EOS, PowerShot and IXUS Camera Software and Apps

Programvara och appar för EOS-, PowerShot- och IXUS-kameror

Canon erbjuder ett urval av tillvalsprogram och appar för att du ska få ut mesta möjliga av din EOS-, PowerShot- eller IXUS-kamera. Beskrivningar och länkar för hämtning av de olika programmen och apparna finns på den här sidan. Vissa äldre produkter kanske inte stöds officiellt i det aktuella programmet. Det innebär att inte all programvara kommer att finnas tillgänglig för hämtning när du besöker produktens supportsida.

Aktuell programvara

Beskrivningar för det aktuella utbudet med tillgänglig Canon-programvara för din EOS-, PowerShot- eller IXUS-kamera.

Digital Photo Professional

Digital Photo Professional (DPP) är ett avancerat RAW-bildbehandlings-, visnings- och redigeringsprogram för EOS-digitalkameror och PowerShot-modeller med RAW-kapacitet. Med DPP kan du enkelt utföra grundläggande och avancerad redigering och utskrift av RAW-bilder. Exempel på tillgängliga redigeringsfunktioner är bildrotation, inställning av vitbalans, dynamiskt omfång och färg samt finjustering av tonkurvan.
DPP stöder sRGB, Adobe RGB, Wide Gamut RGB och färghanteringssystem (CMS) med hjälp av ICC-profiler (International Color Consortium).
Om den är tillgänglig kan du ladda ned den senaste versionen av DPP, eller en uppdatering för din aktuella version, från vår Digital Photo Professional-sida.
Digital Photo Professional ingår när du installerar Canon-kamerans programvara första gången.

KONTROLLERA OM DET FINNS HÄMTNINGSBARA FILER

Tillbaka till början

Digital_Photo_Professional
EOS_Movie_Utility

EOS MOVIE Utility

EOS MOVIE Utility är programvara för att visa filmer filmade med tillämpliga kameror och för att spara stillbildsklipp från en film. Du kan också använda View Assist för att visa filmfiler inspelade med Canon Log gamma.
Dessutom kan du slå ihop flera 4 GB-filmfiler till en enda fil och spara den.
Om den är tillgänglig kan du ladda ned den senaste versionen av EOS MOVIE Utility, eller en uppdatering för din aktuella version, från vår EOS MOVIE Utility-sida.

KONTROLLERA OM DET FINNS HÄMTNINGSBARA FILER

Tillbaka till början

EOS Utility

EOS Utility gör det lätt att överföra bilder från EOS-kameran till datorn. Du har möjlighet att överföra alla bilder på en gång eller välja enskilda bilder att överföra. Programmet integreras dessutom enkelt med Digital Photo Professional och ImageBrowser EX.
Med EOS Utility kan du också fjärrstyra kameran från datorn med hjälp av den gränssnittskabel (USB) som levererades med kameran, via Wi-Fi om kameran har inbyggt stöd eller via en separat trådlös filsändare.
Om den är tillgänglig kan du ladda ned den senaste versionen av EOS Utility, eller en uppdatering för din aktuella version, från vår EOS Utility-sida. Det finns också en praktisk användarhandbok för EOS Utility som du kan hämta.
EOS Utility ingår när du installerar EOS-kamerans programvara första gången.

KONTROLLERA OM DET FINNS HÄMTNINGSBARA FILER

Tillbaka till början

EOS_Utility_Web
Image_Browser_Web

ImageBrowser EX

Observera att ImageBrowser EX nu har ersatt ZoomBrowser EX och ImageBrowser.
ImageBrowser EX är ett program för hantering av bilder som du har tagit med din Canon-kamera som tillhandahåller en enkel procedur för allt från att hämta, organisera och redigera bilder till att skriva ut eller skicka bilder som e-postbilagor.
Du kan utföra många av de funktioner som finns i Adobe Photoshop som att beskära bilder, konvertera JPEG- och RAW-bilder och justera kontrast och färgmättnad. Du kan också skapa och skriva ut personliga fotoalbum eller skapa panoramabilder från flera bilder med hjälp av PhotoStitch som även ingår.
Map Utility kan också nås via ImageBrowser X, vilket gör att du kan märka bilden med fotograferingsplatsen. Detta gäller endast kameror med GPS-funktion.
Om den är tillgänglig kan du ladda ned den senaste versionen av ImageBrowser EX, eller en uppdatering för din aktuella version, från vår ImageBrowser EX-sida.
ImageBrowser EX ingår när du installerar Canon-kamerans programvara första gången.
ImageBrowser EX installerar automatiskt Microsoft Silverlight från Microsoft-servern. Kontrollera att du har en fungerande Internetanslutning för att kunna utföra den här installationen.

KONTROLLERA OM DET FINNS HÄMTNINGSBARA FILER

Tillbaka till början

Picture Style Editor

Med programmet Picture Style Editor kan du skapa egna personliga bildstilsfiler och ge dina bilder ett utseende som du vill ha. Dessa bildstilar kan sedan tillämpas på bilderna i samband med RAW-bearbetningen eller läsas in i kameran och tillämpas vid fotograferingstillfället.
Om den är tillgänglig kan du ladda ned den senaste versionen av Picture Style Editor från vår Picture Style Editor-sida. Det finns också en praktisk användarhandbok för Picture Style Editor som du kan hämta.
Picture Style Editor ingår när du installerar EOS-kamerans programvara första gången.

KONTROLLERA OM DET FINNS HÄMTNINGSBARA FILER

Tillbaka till början

Picture_Style_Editor
Photo_Stitch

PhotoStitch

Med PhotoStitch kan du välja ut flera foton av ett stort motiv och enkelt sammanfoga dem till en panoramabild. Det här verktyget är särskilt användbart för att skapa bilder i liggande format som är för stora för att fotografera med kameran.
Om den är tillgänglig kan du ladda ned den senaste versionen av PhotoStitch, eller en uppdatering för din aktuella version, från vår PhotoStitch-sida. Observera att PhotoStitch nu också är tillgänglig som en del av ImageBrowser EX.
PhotoStitch ingår när du installerar Canon-kamerans programvara första gången.

KONTROLLERA OM DET FINNS HÄMTNINGSBARA FILER

Tillbaka till början

EOS Movie Plugin

EOS Movie Plugin möjliggör inloggning och överföring av videomaterial från utvalda avancerade Canon EOS-kameror till Apples redigeringsprogram Final Cut Pro.
Tilläggsprogrammet konverterar EOS-video till Apples högkvalitativa ProRes 4:2:2-codec ungefär dubbelt så snabbt som med Apples standardkonvertering. Dessutom kan användarna lägga till tidskod, namn på filmrullen och metadata när de redigerar videomaterialet.
Om den finns tillgänglig kan du ladda ned den senaste versionen av EOS Movie Plugin från vår EOS Movie Plugin-sida.

KONTROLLERA OM DET FINNS HÄMTNINGSBARA FILER

Tillbaka till början

Canon RAW Codec

Canon RAW Codec är ett tilläggsprogram för Windows som gör att du kan importera och visa Canon RAW-bildfiler med ett program som Windows Visningsprogram för bilder och fax.
Canon RAW Codec finns tillgänglig endast för utvalda modeller. Om tillämpligt kan du ladda ned den senaste versionen från vår Canon RAW Codec-sida.

KONTROLLERA OM DET FINNS HÄMTNINGSBARA FILER

Tillbaka till början

Arkiverad programvara

Beskrivningar för gammal programvara som Canon nu har ersatt.

ZoomBrowser EX och ImageBrowser

Observera att ZoomBrowser EX, som tidigare var tillgänglig för Windows, och ImageBrowser, som tidigare var tillgänglig för Mac, nu har både kombinerats ihop i en enda programvara som heter ImageBrowser EX.
ZoomBrowser EX och ImageBrowse är program som gör att du enkelt kan hantera och redigera dina bilder. Du kan bearbeta RAW-bilder, skapa panoramabilder och på distans ta bilder med kameran från datorn.
Alla funktioner i ZoomBrowser EX och ImageBrowse finns nu tillgängliga i ImageBrowser EX som du kan hämta genom att välja din produkt på sidan med EOS-, PowerShot- eller IXUS-kameror.

Tillbaka till början

Zoom_Browser_Web