Låt dig inspireras av Canon

Vi har sammanställt berättelser från Canon-fans, amatörfotografer och några av de främsta fotograferna och videofilmarna i branschen, där de delar sina kunskaper, erfarenheter, tips och hemligheter av hantverket – allt för att inspirera dig att ta ditt fotograferande till en ny nivå.

Ett ljust perspektiv på fotografering i svagt ljus.

Canon intervjuar fotograf Nige Levanterman, som fotograferar i svagt ljus och specialiserat sig på stadsvyer med lång exponering.

Utforska Canons storytelling-resa.

I över 80 år har vi hjälpt människor att berätta stories. Få har sett mer än Mike Burnhill, en produktspecialist med 11 års erfarenhet. Vi träffade Mike för att diskutera Canons förflutna, nutid och framtid.

Träffa fotografen Ana Pratas som fångar autentiska stories om familjelivet.

Ana Pratas är en familjefotograf som använder dokumentära tekniker för att fånga autentiska ögonblick. Läs vår intervju för att ta reda på hur hon fångar värdefulla familjestunder.

Möt gatufotografen Erik Witsoe som fångar vardagen – varje dag.

Erik Witsoe är en gatufotograf som fångar flyktiga stories i sitt nya hemland Polen. Läs vår intervju med Erik för att ta reda på hur han varje dag fångar nya stories på samma gator.

Canon-ambassadören och sportfotografen Samo Vidic lär oss att fånga actionfyllda stories.

När vi utmanade parkourgruppen Storror att springa, hoppa och rulla mellan kontinenter för första gången följde Samo Vidic varje steg för att dokumentera äventyret. Upptäck hur du kan fånga dina egna actionfyllda stories i stadsmiljö med Vidics tips.

FME YouConnect hub page

Träffa matfotografen Mike Tsang som fotograferar aptitretande rörelser.

Mike Tsang, en Londonbaserad gourmetmatfotograf, har alltid gillat att fånga rörelse. Läs vår intervju med Mike och upptäck hur han fryser rörelser för att fånga flyktiga ögonblick.

Träffa geometrisökarna Daniel Rueda och Anna Devís

Häng med när vi pratar med arkitekturfotograferna Anna Devís och Daniel Rueda. Upptäck historien bakom deras fantasifulla och abstrakta storytelling och hur deras kärlek till byggnader och resor har gjort dem till stjärnor på Instagram.

A&D YouConnect hub page
Caroline’s children eating

SIKTAR HÖGRE

Lensational lär kvinnor världen över att använda fotografi för att dokumentera sina liv, så att storytelling blir en kreativ inkomst. Vi träffade grundaren Bonnie Chiu för att ta reda på mer om det arbete hennes välgörenhetsorganisation utför.

Modelltillverkaren och fotografen Simon Carter. En berättelse om styrka och skala.

Upptäck hur fotografen och modelltillverkaren Simon Carter skapar en verklighetstrogen motorsportvärld i miniatyrformat. En berättelse om skala, perspektiv och tålamod.

A model car in the garage
Essaouira - Along Dusty Roads image

Resefotograferna Along Dusty Roads

Häng med när vi pratar med resefotograferna Andrew och Emily från Along Dusty Roads. Den här resesugna duon tipsar om resefotografering och berättar om sina äventyr och om vad de har på gång härnäst.

Stories från hemmet

Några av våra bästa stories kommer från hemmet. Vi träffade familjefotografen och storytellern Caroline Holt för att prata om hur hon gör för att fånga skönheten hos familjer i deras hem.

Caroline’s children eating
JorgKyas_Hero

Fånga höjdpunkterna i svagt ljus

Hösten är här och dagarna är onekligen kortare, så vi har pratat med naturljusfotografen Catherine Lacey Dodd om att fotografera i svagt ljus och om att porträttfotografering handlar om mer än att bara fotografera människors ansikten.

Konsertfotografering med Drew Ressler, även kallad Rukes

Vi träffade Drew Ressler, även kallad Rukes, som fotograferar elektronisk dansmusik och festivaler, och pratade om hur han blev festivalvärldens mest produktiva fotograf, hans favoritgig och hur man tar en lyckad bild under strobljus.

DJ laser show
Southern_Hymettus

Fotografen Jeff Vanderpool visar oss ett annorlunda Aten.

Vi pratade med Jeff Vanderpool om hur hans projekt, ”Sea of City”, har förändrat hans förhållande till Aten för alltid.

Fotojournalist Jeroen Swolfs

Vi pratade med Jeroen Swolfs, fotojournalist och van resenär, om hans sju år långa resa för att fotografera alla länder i hela världen.

Cuba_Havanna
Andrey

Gatufotografen Emmanuel Cole

”Man måste värma upp. Precis som en idrottare. Man kan inte bara gå ut och ta dagens bästa bild!” Emmanuel Cole om att fota utan förberedelser, Londons mest excentriska människor och dystopiska Hongkong.

Actionfotografering med Andrey Golovanov och Sergey Kivrin

Canon Explorers Andrey Golovanov och Sergey Kivrin talar om sin kärlek till actionsportfotografering och fördelarna med att arbeta som ett team.

Andrey_Hero
JorgKyas_Hero

Porträttfotografering med Jörg Kyas

Nästan alla bilder vi tar är porträttbilder och även om det verkar enkelt är det riktigt svårt att sätta sin egen personliga prägel på dem. Vi pratade med den berömde porträttfotografen och Canon Explorer Jörg Kyas om hans arbete med porträtt och hur han förenar sitt personliga och professionella fotograferande.

Konst in action med Lorenz Holder

Fotografen Lorenz Holder började sin karriär som semiprofessionell snowboardåkare, men efter en svår skada tvingades han sluta. Det ledde till att han plockade upp kameran och började fotografera sport i stället för att själv delta. I en exklusiv intervju möter han CPN-skribenten Steve Fairclough för att diskutera sitt arbete, sitt sätt att skapa bilder och varför han tycker om att arbeta med Canons systemkameror i EOS-serien och EF-objektiv.

Lorenz-Holder-Snowboarder-Mountain
Still Sea Stephen McNally

Fotografering med lång exponering med Stephen McNally

Frisören och Canon-entusiasten Stephen McNally började fotografera för bara 8 år sedan. Nu har han en egen utställning med långtidsexponerade svartvita fotografier och allt har gått väldigt snabbt – för någon som bemästrar konsten att ta det långsamt.

Canon Explorer Sébastien Devaud

Sébastien Devaud har varit filmregissör och producent i över 16 år och har framför allt en stor passion för bilder. I slutet av nittiotalet spelade han in och efterbearbetade reklamfilmer och musikvideor. Numera jobbar han med TV-sändningar och hans arbete utmärker sig genom moderna effekter för belysning och skärpedjup. Han fattade också direkt filmpotentialen hos den revolutionerande systemkameran EOS 5D Mark II, och i dag använder han Canons hela utbud av kameror och objektiv i alla sina produktioner.

Sébastien-Devaud-Tunnel-Bubblecar
Sepia-Station-Nelson- Lourenço

Fånga "leende själar" av Nelson Lourenço

Nelson Lourenço föddes i Lissabon, Portugal. Han är amatörfotograf, har en magisterexamen i maskinteknik och är doktorand i marknadsföring. Fotografering är något som alltid intresserat honom. Och när en vän lånade ut sin Canon-kamera till Nelson under en helg var det kört.

Canon Explorer Quentin Caffier

Canon Explorer Quentin Caffier är baserad i Paris, där han arbetar med en grupp professionella konstnärer som kallar sig "Five Monkeys Studio". Quentin, som är influerad av fotografer och filmskapare som Desiree Doiron, Guy Bourdin, David Cronenberg och Wes Anderson, arbetar med reklam och mode och har haft flera utställningar i Paris (Artcurial, Galerie 13 Sévigné, Glaz'art, Salon des Miroirs). Vi frågade Quentin om hur han använder färger i sitt arbete och hur han arbetar i sin ateljé för att åstadkomma sin unika estetik.

Fauve-Hautot-Quentin-Caffier
Surfer-Samo-Vidic

Fånga snabb action

Sportfotografen Samo Vidic, född och uppvuxen i Bled, Slovenien, började som amatörfotograf vid 17 års ålder. Han var fascinerad av vad som kunde göras med olika kameror, objektiv och film. Han lärde sig snabbt och insåg att det här kanske var drömjobbet.

Canon Explorer – Clive Booth

Clive Booth är mode-, skönhets- och porträttfotograf och filmskapare. Han är känd för sin säregna stil med selektivt fokus i naturliga, tillgängliga, kontinuerliga och befintliga ljussättningar, vilket ger hans verk en atmosfärisk, intim och ibland eterisk kvalitet.

Lifeboat-Portrait-Clive-Booth
Paddling-Johnny-Haglund.jpg

Ta med människor för att lägga till en ny dynamik

Den norske fotografen Johnny Haglund förklarar tankarna bakom några av sina foton och hur han genom att ta med människor i kompositionerna kan lägga till en ny dynamik.

Dina foton, våra favoriter

Ta en titt på våra favoriter bland era bidrag till galleriet utifrån månadens tema Min stad. Varje foto ger oss en glimt av ett motiv eller en stämning som är unik, och återger en oförglömlig upplevelse.

Burano-Estelle-Moreau.jpg
Günter-Tolar-Christian-Anderl

Finslipa konsten att ta porträttbilder, av Christian Anderl

Canon Explorer Christian Anderl, en entusiastisk musiker och begåvad kock, är också en internationell fotograf som specialiserat sig på kommersiell porträttfotografering. Han har en stark kundstock, som bland annat inkluderar Red Bull, Ikea och Universal.

Havsmiljö- och actionfotograf Steve Deer

Steve Deer, kreativ ledare inom reklam, betraktar de lokala nejderna på Wirral-halvön i nordvästra England som sin fotografiska lekplats. Varje helg vandrar han runt med sin kamera och hittar alltid något nytt att fota eller ett annorlunda perspektiv.

Horse-Beach-Steve-Deer
Gymnast-Eddie-Keogh.JPG

Eddie Keogh

Prisbelönta Canon Explorer Eddie Keogh frilansar som sportfotograf. Han arbetade för brittiska rikstidningar från 1986 till 2005, då han började som uppdragsfotograf hos Reuters. Vid 21 års ålder bevakade Eddie sitt första OS i 1988 i Los Angeles, USA Han har fotograferat åtta fotbolls-VM – och i stort sett alla tänkbara sporter.

Capture ever changing cities, av Beno Saradzic

Den flerfaldigt prisbelönta Beno Saradzic är en slovensk tidsintervallfilmare, fotograf och bildkonstnär som upptäcker världarna inom fotografering och tidsintervallfilmning.

Beno_Saradzic
Franco-Banfi

Shooting for sharks, av Franco Banfi

Den här månaden talar vi med Canon Explorer Danny Green, en flerfaldigt prisbelönt naturfotograf. Han berättar om sin kärlek till undervattensfotografering och hur det är att försöka få den perfekta bilden när du omges av blåhajar.

Om du har några frågor om eller anmärkningar på en bild som visas i Canons galleri eller Canons Showcase, kontakta showcase.gallery@canon-europe.com

Håll dig informerad

Nästa på tur: Se världen utan sökare.

Prenumerera på nyhetsbrevet