Canon lanserar CN-E20mm T1.5 L F, ett ljusstarkt Cine-objektiv för fullformat.

Canon lanserar CN-E20mm T1.5 L F, ett vidvinkelobjektiv för högklassiga filmproduktioner. Det förstärker Canons befintliga sortiment av fasta Cine-objektiv med enastående optisk kapacitet och överlägsen objektivkonstruktion.

Canon CN-E20mm T1.5 L F

Fantastisk optisk prestanda
Objektivet har en asfärisk lins med stor diameter och glas med låg dispersion, som eliminerar sfäriska avvikelser och andra optiska fenomen och som levererar en extremt klar bild. Med sitt ljusstarka T-värde på 1,5 klarar objektivet enkelt 4k-tagning i svagt ljus – perfekt för exempelvis naturdokumentärer. T-värdet och den 11-bladiga bländaren ger kreativa tagningsmöjligheter, naturligt suddiga bakgrundseffekter och en tredimensionell bokeh-effekt med ett större skärpedjup. CN-E20mm T1.5 L F har också minskad bildvinkelförändring och levererar knivskarp fokusering för stabil tagning.

Kompatibelt, hållbart och hanterbart
Objektivet är kompatibelt med den nyligen lanserade EOS C700 FF, liksom med EOS-1D C och andra fullformatskameror, och har en bildcirkel i fullformats 35mm som breddar tagningsmöjligheterna. Objektivfattningens gummiring säkerställer att allt är dropptätt och tåligt för produktioner i utmanande tagningsförhållanden. CN-E20mm T1.5 L F överensstämmer med resten av Canons EF Cinema-objektiv och alla som är förtrogna med Canon kan känna igen fastsättningspunkter, frontlinsens diameter, totallängden och rotationsvinkeln. Nya självlysande indikatorer på objektivfattningen ger bättre synlighet i svaga ljusförhållanden och fokusringen visar siffror både på objektivets vänster- och högersida – allt för att fotografen ska kunna kontrollera avståndsindikatorn från vardera sida. CN-E20mm T1.5 L F har en professionell 300° rotationsvinkel för fokus, något som skapar ett exakt rätt motstånd vid fokusering. Objektivet samordnar exponering och vitbalansering av naturligt ljus och resultatet blir högkvalitativa tagningar. I sökaren visas objektivinformationen, så att fotografen enkelt kan precisera tagningen och strömlinjeforma processen för redigering och efterbearbetning.

Canon CN-E20mm T1.5 LF – viktiga egenskaper

  • Ljusstarkt 20mm 4k fast Cine-objektiv
  • 118,4 mm långt och en vikt på endast 1,2 kg
  • Maximal bländare T1,5
  • Utsökt bildkvalitet
  • Enastående optomekanisk konstruktion och hållbarhet

Ytterligare information