Gymnast-Eddie-Keogh.jpg

Eddie Keogh

Prisbelönta Canon Explorer Eddie Keogh frilansar som sportfotograf. Han arbetade för brittiska rikstidningar från 1986 till 2005, då han började som uppdragsfotograf hos Reuters. När Eddie var 21 år gammal bevakade han första OS 1988 i Los Angeles, USA. Han har fotograferat åtta fotbolls-VM – och i stort sett alla tänkbara sporter.

En bråkdel av en sekund

Som Eddie säger: "den stora utmaningen är att fånga den där bråkdelens sekund som definierar ett visst sportevenemang". Så hur gör han det?


© Eddie Keogh – Canon EOS-1D Mark IV; exponering 1/1 250 sek vid f/2.8, ISO 1600.

"Gymnasten på barren snurrade så snabbt att jag bara knäppte på och hoppades att jag skulle få någon intressant form. Vid dagens slut gav jag mitt visitkort till en redigerare som berättade att han verkligen gillade bilden av killen utan huvud. Jag hade ingen aning om vad han pratade om förrän jag såg bilden. Fru Fortuna slår till igen."


© Eddie Keogh – Canon EOS-1D X med objektivet EF 8-15mm f/4L Fisheye USM; exponering 1/1600 sek vid f/4.5, ISO 400.

"Det här var dagens sista lopp på Cheltenham-festivalen. När solen gick ned gick jag ut på banan för att hitta ett stängsel som var vänt mot solen. Där satte jag kameran längst ned på staketet och utlöste den med en fjärrstyrd slavenhet".

Canon medverkar

"Jag har använt den nya Canon EOS 1D X Mark II, och spårningen är superb. Det går snabbare att fokusera och fokuseringen behålls bättre än på någon annan Canon-kamera jag använt. Oavsett hur snabbt det går, kan jag lita på att AF-systemet ger mig en bättre chans att fånga det där avgörande ögonblicket."

Håll dig informerad

Nästa på tur: Se världen utan sökare.

Prenumerera på nyhetsbrevet