Hållbarhet på Canon

Vi förändrar vårt sätt att arbeta och tillverka för att forma en mer hållbar värld för människor och för vår planet.

Vi fokuserar även på att vara en ansvarsfull partner för våra kunder genom att hjälpa dem att uppfylla sina hållbarhetsåtaganden.

Canon Picturing a Sustainable Future
Hållbar värld

Minskning av koldioxid

Vi strävar efter att uppnå netto noll koldioxidutsläpp till 2050 i enlighet med Parisavtalet. Detta inbegriper konsekventa åtgärder i hela vår verksamhet, från drift, tillverkning och transport till produktdesign och förpackning.

Vi har satt upp kortsiktiga mål för 2030 och skickat in dem till SBTi (Science Based Targets initiative) för transparens och verifiering.

Cirkulär verksamhet

Vår ambition är att bli en cirkulär verksamhet. Där varje enskild produkt och material är utformat, skapat, återanvänt, reparerat och återvunnet i en sluten krets.

Genom innovativ tillverkning planerar vi bort avfall och hjälper till att hålla våra produkter och material i bruk under längre tid.

20220331 MK

Utbildnings- och ungdomsprogram

Unga människor förtjänar och behöver en röst för att forma vår världs framtid.

Vi gör det möjligt för unga människor att dela sin story med hjälp av bilder i samarbete med icke-statliga organisationer och med stöd från våra Canon-ambassadörer som programleveranspartner.

Stödja lokala samhällen

Våra hållbarhetsaktiviteter fokuserar även på initiativ för att bidra till att skapa positiv social påverkan och miljöpåverkan i våra lokala samhällen.

Prata med vårt hållbarhetsteam

Hör av dig med dina tankar och frågor till vårt hållbarhetsteam

Partnerskap och program

Vi samarbetar med våra kunder, företag och branschpartner för att bidra till positiva klimatåtgärder.

 • Liten skog

  I hela Storbritannien omvandlas små markområden till så kallade ”små skogar” som en del av ett projekt organiserat av Earthwatch Europe, med Canon som stolt sponsor.

 • Coral Spawning Lab

  Coral Spawning Lab leder tillsammans med internationella partners ett innovativt forskningsprojekt för att utveckla metoder för att stimulera korallreproduktion. De vill utveckla den världsledande vetenskapliga forskningen för ekologisk nytta i verkligheten. Genom sitt arbete kommer de att rädda hotade koraller, säkra världens korallrev och utbilda naturvårdare.

Erkännande i CDP A-listan

 • Canon tilldelades betyget A för klimatförändring av CDP 2023. Det är tredje gången vi står med på deras A-lista över högsta rankningar och det placerar oss bland de främsta 2 % av företagen som bedöms i den här kategorin.

  CDP är en internationell icke-vinstdrivande miljöorganisation som utvärderar stora företag och organisationer över hela världen om deras arbete med miljörelaterade frågor.

 • De flesta av Canons produkter har tilldelats miljömärket Blue Angel från den tyska förbundsregeringen

 • Från och med 2020 omfattar ISO 14001-certifieringen Canon Inc. samt 124 koncernföretag i 40 länder (593 anläggningar) och regioner i hela världen

Upptäck mer

 • ARTIKEL

  Vikten av hållbarhet och den cirkulära ekonomin

  Upptäck vårt hållbarhetsarbete och våra åtaganden gällande ansvarsfull konsumtion, produktion och klimatåtgärder.

  09 Jun 2021

 • Delta i konversationen på våra sociala kanaler

  KONTAKTA OSS

  Kontakta oss

  Hör av dig med dina tankar och frågor till vårt hållbarhetsteam