Canons imagePRESS V-serie har sålts i över 2 300 enheter inom EMEA och samtliga modeller är nu Fogra-certifierade

Canons arkmatade tonerproduktionssystem, imagePRESS V1350 samt V900-serien, har fått Fogras1 PSD-certifiering (ProcessStandard Digital) och uppnått viktiga milstolpar för försäljningen. Sedan lanseringen i december 2022 respektive maj 2023, har över 1 600 enheter i imagePRESS V900-serien och över 120 imagePRESS V1350-enheter installerats inom EMEA. imagePRESS V-serien fullbordas genom imagePRESS V1000 med över 660 installationer. Modellen lanserades i april 2022 och fick Fogra-certifiering i augusti 2022.

  • Canons imagePRESS V1350 är nu Fogra PSD-certifierad.

  • Fogra PSD-certifierade imagePRESS V900-serien har nu över 1 600 installationer inom EMEA.

  • Det danska företaget Huuray investerade i en imagePRESS V700 sommaren 2023.

imagePRESS V1350 och V900-serien har nu certifierats av Fogra. Båda pressarna fick högsta möjliga Print Quality Class och betyget A för färgåtergivning och konsekvens, och Fogra konstaterade att enhetlighet, upplösning och artefakter uppfyllde deras standarder. Detta uppnåddes med både Canons PRISMAsync server och Fiery teknikstyrda imagePRESS-servrar.

imagePRESS V900-serien levererar när det gäller utskriftskvalitet och flexibilitet

Med över 1 600 installationer inom EMEA har imagePRESS V900-serien bevisats vara ett populärt val, tack vare de fantastiskt många tillämpningar som kan tryckas på en enda kompakt enhet. Serien innehåller tre modeller – V900, V800 och V700 – med maximal A4-utskriftshastighet på 90, 80 respektive 70 sidor per minut. Pressen är designad för produktionsmiljöer med tuffa tidsramar och erbjuder enhetlighet, hög kvalitet, flexibilitet och ett överflöd av materialalternativ.

Sommaren 2023 investerade det danska företaget Huuray i en imagePRESS V700 för att bredda sina erbjudanden av personliga presentkort. Dann Grønhøj, COO på Huuray, kommenterar: ”Intresset för fysiska presentkort har ökat och för att bemöta denna växande efterfrågan behövde vi ha en skrivare som kunde hantera de allt större jobbvolymerna. Förr kunde vi bara skriva ut 15 presentkort åt gången och det blev alltför många manuella processer och ineffektiva hanteringar under produktionen.”

”Vi ser redan att den här teknikinvesteringen har bidragit till vår tillväxt på ett väsentligt sätt”, fortsätter han. ”Bara två månader efter anskaffning av den nya skrivaren levererade vi presentkort till en allt större kundkrets, något vi aldrig kunnat åstadkomma med vår gamla skrivare. Särskilt imponerade är vi också av utskriftshastigheten hos imagePRESS V700, eftersom den skriver ut väsentligt snabbare än vår tidigare. Vi sparar alltså massor av tid. Vi är också väldigt glada över kvaliteten och den höga upplösningen, som ger en bättre yta på våra presentkort på många fler olika utskriftsmaterial.”

Familjeägda utskriftsleverantören Tipografia Carnicella i Italien märker också fördelarna med systemets kvalitet och flexibilitet. Andrea Carnicella, ägare av Tipografia Carnicella: ”Vi investerade i imagePRESS V900 eftersom den garanterar fantastisk utskriftskvalitet och noggrannhet, liksom ökad produktionseffektivitet med sin mycket låga stilleståndstid. En stor påverkan på vårt beslut var möjligheten att skriva ut på många olika substrat, med en kvalitet som är jämförbar med offset. Med hjälp av Canon imagePRESS V900 vill vi öka de månatliga produktionsvolymerna och utnyttja dess hastighet och kvalitet genom att använda den för utskriftsjobb som vi vanligtvis brukar outsourca eller producera på en av våra offsetpressar.”

imagePRESS V1350 – ett beprövat val för hög produktivitet

Flaggskeppet imagePRESS V1350 levererar hög produktivitet med en topphastighet på 135 A4-sidor per minut och det finns över 120 installationer inom EMEA, efter dess inträde på marknaden i maj 2023. imagePRESS V1350 är designad för stora produktionsvolymer av högkvalitativa utskriftstillämpningar, till exempel broschyrer, reklamlappar, exklusiva utskick och även personaliserade förpackningar.

Den italienska utskriftsleverantören E. Lui Tipografia spelar en ledande roll på utskrifts- och publiceringsmarknaden och söker alltid efter utskriftsenheter som kan garantera stabilitet och produktivitet. Enrico Lui, ägare av E. Lui Tipografia, kommenterar: ”I motsats till andra mogna utskriftstekniker finns det fortfarande stort utrymme för teknisk utveckling av digitala färgutskrifter. Enligt vår mening är Canon det varumärke som investerar mest i denna utveckling och de introducerar omfattande uppgraderingar för varje maskingeneration. Alltsedan våra första tester har imagePRESS V1350 påvisat ett stort generationssprång utifrån den föregående serien."

Jennifer Kolloczek, EMEA Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print på Canon Europe: ”Efter att dessa tillskott i imagePRESS V-serien tillkännagavs, har vi sett ett stort intresse för tekniken och flexibiliteten i respektive press, och för den tillväxt som hela imagePRESS V-serien och vår bredare arkmatade portfölj kan erbjuda våra kunder. Serien bygger på kraftfull och beprövad patenterad teknik och får våra kunder att jobba bättre, snabbare och med större spännvidd för att kunna erbjuda sina kunder mer värdefulla tryckta produkter. Vi är entusiastiska över att hela vår imagePRESS V-serie är Fogra-certifierad och vi tvivlar inte på att kommersiella och interna tryckerier, liksom de varumärken och marknadsföringsavdelningar de betjänar, kan dra nytta av de tydligt definierade standarder och rekommendationer som den här certifieringen ger.”

imagePRESS V-serien och andra Fogra-certifierade Canon-pressar visas på drupa 2024 i Canons monter, Hall 8a.

Mer information om Fogra-certifierade Canon-pressar finns på: https://www.canon-europe.com/business/insights/articles/fogra-certification/

  1. Fogra är ett mycket respekterat, icke-vinstdrivande vetenskapligt forskningsinstitut för utskrifts- och mediabranschen. Institutet ligger i Tyskland och utför granskningar som ger ett oberoende riktmärke för kvaliteten, så att både leverantörer och tryckerier objektivt kan bedöma kapaciteten på sina pressar och produktionsprocesser.