Canon förstärker EOS-serien med en ny kompakt systemkamera och spegelreflexkamera som levererar höghastighetstagning och fantastisk upplösning

Canon lanserar två snabba kameror med hög upplösning – en spegelreflexkamera och en kompakt systemkamera – som får entusiastiska fotografer att gå ett steg längre med sina kunskaper. Canon har en kamera för alla användare. Nya EOS 90D är en snabb, pålitlig systemkamera med ett välbekant, robust hus som passar perfekt för sport- och naturfotografer. Nya EOS M6 Mark II är en kompakt systemkamera för vardagslivet som levererar härligt skarpa bilder för fotografer i farten. Tillsammans med de två nya RF-objektiven som Canon lanserar samtidigt, bygger de här högkvalitativa, snabba modellerna på Canons populära kameror EOS 80D och EOS M6, och ger entusiasterna kompletta valmöjligheter ur hela serien.

EOS 90D

EOS M6 Mark II

Allt kommer med

Med Canons nya kameror EOS 90D och EOS M6 Mark II kan fotografer dokumentera och dela livets allra mest flyktiga ögonblick. Kamerorna har Canons senaste generations DIGIC 8-processor, för snabb bearbetningshastighet, svarsvillighet och det senaste inom foto- och filmfunktioner. Den blixtsnabba elektroniska slutartiden 1/16000 sekund är idealisk för att fånga objektens hastiga rörelser och ge tillförsikt vid tidskänsliga tagningar. Med den slutartiden kan bländaren öppnas ännu mer och skapa ett större skärpedjup även i starkare omgivande ljus.

EOS 90D passar perfekt för att fotografera naturliv och sport, med 10 bilder/sekund och motivföljande autofokus samt 11 bilder/sekund i direktvisningsläge. Den optiska sökaren reducerar fördröjningen och ger den svarsvillighet som krävs vid naturfotografering, t.ex. fåglar i flykt. En intelligent funktion möjliggör fullständig insyn på displayen vad gäller komposition och tagningsinställningar. Om objekten både är snabba och oförutsägbara innebär den här snabba bildfrekvensen samt 58 L JPEG-bildserier att man kan ta längre sekvenser och få ett större urval i bildåtergivningen. Batteriet i EOS 90D räcker längre, upp till 1 300 tagningar (CIPA-standard), så att entusiasterna kan fotografera en hel dag och inte behöva oroa sig över batteribegränsningar.

EOS M6 Mark II har en bildseriefrekvens på 14 bilder/sekund och häpnadsväckande 30 bilder/sekund i RAW Burst läget. Båda lägena har motivföljande autofokus och garanterar att man till och med kan fotografera det helt oväntade. Den här senaste kompaktkameran från Canon stöder UHS-II-kort för bildserier på 80 L JPEG. Allt för att ge fotografen den bästa chansen att fånga spontana actionbilder. Gaffling av fokus i båda modellerna gör det enkelt att få ett utökat skärpedjup genom att kombinera flera bilder i programmet DPP (Digital Photo Professional).

Oslagbar bildkvalitet

De nya kamerorna levererar hög kvalitet, detaljerade skakningsfria bilder utan artefakter och har en ny 32,5 megapixels APS-C CMOS-sensor, som hanterar upplösningsnivåer för fullformat och som ytterligare fördel den räckvidd som APS-C-formatet ger. Med DIGIC 8-processorn har båda kamerorna de senaste funktionerna från EOS-serien. Fotograferna får alltså längre räckvidd, kan beskära mer och ta mer detaljerade bilder än någonsin tidigare. Processorn öppnar också möjligheter för korrigeringsverktyg för objektiv, inklusive digital objektivoptimering och diffraktionskorrigering, som producerar utsökta bilder direkt från kameran. Med fantastisk RAW-bildkvalitet, WiFi och Bluetooth kan innehållsskapare dela bilder direkt till sociala medier och skapa enastående innehåll i realtid. I båda kamerorna har Canon också infört en snabb och korrekt lösning för ögonföljande autofokus – för skarpa, verklighetstrogna foton med naturliga uttryck och rörelser. I EOS 90D fungerar detta tillsammans med en 220 000-pixels RGB+IR-mätningssensor, för noggrann ansiktsigenkänning och större kontroll över hela exponeringen. Tack vare höga ISO-tal på 100–25 600 uppnår den nya sensorn högre upplösning utan kompromiss vid svaga ljusförhållanden. Förbättringar från modellen EOS M6 innebär att EOS M6 Mark II kan fokusera vid EV-5 när den används med objektiv med bländare f/1,4 eller större – för prestationer även i månljus med moln och naturligtvis även i byggnader eller i skuggan.

Framtidssäkrat innehåll i 4k

EOS 90D och EOS M6 Mark II är flexibla kameror för både stillbilder och filmsekvenser. Inspelning sker i 4k-upplösning och de använder objektivets fulla bildvinkel samt Full HD upp till 120 bilder/sekund. Det här ger entusiasterna större tagningsmöjligheter, med t.ex. slow-motion, beskärning eller superhög upplösning. EOS 90D kan också ta 4k i beskuret läge och ge innehållsskapare samma fina bildkvalitet, men med ytterligare räckvidd. Man kan alltså ta högkvalitativa filmsekvenser även på avstånd – en funktion som möjliggör fantastisk filminspelning i situationer där man inte kan komma nära händelsernas centrum, t.ex. under en safari.

Canons lovordade Dual Pixel CMOS AF-system finns i både Full HD och 4k-filminspelningslägen, täcker ett stort område (88 x 100 %) och producerar jämn, högpresterande fokusspårning i filmsekvenser för att uppnå en proffsig biokänsla. AF-systemet säkerställer skärpa på rörliga objekt och ger en suddig bakgrund, och ögonspårning definierar objektens ögon så att filmerna blir skarpare och mer attraktiva. Via mikrofoningången får både vloggare och innehållsskapare möjlighet att använda en extern mikrofon för kristallklart, distorsionsfritt ljud. EOS 90D har också hörlursanslutning för att ge större kontroll över ljudkvaliteten under filminspelning. Ljudnivåerna kan hanteras vid själva inspelningen och ljudet blir därför bra även när händelserna sker längre bort. Dessutom minimeras redigeringsarbetet vid efterbearbetningen. Den lätta EOS M6 Mark II har en bekväm vinklingsbar skärm för filminspelning i olika vinklar – även selfies ramas enkelt in perfekt.

Bättre kontroll och hantering

Kamerornas ergonomiska design gör hanteringen både välbekant och bekväm och ger bättre kontroll för alla slags fotografering. EOS 90D är den senaste systemkameran i EOS-serien, med ett välbekant men lättare hus och stort grepp för bättre hantering och balans – speciellt när man använder stora objektiv för sport- eller naturfotografering. Kameran har två flerfunktionsrattar – inklusive en nyligen tillagd multiratt på kamerans baksida (precis som i den professionella serien) – samt anpassningsbara knappar. Fotografer som vill utveckla sina kunskaper kan alltså jobba spontant och tryggt med ett större urval av fokuspunkter och lättillgängliga användbara inställningar. EOS 90D har utrustats med ett antal programmerbara funktioner, som kan ställas in så att utseende och känsla blir konsekvent både för foton och filmsekvenser. Den 7,7 cm stora vinklingsbara touchskärmen ger bättre visning av bildkompositionen, oavsett om man fotograferar i starkt ljus eller i utmanande vinklar.

EOS M6 Mark II är kompakt och med den kan man bara sikta och trycka av för att fotografera spontana ögonblick ute i farten. En funktionsratt, inställningsratt, reglage för anpassningsbar autofokus/manuellt fokusval och startknapp för autofokus nås enkelt för att förbättra svarsvilligheten i fartfyllda miljöer. Den avtagbara sökaren sitter upphöjt och centralt placerad för att skapa utrymme och intuitiv komfort och ge en imponerande tagningsupplevelse. Den vinklingsbara skärmen möjliggör mer kreativa tagningar och obegränsade alternativ vid filminspelning.

För att utöka den banbrytande objektivserien för EOS R-systemet lanserar Canon samtidigt två RF-objektiv – RF 24-70mm F2.8L IS USM och RF 15-35mm F2.8L IS USM.

Rekommenderat pris inkl. moms
EOS 90D kamerahus: 14 999kr
EOS M6 Mark II kamerahus: 10 699kr

Säljstart
EOS 90D: 12:e september
EOS M6 Mark II: 26:e september

Ytterligare information