Välkommen till YouConnect!

Få de senaste nyheterna från Canon, få ut mesta möjliga av dina produkter med snabba tips och handledningar, delta i fina tävlingar och låt dig inspireras av vårt fantastiska fotogalleri. Vänta inte, anmäl dig till nyhetsbrevet från Canon och håll dig uppdaterad!

Lek med inspirerande fotografi- och skaleffekter och skapa en magnifik makrovärld

Upptäck hur fotografen och modelltillverkaren Simon Carter skapar en verklighetstrogen motorsportvärld i miniatyrformat. En berättelse om skala, perspektiv och tålamod.

Mer information

Vi kommer alltid att veta att vi upplevde en liten del av världen som ingen annan har gjort.

Häng med när vi pratar med resefotograferna Andrew och Emily från Along Dusty Roads. Den här resesugna duon tipsar om resefotografering och berättar om sina äventyr och om vad de har på gång härnäst.

Mer information

Bevara nuet till senare

Några av våra bästa stories kommer från hemmet. Vi träffade familjefotografen och storytellern Caroline Holt för att prata om hur hon gör för att fånga skönheten hos familjer i deras hem.

Mer information

Fånga höjdpunkterna i svagt ljus

Hösten är här och dagarna är onekligen kortare. Därför har vi pratat med Catherine Lacey Dodd som fotograferar i naturligt ljus. Hon berättar om att fotografera i svagt ljus och om att porträttfotografering handlar om mer än att bara fotografera människors ansikten.

Mer information

Konsertfotografering med Drew Ressler, även kallad Rukes

Vi träffade Drew Ressler, även kallad Rukes, som fotograferar elektronisk dansmusik och festivaler, och pratade om hur han blev festivalvärldens mest produktiva fotograf, hans favoritgig och hur man tar en lyckad bild under strobljus.

Mer information

Fotografen Jeff Vanderpool visar oss ett annorlunda Aten.

Vi pratade med Jeff Vanderpool om hur hans projekt, ”Sea of City”, har förändrat hans förhållande till Aten för alltid.

Mer information

Fotojournalist Jeroen Swolfs

Vi pratade med Jeroen Swolfs, fotojournalist och van resenär, om hans sju år långa resa för att fotografera alla länder i hela världen.

Mer information

Gatufotografen Emmanuel Cole

”Man måste värma upp. Precis som en idrottare. Man kan inte bara gå ut och ta dagens bästa bild!” Emmanuel Cole om att fota utan förberedelser, Londons mest excentriska människor och dystopiska Hongkong.

Mer information

Actionfotografering med Andrey Golovanov och Sergey Kivrin

Canon Explorers Andrey Golovanov och Sergey Kivrin talar om sin kärlek till actionsportfotografering och fördelarna med att arbeta som ett team.

Mer information

Porträttfotografering med Jörg Kyas

Nästan alla bilder vi tar är porträttbilder och även om det verkar enkelt är det riktigt svårt att sätta sin egen personliga prägel på dem. Vi pratade med den berömde porträttfotografen och Canon Explorer Jörg Kyas om hans arbete med porträtt och hur han förenar sitt personliga och professionella fotograferande.

Mer information

Konst in action med Lorenz Holder

Fotografen Lorenz Holder började sin karriär som semiprofessionell snowboardåkare, men efter en svår skada tvingades han sluta. Det ledde till att han plockade upp kameran och började fotografera sport i stället för att själv delta. I en exklusiv intervju möter han CPN-skribenten Steve Fairclough för att diskutera sitt arbete, sitt sätt att skapa bilder och varför han tycker om att arbeta med Canons systemkameror i EOS-serien och EF-objektiv.

Mer information

Fotografering med lång exponering med Stephen McNally

Frisören och Canon-entusiasten Stephen McNally började fotografera för bara 8 år sedan. Nu har han en egen utställning med långtidsexponerade svartvita fotografier och allt har gått väldigt snabbt – för någon som bemästrar konsten att ta det långsamt.

Mer information

Använda vinterljuset på ett smart sätt, med Sébastien Devaud

Sébastien Devaud har varit filmregissör och producent i över 16 år och har framför allt en stor passion för bilder.

Mer information

Fånga "leende själar" av Nelson Lourenço

Upptäck hur Nelson fångar stämningar genom tystnad och leende själar.

Mer information

Fotografera i färg med Quentin Caffier

Canon Explorer Quentin Caffier är baserad i Paris, där han arbetar med en grupp professionella konstnärer som kallar sig "Five Monkeys Studio".

Mer information

Fånga snabb action

Sportfotografen Samo Vidic, född och uppvuxen i Bled, Slovenien, började som amatörfotograf vid 17 års ålder.

Mer information

Använd höstljuset

Nu när höstens färger kommer är tiden inne att ta en promenad med din kamera.

Mer information

Canon Explorer – Clive Booth

Clive Booth är mode-, skönhets- och porträttfotograf och filmskapare. Han är känd för sin säregna stil med selektivt fokus i naturliga, tillgängliga, kontinuerliga och befintliga ljussättningar, vilket ger hans verk en atmosfärisk, intim och ibland eterisk kvalitet.

Mer information

Dina foton, våra favoriter

Ta en titt på våra favoriter bland era bidrag till galleriet utifrån månadens tema Min stad. Varje foto ger oss en glimt av ett motiv eller en stämning som är unik, och återger en oförglömlig upplevelse.

Mer information

Ta med människor i kompositioner för att lägga till en ny dynamik

Den norske fotografen Johnny Haglund har alltid haft ett brinnande intresse för vilda, isolerade och mystiska platser. Efter utbildningen till ingenjör insåg han snabbt att han inte var gjord för att tillbringa livet arbetandes inomhus.

Mer information

Finslipa konsten att ta porträttbilder, av Christian Anderl

Mer information

Timing är allt, av Eddie Keogh

Mer information

Havsmiljö- och actionfotograf Steve Deer

Mer information

Shooting for sharks, av Franco Banfi

Franco Banfi, Canon Explorer och prisbelönt naturfotograf, berättar om sin kärlek till undervattensfotografering och hur det är att försöka få den perfekta bilden när man omges av blåhajar.

Mer information

Abstrakt fotografering

Mer information

Lär dig

Få ut det mesta möjliga av dina produkter med våra fantastiska handledningar och fototips.

Ta bättre porträttbilder

Mer information

Ta din actionfotografering till nästa nivå

Mer information

Närbild

Makrofotografering är perfekt för höst- och vintermånaderna, eftersom du kan fotografera både inom- och utomhus när dagarna är kortare och vädret mindre förutsägbart.

Mer information

Natur

För att kunna ta bra natur- och djurbilder är det viktigt att förstå djurens beteende samtidigt som man måste ha rätt utrustning för de förhållanden som man fotar i och för det resultat man vill ha.

Mer information

Actionfotografering

Mer information

Fånga rörelse

Mer information

Capture ever changing cities, av Beno Saradzic

Mer information

Min profil

Mer information

Håll dig informerad

Nästa på tur: Se världen utan sökare

Prenumerera på nyhetsbrevet