Canon presenterar nytt SDK- och API-paket för utvecklare och samordnare

Canon lanserar ett nytt Camera API-paket med stora resurser för utvecklare. Det kombinerade EOS Digital SDK-paketet (Software Development Kit) och det helt nya programmeringsgränssnittet CCAPI (Camera Control API) skapar unika möjligheter för utvecklare att dra nytta av ett urval av Canons kameror och objektiv. Först ut blir kameran PowerShot SX70 HS.

Utveckla företagets kapacitet med Canon PowerShot SX70 HS, den första produkt som stöds 2019

Många utvecklare har redan utnyttjat fördelarna med Canons SDK-paket, som gett dem möjlighet att integrera Canons kameror och objektiv i sina lösningar och fjärrstyra dem kabelbaserat via USB. Tillämpningsområdena är till exempel fotobås/automatiserade enheter, eventfotografering och inspelning, grupporträtt/pass och fotogrammetrisystem.

Med EDSDK kan användarna fjärrstyra Canons kameror från en Mac eller PC och använda samma kod för alla kompatibla Canon-kameror. För att kunna utnyttja fördelarna med multiplattformsstöd i valda modeller1 och få en snabb utveckling, har det nya CCAPI ett agnostiskt operativsystem, som tillåter trådlös användning i alla miljöer, såsom Windows, Mac, Android, iOS eller Linux.

Viktiga funktioner i EDSDK/CCAPI:

  • Identifiera, ansluta/stänga av kameran
  • Kontrollera och ändra kamerainställningar, inklusive tid
  • Fjärrtagning
  • Hämta/radera bilder, formatera kort

”Vi är väldigt glada över att kunna utvidga vårt EOS Digital SDK till PowerShot-serien2 och tillhandahålla ett verktyg som möjliggör fjärrkontroll över kameran och dess kraftfulla zoom”, säger Yuko Tanaka, ITCG Product Marketing Director. ”Det nya CCAPI är dessutom baserat på Internet Protocol, som innebär att det är kompatibelt med alla operativsystem”.

PowerShot SX70 HS är Canons senaste förstklassiga bridgekamera. Den är kompakt och lätt och ger en verkligt flexibel tagningsupplevelse. Kameran har en kraftfull 65x optisk zoom, motsvarande 21–1365 mm brännvidd. Den har samma utseende och hantering som vanliga systemkameror, en 7,5 cm vinklingsbar LCD-skärm, 20,3 megapixels sensor och filmar i 4k Ultra High Definition. PowerShot SX70 HS är en perfekt allt-i-ett-kamera för alla slags tagningar, utan att man behöver ta med sig flera objektiv.

Tillgång till Camera API-paketet

Camera API-paketet är en release som drivs fram av feedback från företagskunder och ingår som en del i Canons engagemang att leverera bekväma lösningar till utvecklare och samordnare. EOS Digital SDK kan hämtas direkt via www.didp.canon-europa.com.

Programmeringsgränssnittet Camera Control API finns tillgängligt från mars 2019 via Canons webbplats för utvecklarna.

Mer information om Canon PowerShot SX70 HS finns på:
https://www.canon.se/cameras/powershot-sx70-hs/1 Kontakta Canon för mer information om vilka modeller som stöds

2 PowerShot SX70 HS är den första modell som stöds, från och med januari 2019