CANON TILLDELAS SEX UTMÄRKELSER FÖR KAMEROR OCH TILLBEHÖR AV TIPA 2018

Canon meddelar stolt mottagandet av sex utmärkelser från TIPA (Technical Image Press Association). TIPA representerar 30 branschtidskrifter i 15 länder från fem kontinenter och är en av världens ledande pressorganisationer för foto och bildbehandling. Första gången Canon hyllades av TIPA var 1991 och i år är det 24:e året som Canon fått erkännanden för sina tekniska innovationer inom fotobranschen. Juryn träffas årligen för att diskutera de senaste bildbehandlingsprodukterna, och allt från innovation, användning av spetsteknik till design och övergripande produktkvalitet tas med i utvärderingen – för att kunna välja ut och uppmärksamma de allra bästa produkterna i branschen.

EOS 200D

EOS 6D Mark II

EOS M50

PowerShot G1X Mark III

Speedlite 470EX-AI

EF 85mm f/1.4L IS USM

Fyra Canon-kameror, ett objektiv och en Speedlite blixt anses som branschledande i år, och har fått speciellt erkännande för att bemöta de olika kraven för bildtagning och filmproduktion, oavsett kundtyp och tekniska kunskaper.

Följande produkter har fått TIPA-utmärkelser:

Lee Bonniface är marknadschef på Canon Europe och kommenterar: ”Vi är oerhört stolta över att TIPA har tilldelat oss sex prestigefyllda utmärkelser. Det här globala erkännandet betonar Canons fortlöpande engagemang att skapa förstklassiga, branschledande produkter som bemöter våra kunders förväntningar, intressen och tekniska kunskaper. Vi utvecklar hela tiden nya och innovativa produkter som kunder, fotografer och filmmakare runt om i världen har förtroende för – allt för att de ska kunna fortsätta berätta och fånga minnesvärda stories.”

Citat från TIPA:s jury:

Best DSLR Enthusiast: Canon EOS 200D

Om storleken har betydelse när man väljer en spegelreflexkamera, så finns det inte många konkurrenter som slår Canons kompakta spegelreflexkamera på fingrarna. Den här mycket prisvärda och ultrakompakta kameran ingår i ett paket med ett EF-S 18-55mm objektiv och har en uppgraderad 24,2 megapixels APS-C CMOS-sensor med Dual Pixel CMOS AF. EOS 200D har både en optisk sökare och en vinklingsbar 3 tums LCD-touchskärm och levererar upp till 5 bilder per sekund. Den har ett 9-punkters AF-system, popup-blixt (plus blixtsko) och bekväm delning på sociala media med inbyggd Wi-Fi, NFC och Bluetooth-anslutning. Kameran kan ta både JPEG-/RAW-stillbilder och 1080/60p film och den har många lägen för AF, exponering, motiv och autogaffling.

Best Full-Frame DSLR Expert: Canon EOS 6D Mark II

EOS 6D Mark II är en fullfjädrad fullformatssystemkamera för både entusiaster och yrkesfotografer som vill ha ett andra kompakt och lätt kamerahus. Kameran har en helt ny 26,2 megapixels sensor med Dual Pixel CMOS AF-teknik som stöder autofokuseringen under direktvisning och filmning. Normalt ISO-område är 100-40 000, och upp till ISO 25 600 vid filminspelning i 60p Full HD. Den kan leverera upp till 6,5 bilder per sekund när den optiska sökaren används och 4,5 bilder per sekund när man jobbar med den tydliga, vinklingsbara 3 tum stora LCD-touchskärmen. EOS 6D Mark II har flera anslutningsalternativ – Wi-Fi, NFC och Bluetooth – och det finns också en inbyggd GPS. Fokuseringen sker snabbt och tillförlitligt tack vare 45-punkters autofokussystem.

Best Mirrorless CSC Enthusiast: Canon EOS M50

4k-film i en instegsmodell, kännetecknad som ett prisvärt och enkelt steg från användning av en smartphone till en riktig kamera – och allt vad det för med sig för kreativ bildtagning. Canon EOS M50 ståtar med en 24,1 megapixels APS-C CMOS-sensor, med förbättrad Dual Pixel CMOS AF och inbyggd elektronisk sökare. M50 levererar kvalitetsbilder i svaga ljusförhållanden och kan spela in 4k-film samt HD i 120p. Kamerahuset är litet och lätt och har en vinklingsbar LCD-touchskärm. När det gäller delning och anslutning – en viktig sak när man ska uppmuntra smartphone-fotografer att konvertera – så har EOS M50 Wi-Fi, NFC och Bluetooth, plus möjlighet att automatiskt överföra bilder till en smartphone under tagning.

Best Professional Compact Camera: Canon G1X Mark III

En kompaktkamera för både proffs och amatörer. Proffs och avancerade fotografer vill ofta ha en ”andra” kamera som klarar deras kvalitetsförväntningar och som ändå är lätta och perfekta på resande fot. G1X Mark III uppfyller dessa kriterier med en 24,2 megapixels APS-C CMOS-sensor med Dual Pixel CMOS AF, en 3 tums vinklingsbar LCD-touchskärm, en elektronisk OLED sökare med 2,36 miljoner punkter, Full HD film, optisk bildstabilisering och ett integrerat 24-72 mm-objektiv (motsvarande). Kameran kan leverera upp till 7 bilder per sekund, ISO-området är 100-25 600 och den är både damm- och fukttålig. Laddning via USB är en annan flexibel och bekväm faktor för alla fotografer i farten.

Best Photo Innovation: Canon Speedlite 470EX-AI

Canon Speedlite 470EX-AI vinklas automatiskt för att skapa optimal utlysningsvinkel för porträttfotografering. En förblixt används för att beräkna avståndet blixt-objekt, därefter mäts avståndet till taket och blixtvinkeln justeras slutligen till korrekt position. Den här förändringen justeras till vertikal eller horisontell kameraposition och inkluderar en AF Assist med täckning från brännvidd 14 mm och 24 mm till 105 mm. Sammantaget är Speedlite 470EX-AI en viktigt steg framåt för att hjälpa nybörjare att få bättre resultat, och den kan också användas som ett extra verktyg av fotografer vid bröllop och andra evenemang.

Best DSLR Prime Lens: Canon EF85mm f/1.4L IS USM

Ett ljusstarkt, flexibelt, professionellt objektiv med bildstabilisering, perfekt för studioporträtt, porträtt på plats, diskreta tagningar och naturfotografering. EF 85mm f/1.4L är Canons första korta fasta objektiv i L serien med bildstabilisering som levererar upp till 4 stegs kompensation, något som ger möjligheter för handhållna tagningar i svagt ljus. Det här damm- och vattenavvisande objektivet har en 9-bladig cirkelformad bländare som ger vackra bakgrundsslöjor, speciellt när dess minimala närgräns på 0,85 m används med stor bländaröppning. Autofokusen är snabb och svarsvillig tack vare teknik med ringformad USM. Objektivet består av 14 linser i 10 grupper och levererar skärpa från hörn till hörn med stöd av en gjuten asfärisk lins och Canons antireflexbehandlingsteknik.

Prisceremonin för 2018 TIPA World Awards kommer att äga rum den 26 september 2018 på Photokina i Köln, Tyskland.