Changing City People Blur

Fotografera stadsmiljöer med din LEGRIA-videokamera

Handledning och fototips – LEGRIA

Filma i staden
Tänk dig att din film är en reklamfilm för staden som du besöker, eller försök fånga en liten bit av stadslivet. Om du ger dig själv ett tydligt mål och en tydlig berättelse för tagningen, så hjälper det dig att göra rätt sorts film för din storstadsberättelse. Genom att fokusera på mode, arkitektur, musik eller en viss gata kan du skapa ett intressant visuellt porträtt av den ständigt föränderliga staden.

People, av Matteo Ciani Bassetti

Video-snapshots

Använd läget Video-snapshot för att ta små videoklipp som berättar stadens historia. Om det finns intressanta ljud i en stadsdel är det ofta värt att spela in ett längre videoklipp, så att du kan använda ett kontinuerligt ljudspår över flera videoklipp som du filmat var för sig. Med funktionen Motivstyrt ljudval anpassas ljudinspelningsinställningarna automatiskt i videokameran, för att säkerställa att omgivningsljudet i staden fångas tydligt.

Tips! Fånga stadens rörelse. Människor och kollektivtrafik är bra motiv för att visa stadens dynamik och hur den förändras under dagen.

Harlem Line Departures, av Erich Poole

Håll ett öga på ljuset

En viktig faktor när man videofilmar staden är ljuset. Du har inte alltid ett val. I museer och andra interiörer är ljuset ofta dämpat. I sådana situationer bör du försöka undvika att ta bilder gående. Ta en bild från en stabil ställning, tryck på paus, och ställ sedan in för nästa bild.

Om du är utomhus är dagsljus en bra tid att fotografera och visa detaljer, men solljus kan ibland ge hårda skuggor. Mulet väder ger ofta mycket bättre resultat.

Fotografering på natten kräver lite mer experimenterande för att få resultaten du vill ha, eftersom ljuset är så begränsat. Försök börja fota i skymningen, hitta välbelysta platser och använd ett stativ där det går.

Håll dig informerad

Nästa på tur: Se världen utan sökare

Prenumerera på nyhetsbrevet