Världens första storformatskrivare med vatten- och pigmentbaserat fluorescerande bläck¹ – Canons nya imagePROGRAF GP-serie med högkvalitativa resultat för grafiska tillämpningar

Stockholm 2021-09-01 Canon lanserar idag fyra nya storformatskrivare i imagePROGRAF-serien: imagePROGRAF GP-4000 (44 tum) och GP-2000 (24 tum) som använder 11 färger inklusive rött, orange, grönt, lila och fluorescerande rosa bläck, samt modellerna imagePROGRAF GP-300 (36 tum) och GP-200 (24 tum) med 6 färger inklusive fluorescerande rosa bläck.

imagePROGRAF GP-4000

imagePROGRAF GP-300

Tomas Lagerberg, produktchef för Large Format Printers och Professional Print på Canon Svenska, kommenterar: ”Inom EMEA börjar nu detaljhandel, besöksnäring och fritidsverksamheter öppna upp igen och då spelar reklamaffischerna en mycket viktig roll för att fånga kundernas uppmärksamhet, skapa rörelsemönster och stimulera försäljning. Den nya imagePROGRAF-serien har tagits fram för att ge livfulla färger och sätta fart på olika kampanjer. Gång på gång, dag ut och dag in – både för grafiska producenter, kreativa byråer och interntryckerier.”

”Med ett urval på fyra GP-skrivarmodeller som har 11 eller 6 pigment- och vattenbaserade bläck, inklusive fluorescerande rosa bläck och tre olika utskriftsbredder, kan verksamheter, oavsett storlek, återge ett större färgomfång och sätta lite extra sting med fluorescerande rosa för att skapa affischer som verkligen fångar ögat. Och de här nya storformatskrivarna är precis lika produktiva, effektiva och lättanvända som resten av imagePROGRAF-familjen. Kunderna kan istället fokusera på det som ligger framöver och få riktigt bra resultat.”

Världens första storformatskrivare med vatten- och pigmentbaserat fluorescerande bläck ger ett högkvalitativt grafiskt resultat
Radiant Infusion-teknik sprider nyutvecklat fluorescerande rosa bläck tillsammans med andra bläck på pappersytan vid utskrift. Reproduktionen blir ljusstark med mjuka färger och med det medföljande PC-programmet PosterArtist Lite är det enkelt att skapa effektfulla affischer. imagePROGRAF GP-4000/2000 har dessutom rött, orange och lila bläck som utökar färgåtergivningen och ger det största färgomfånget i imagePROGRAF-serien.

De nya skrivarna får en PANTONE™-kalibrerad2 licens för många olika användningsområden https://www.pantone.com/pastels-neons-guide-coated-uncoated

Den nya imagePROGRAF GP-serien har tilldelats världens första PANTONE-kalibrerade licens3 för PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated 4, som inkluderar fluorescerande färger och pastellfärger. GP-4000/2000-modellerna uppnår dessutom  99 % täckning5 av PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated , https://www.pantone.com/formula-guide-coated-uncoated som används i många olika tillämpningar, till exempel utskrift och design, och de har också erhållit ytterligare en PANTONE-kalibrerad licens. När urvalet för färgspecifikation vid själva designen utökas, är det nu möjligt att visa den färg som designern avsåg.

Huvudfunktioner för imagePROGRAF GP-4000 och 2000

1. Världens första storformatskrivare med nyutvecklat rött, orange, grönt, lila och vatten- och pigmentbaserat fluorescerande bläck som förverkligar resultat med hög kvalitet
 • Världens första storformatskrivare med vatten- och pigmentbaserat bläck med 11 färger inklusive fluorescerande rosa bläck
 • Radiant Infusion-teknik lägger på ett nyutvecklat fluorescerande rosa bläck – som används för första gången i en inkjet storformatskrivare – tillsammans med andra bläck på pappersytan vid utskrift. Resultatet blir en ljusstark reproduktion med mjuka färger som ger en mer livfull utskrift. Den medföljande PC-programvaran PosterArtist Lite gör att användarna enkelt kan skapa effektfulla affischer
 • Förutom det fluorescerande rosa bläcket utökas färgåtergivningen med ytterligare 10 färger, inklusive fyra nyutvecklade röda, orange, gröna och lila bläck, för att åstadkomma det största färgomfånget i imagePROGRAF-serien
 • Fluorescerande rosa bläck kan också användas för att skriva ut speciella områden, som text och figurer, i rosa och orange för att skapa ett fluorescerande färguttryck som gör att just dessa områden skiljer sig från mängden
 • Utskrift med och utan fluorescerande bläck är valbart
 • De nyutvecklade bläcken möjliggör produktion av utskrifter som kräver verklighetstrogen färgåtergivning, till exempel:
  • Företagsfärger
  • Grafik som innehåller fluorescerande färger som är svåra att reproducera med en konventionell bläckstråle-skrivare
  • Färgprovtryck med ett stort färgomfång
 • Kapacitet för att producera storformatsutskrifter som skapar mervärde och stöttar nya affärsmöjligheter
2. Erhållen PANTONE-kalibrerad licens att användas i många olika tillämpningar
 • Erhållit världens första PANTONE-kalibrerade licens från Pantone för PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated , som inkluderar fluorescerande färger och pastellfärger6
 • Uppnått 99 % täckning7 för PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated , som används i många olika tillämpningar, till exempel utskrift och design. Erhållit PANTONE-kalibrerad licens från Pantone för resultatet med höggradig färgreproduktion
 • Att ha erhållit PANTONE-kalibrerad licens via två Pantone-kungöranden utökar urvalet av färgspecifikation vid själva designen och stöder utskrift av den färg som designern avsåg
3. Programvaran PosterArtist Lite med förstärkta funktioner för att enkelt skapa mycket imponerande affischer
 • Med den medföljande PC-programvaran PosterArtist Lite skapar användarna enkelt förstklassiga affischer med livfulla färger
 • PosterArtist Lite stöder läget ’Vivid’, som använder Radiant Infusion-teknik för att uppnå en intensiv utskrift med ett utökat färgomfång. Stöd finns också för läget ’Spot’, som skriver ut fluorescerande bläck på speciella områden som text, figurer och ClipArt i rosa och orange för att dessa områden ska sticka ut från mängden
 • Utskrift med och utan fluorescerande bläck är valbart
 • Nya mallar är tillagda för användning med det fluorescerande rosa bläcket
 • En ny funktion gör det enkelt för användarna att söka foton som delas kostnadsfritt via tre webbplatser (Pixabay, Unsplash, Pexels). Från deras mycket omfattande bibliotek med miljontals foton kan användarna välja favoritbilder och enkelt kombinera dem för att skapa en högkvalitativ design på sina affischer
4. Överlägsna skrivarfunktioner som minskar jobbet med att hantera olika slags papper
 • Funktionen ’Smart Roll Paper Set’ hanterar automatiskt papperstillgång och matning, upptäcker papperstyp och bredd, uppskattar kvarvarande mängd papper och justerar förhållandet för att möjliggöra utskrift. Allt detta sker automatiskt när pappersrullen placeras i skrivarens matningsdel. Automatisering av papperstillgång under stor arbetsbelastning minskar operatörens arbetsbörda. Det behövs heller ingen manuell inmatning av papper i inmatningsfacket – ingen behöver alltså vidröra utskriftsmaterialets yta under inmatning och därmed förhindras fingeravtryck och smuts
 • Genom att montera en extra rullenhet (tillval) i det nedre fästet, kan oavbruten utskrift av stora volymer ske, antingen på två rullar med samma utskriftsmaterial eller med två olika storlekar och typer av rullpapper och växling under utskrift. Den nedre enheten kan också användas som upprullningsenhet för storformatsutskriften från den övre enheten. Detta ger både bättre arbetseffektivitet och produktivitet
5. RIP8-support som hjälp till många olika arbetsflöden
 • Ledande RIP-leverantörer inom design, provtryck och utskriftstjänster för storformatskrivare, som Caldera, Ergosoft, CGS, DEVStudio, DINAX, Shiraz, EFI, Eisfeld, ONYX och SAi, förbereder RIP som ska stödja imagePROGRAF GP-4000/2000. Användarna kan ha RIP-program för olika ändamål utan att behöva ändra sitt vanliga arbetsflöde för utmatning

Huvudfunktioner för imagePROGRAF GP-300 och 200

1. Världens första storformatskrivare med vatten- och pigmentbaserat fluorescerande bläck åstadkommer mer spektakulära affischer
 • Världens första vatten- och pigmentbaserade inkjet-skrivare för storformat som använder fluorescerande rosa bläck samt ytterligare 5 färger pigmentbaserat bläck
 • Radiant Infusion-teknik sprider nyutvecklat fluorescerande rosa bläck tillsammans med andra bläck på pappersytan vid utskrift. Reproduktionen blir ljusstark med mjuka färger och med det medföljande PC-programmet PosterArtist Lite skapar användarna enkelt färgglada affischer
 • Fluorescerande rosa bläck kan också användas för att skriva ut speciella områden, som text och figurer, för att skapa ett fluorescerande färguttryck som gör att just dessa områden skiljer sig från mängden
 • Utskrift med och utan fluorescerande bläck är valbart
 • imagePROGRAF GP-300/200 kan skapa lockande annonser och affischer med fluorescerande färger. De stöder intern produktion av storformatsutskrifter som har bättre dragningskraft och synlighet för olika branscher, till exempel detaljhandel, restauranger, myndighetskontor, skolor och vanliga företag
2. Erhållit PANTONE-kalibrerad licens
 • Erhållit världens första PANTONE-kalibrerade licens från Pantone för PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated , som inkluderar fluorescerande färger och pastellfärger9
 • Imponerande fluorescerande färger och pastellfärger med mjuka nyanser kan reproduceras, något som stöder intern produktion av affischer hos detaljhandel, restauranger, myndighetskontor och skolor – som tidigare använt outsourcing
3. Programvaran PosterArtist Lite med förstärkta funktioner för att enkelt skapa imponerande affischer
 • Med den medföljande PC-programvaran PosterArtist Lite skapar användarna enkelt förstklassiga affischer med livfulla färger
 • PosterArtist Lite stöder läget ’Vivid’, som använder Radiant Infusion-teknik för att uppnå en intensiv utskrift med ett utökat färgomfång. Stöd finns också för läget ’Spot’, som skriver ut pigmentbaserat fluorescerande bläck på speciella områden som text, figurer och ClipArt i rosa och orange för att dessa områden ska sticka ut från mängden
 • Utskrift med och utan vatten- och pigmentbaserat fluorescerande bläck är valbart
 • Nya mallar är nu tillagda för användning med det vatten- och pigmentbaserade fluorescerande rosa bläcket
 • Användarna kan då skapa mycket attraktiva affischer med livfulla färger, genom att använda mallar som använder fluorescerande färg och pastellfärger på ett effektivt sätt
 • En ny funktion gör det enkelt för användarna att söka foton som delas kostnadsfritt via tre webbplatser (Pixabay, Unsplash, Pexels). Utifrån deras mycket omfattande bibliotek med miljontals foton kan användarna välja favoritbilder och enkelt kombinera dem för att skapa en härligt designad affisch
4. Utrymmessnål installation med hantering helt framifrån
 • Från skrivarens framsida kan allt som rör utskrifterna skötas – som att sätta i och byta rullmatat papper och bläckbehållare och att ta bort utskrifterna. Skrivaren kan placeras direkt mot väggen för att använda ett utrymme effektivt. Både butiker, kontor och andra lokaler med begränsat utrymme kan alltså producera storformatsutskrifter
5. Stöd för direktutskrift utan PC samt för skyddad utskrift
 • Utskriftsjobb som sparats på hårddisken kan skrivas ut direkt från skrivaren utan att behöva använda en PC. Att göra omtryck utan behov av PC är alltså enkelt när fler utskrifter behövs
 • Skyddad utskrift stöds. När användarna sätter en PIN-kod på skrivardrivrutinen under utskrift sparas utskriftsjobbet på hårddisken. Utskriften startas genom att de anger samma PIN-kod på skrivarens manöverpanel. På så sätt förhindras informationsläckor på grund av felaktig identifiering, förlust eller slarv efter utskrift

Produktspecifikationer

Mer information om produktspecifikationerna för varje modell finns på https://www.canon.se/business-printers-and-faxes/wide-format-printers/


1 Bland större tillverkare av vatten- och pigmentbaserade storformatskrivare, exklusive system för sublimeringsöverföring
2 PANTONE™ är ett varumärke eller registrerat varumärke från Pantone LLC
3 APer den 31/8 enligt professionella tjänster som utförs av Pantone
4 Täckningen för färgomfånget PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated är 97 % för GP-4000/2000 när papperet Photo Paper Pro Platinum används med imagePROGRAF skrivardrivrutin och [Poster/Photo (Fluorescent)] [Highest] (600 dpi). Täckningen är 85 % för GP-300/200 med Premium Semi-Glossy Paper 2 med imagePROGRAF skrivardrivrutin och [Poster/Photo (Fluorescent)] [Highest] (600 dpi)
5 Täckningen för färgomfånget PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated är 94 % för GP-300/200 när papperet Premium Semi-Glossy Paper 2 används med imagePROGRAF skrivardrivrutin och [Poster/Photo (Fluorescent)] [Highest] (600 dpi)
6 När papperet Photo Paper Pro Platinum används med imagePROGRAF skrivardrivrutin och [Poster/Photo (Fluorescent)] [Highest] (600 dpi) Täckningsgrad 97 %
7 När papperet Photo Paper Pro Platinum används med imagePROGRAF skrivardrivrutin och [Poster/Photo (Fluorescent)] [Highest] (600 dpi)
8 Programvara som omvandlar data i ett sidbeskrivningsspråk, till exempel PostScript, till ett bitmapformat som matchar skrivarens upplösning. RIP; Raster Image Processor
9 När papperet Premium Semi-Glossy Paper 2 används med imagePROGRAF skrivardrivrutin och [Poster/Photo (Fluorescent)] [High] (600 dpi) PANTONE PASTELS & NEONS GUIDE Coated Täckningsgrad 85 %