Välkommen till YouConnect!

Få de senaste nyheterna från Canon, få ut mesta möjliga av dina produkter med snabba tips och handledningar, delta i fina tävlingar och låt dig inspireras av vårt fantastiska fotogalleri. Vänta inte, anmäl dig till nyhetsbrevet från Canon och håll dig uppdaterad!

Ett ljust perspektiv på fotografering i svagt ljus.

Canon intervjuar fotograf Nige Levanterman, som fotograferar i svagt ljus och specialiserat sig på stadsvyer med lång exponering.

Mer information

Utforska Canons storytelling-resa.

I över 80 år har vi hjälpt människor att berätta stories. Få har sett mer än Mike Burnhill, en produktspecialist med 11 års erfarenhet. Vi träffade Mike för att diskutera Canons förflutna, nutid och framtid.

Mer information

Släpp loss kreativiteten och använd din skrivare på nytt sätt.

Det finns pyssel som passar alla, från personliga vykort och kontorsmaterial till att bevara och dela minnen. Pyssla, skapa och gör själv.

Mer information

Träffa fotografen Ana Pratas som fångar autentiska stories om familjeliv.

Ana Pratas är en familjefotograf som använder dokumentära tekniker för att fånga autentiska ögonblick. Läs vår intervju för att ta reda på hur hon dokumenterar värdefulla familjestunder.

Mer information

Möt gatufotografen Erik Witsoe som fångar vardagen – varje dag.

Erik Witsoe är en gatufotograf som fångar flyktiga stories i sitt nya hemland Polen. Läs vår intervju med Erik för att ta reda på hur han varje dag fångar nya stories på samma gator.

Mer information

Canon-ambassadören och sportfotografen Samo Vidic lär oss att fånga actionfyllda stories.

När vi utmanade parkourgruppen Storror att springa, hoppa och rulla mellan kontinenter för första gången följde Samo Vidic varje steg för att dokumentera äventyret. Upptäck hur du kan fånga dina egna actionfyllda stories i stadsmiljö med Vidics tips.

Mer information

Träffa matfotografen Mike Tsang som fotograferar aptitretande rörelser.

Mike Tsang, en Londonbaserad gourmetmatfotograf, har alltid gillat att fånga rörelse. Läs vår intervju med Mike och upptäck hur han fryser rörelser för att fånga flyktiga ögonblick.

Mer information

Träffa geometrisökarna Daniel Rueda och Anna Devís

Häng med när vi pratar med arkitekturfotograferna Anna Devís och Daniel Rueda. Upptäck historien bakom deras fantasifulla och abstrakta storytelling och hur deras kärlek till byggnader och resor har gjort dem till stjärnor på Instagram.

Mer information

Hjälpa kvinnor genom fotografering

Lensational lär kvinnor världen över att använda fotografi för att dokumentera sina liv, så att storytelling blir en kreativ inkomst. Vi träffade grundaren Bonnie Chiu för att ta reda på mer om det arbete hennes välgörenhetsorganisation utför.

Mer information

Lek med inspirerande fotografi- och skaleffekter och skapa en magnifik makrovärld

Upptäck hur fotografen och modelltillverkaren Simon Carter skapar en verklighetstrogen motorsportvärld i miniatyrformat. En berättelse om skala, perspektiv och tålamod.

Mer information

Vi kommer alltid att veta att vi upplevde en liten del av världen som ingen annan har gjort.

Häng med när vi pratar med resefotograferna Andrew och Emily från Along Dusty Roads. Den här resesugna duon tipsar om resefotografering och berättar om sina äventyr och om vad de har på gång härnäst.

Mer information

Bevara nuet till senare

Några av våra bästa stories kommer från hemmet. Vi träffade familjefotografen och storytellern Caroline Holt för att prata om hur hon gör för att fånga skönheten hos familjer i deras hem.

Mer information

Fånga höjdpunkterna i svagt ljus

Hösten är här och dagarna är onekligen kortare. Därför har vi pratat med Catherine Lacey Dodd som fotograferar i naturligt ljus. Hon berättar om att fotografera i svagt ljus och om att porträttfotografering handlar om mer än att bara fotografera människors ansikten.

Mer information

Konsertfotografering med Drew Ressler, även kallad Rukes

Vi träffade Drew Ressler, även kallad Rukes, som fotograferar elektronisk dansmusik och festivaler, och pratade om hur han blev festivalvärldens mest produktiva fotograf, hans favoritgig och hur man tar en lyckad bild under strobljus.

Mer information

Fotografen Jeff Vanderpool visar oss ett annorlunda Aten.

Vi pratade med Jeff Vanderpool om hur hans projekt, ”Sea of City”, har förändrat hans förhållande till Aten för alltid.

Mer information

Fotojournalist Jeroen Swolfs

Vi pratade med Jeroen Swolfs, fotojournalist och van resenär, om hans sju år långa resa för att fotografera alla länder i hela världen.

Mer information

Gatufotografen Emmanuel Cole

”Man måste värma upp. Precis som en idrottare. Man kan inte bara gå ut och ta dagens bästa bild!” Emmanuel Cole om att fota utan förberedelser, Londons mest excentriska människor och dystopiska Hongkong.

Mer information

Actionfotografering med Andrey Golovanov och Sergey Kivrin

Canon Explorers Andrey Golovanov och Sergey Kivrin talar om sin kärlek till actionsportfotografering och fördelarna med att arbeta som ett team.

Mer information

Porträttfotografering med Jörg Kyas

Nästan alla bilder vi tar är porträttbilder och även om det verkar enkelt är det riktigt svårt att sätta sin egen personliga prägel på dem. Vi pratade med den berömde porträttfotografen och Canon Explorer Jörg Kyas om hans arbete med porträtt och hur han förenar sitt personliga och professionella fotograferande.

Mer information

Konst in action med Lorenz Holder

Fotografen Lorenz Holder började sin karriär som semiprofessionell snowboardåkare, men efter en svår skada tvingades han sluta. Det ledde till att han plockade upp kameran och började fotografera sport i stället för att själv delta. I en exklusiv intervju möter han CPN-skribenten Steve Fairclough för att diskutera sitt arbete, sitt sätt att skapa bilder och varför han tycker om att arbeta med Canons systemkameror i EOS-serien och EF-objektiv.

Mer information

Fotografering med lång exponering med Stephen McNally

Frisören och Canon-entusiasten Stephen McNally började fotografera för bara 8 år sedan. Nu har han en egen utställning med långtidsexponerade svartvita fotografier och allt har gått väldigt snabbt – för någon som bemästrar konsten att ta det långsamt.

Mer information

Använda vinterljuset på ett smart sätt, med Sébastien Devaud

Sébastien Devaud har varit filmregissör och producent i över 16 år och har framför allt en stor passion för bilder.

Mer information

Fånga "leende själar" av Nelson Lourenço

Upptäck hur Nelson fångar stämningar genom tystnad och leende själar.

Mer information

Fotografera i färg med Quentin Caffier

Canon Explorer Quentin Caffier är baserad i Paris, där han arbetar med en grupp professionella konstnärer som kallar sig "Five Monkeys Studio".

Mer information

Fånga snabb action

Sportfotografen Samo Vidic, född och uppvuxen i Bled, Slovenien, började som amatörfotograf vid 17 års ålder.

Mer information

Använd höstljuset

Nu när höstens färger kommer är tiden inne att ta en promenad med din kamera.

Mer information

Canon Explorer – Clive Booth

Clive Booth är mode-, skönhets- och porträttfotograf och filmskapare. Han är känd för sin säregna stil med selektivt fokus i naturliga, tillgängliga, kontinuerliga och befintliga ljussättningar, vilket ger hans verk en atmosfärisk, intim och ibland eterisk kvalitet.

Mer information

Dina foton, våra favoriter

Ta en titt på våra favoriter bland era bidrag till galleriet utifrån månadens tema Min stad. Varje foto ger oss en glimt av ett motiv eller en stämning som är unik, och återger en oförglömlig upplevelse.

Mer information

Ta med människor i kompositioner för att lägga till en ny dynamik

Den norske fotografen Johnny Haglund har alltid haft ett brinnande intresse för vilda, isolerade och mystiska platser. Efter utbildningen till ingenjör insåg han snabbt att han inte var gjord för att tillbringa livet arbetandes inomhus.

Mer information

Finslipa konsten att ta porträttbilder, av Christian Anderl

Mer information

Timing är allt, av Eddie Keogh

Mer information

Havsmiljö- och actionfotograf Steve Deer

Mer information

Shooting for sharks, av Franco Banfi

Franco Banfi, Canon Explorer och prisbelönt naturfotograf, berättar om sin kärlek till undervattensfotografering och hur det är att försöka få den perfekta bilden när man omges av blåhajar.

Mer information

Abstrakt fotografering

Mer information

Lär dig

Få ut det mesta möjliga av dina produkter med våra fantastiska handledningar och fototips.

Ta bättre porträttbilder

Mer information

Ta din actionfotografering till nästa nivå

Mer information

Närbild

Makrofotografering är perfekt för höst- och vintermånaderna, eftersom du kan fotografera både inom- och utomhus när dagarna är kortare och vädret mindre förutsägbart.

Mer information

Natur

För att kunna ta bra natur- och djurbilder är det viktigt att förstå djurens beteende samtidigt som man måste ha rätt utrustning för de förhållanden som man fotar i och för det resultat man vill ha.

Mer information

Actionfotografering

Mer information

Fånga rörelse

Mer information

Capture ever changing cities, av Beno Saradzic

Mer information

Min profil

More info

Håll dig informerad

Nästa på tur: Se världen utan sökare

Prenumerera på nyhetsbrevet