PTZ-LÖSNINGAR

Anslut mer, streama mer: nya 4K-funktioner för Canon PTZ-kameror

Canon har haft en snabb framgång inom den fjärranslutna PTZ-sektorn (panorering, lutning, zoom) och för att stärka vårt rykte som marknadsledare har vi lanserat en ny drivrutin för webbkameror – som snart blir tillgänglig för hämtning – som ger extra funktionalitet och anslutningsmöjligheter för PTZ-kameror. Utöver den nya programvaran har två nya protokoll även implementerats i PTZ-sortimentet – SRT-protokoll och FreeD-protokoll – för att göra integrering i arbetsflöden för broadcasting och VR/AR smidig.

Anslut mer, streama mer: nya 4K-funktioner för Canon PTZ-kameror

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

En snabbt växande marknad

Efterfrågan på fjärrstyrda kameror för att streama liveevent samt för videokonferenser på kontor och i företagsmiljöer har ökat enormt mycket sedan pandemin startade. Många sektorer har anammat de nya möjligheterna som erbjuds av en PTZ-infrastruktur, till exempel inom högre utbildning, konserter, teater och religionsutövning.

Tack vare Canons nya drivrutin för webbkameror1, som är tillgänglig i operativsystemet Windows, är det enkelt att konfigurera PTZ-kameror för högkvalitativ streaming, webbkamerafunktioner, längre kabelalternativ via LAN, automatisk kameradetektering och möjlighet att registrera flera kameror.

Resultat i 4K 30 p
Via LAN och den nya USB-drivrutinen kan användare nu använda CR-N300, CR-N500 och CR-X300 för videostreaming i upp till 4K 30 p2, med ytterligare flexibilitet när det gäller var kameran kan placeras när den är ansluten till en dator.

Automatisk kameradetektering
Den nya programvaran identifierar kompatibla Canon PTZ-kameror som finns i samma nätverk som datorn. Det gör det möjligt för användare att enkelt konfigurera kamerorna och identifiera vilka kameror de vill registrera i programvaran.

Registrera flera kameror
Du kan registrera upp till fem kameror i programvaran, så beroende på installationen är det enkelt att välja vilken som ska användas från datorn.

USB-C v LAN

4K 30 P2-bildkvaliteten är nu en verklig möjlighet tack vare utmatning via LAN. USB är begränsad på grund av kabelns maximala längd (vanligen 3 m). En LAN-anslutning har däremot en betydligt längre kabelbana, vilket gör den perfekt för större platser i det professionella AV-utrymmet. Ta ett universitet som exempel: Istället för att vara begränsade till en 3 m lång USB-anslutning mellan en bärbar dator och en PTZ-kamera kan användarna tack vare Canons nya drivrutin för webbkameror installera den i den bakre delen av en stor hörsal utan att offra tillförlitlighet eller kvalitet.

Vi lanserar två nya protokoll: SRT och FreeD

Två nya protokoll har även lanserats i Canon PTZ-sortimentet, vilket gör det enkelt och smidigt att integrera dem i arbetsflöden som förlitar sig mycket på broadcasting och VR/AR. Denna firmware blir tillgänglig för hämtning senare under 2022 och gäller för PTZ-kamerorna CR-N300 och CR-N500.

SRT
SRT-protokollet (Secure Reliable Transport) är ett videoöverföringsprotokoll som är mycket populärt på fjärrproduktionsmarknaden och kan ge säker videoöverföring med hög kvalitet och låg latens, även vid oförutsägbara nätverksförhållanden. Det är ett vanligt protokoll inom broadcastbranschen och gäller för närvarande Canons PTZ-kameror CR-N300 och CR-N500.

FreeD
FreeD-protokollet används ofta i virtuella studior och i VR/AR-produktioner. Canons CR-N500 och CR-N300 kan nu enkelt integreras i virtuella produktionstillämpningar, som nyheter, väderprognoser, sport och liveevent, tack vare det här protokollet som gör att de direkt kan strömma panorering, lutning, zoom, fokus och bländare samt PTZ-kamerans position i realtid på en virtuell plattform, till exempel Unreal Engine.

UPPDATERING AV FIRMWARE FÖR NYA APPLIKATIONER FÖR AUTOMATISK FÖLJNING OCH AUTOMATISK LOOP

Canon CR-N700 har nu stöd för två appar för automatisk spårning och automatisk loop. Den här uppdateringen av firmware krävs för att installera apparnas nya funktioner. De två apparna blir tillgängliga hos din återförsäljare till en extra kostnad senare under 2023.

 • Automatisk följning

  Applikation för automatisk följning RA-AT001. Frigör potentialen att automatiskt följa huvudtalaren när den rör sig på scenen. Optimera produktionseffektiviteten för föreläsningar, företagsevent, religionsutövning, liveframträdanden och sändning.

 • Automatisk loopning

  Applikation för automatisk loop RA-AL001. Programmera upprepade kamerarörelser för panorering, lutning och zoomning för att följa upprepade livehändelser, konsekvent och exakt. Spela in filmer av liveevent och musikframträdanden med stil.

En lösning för alla typer av scenarier

Upptäck hur Canons PTZ-lösningar kan användas i en mängd olika tillämpningar med hjälp av vår utmärkta bildhanteringsteknik.

 • Sändning och TV-studio

  Sändning och TV-studio

 • Liveevenemang och musikframträdanden

  Liveevenemang och musikframträdanden

 • Företagsevenemang och presentationer

  Företagsevenemang och presentationer

 • Högre utbildning

  Högre utbildning

 • Kyrkan House of Worship

  Gudstjänstlokaler

 • Sändning utomhus och sportsändning

  Sändning utomhus och sportsändning

 • Relaterade produkter

  När övervakning verkligen är viktigt, kan Canons sortiment av nätverkskameror erbjuda en lösning. Kompakta, men med rejäla prestanda, ger de en enastående bildkvalitet, även i svagt ljus där säkerhetsriskerna är större.

  • PTZ-kameror

   CR-N500

   Med 15x optisk zoom, 4K UHD-inspelningsfunktioner och Dual Pixel-autofokus ger CR-N500 exakt kontroll och smidig IP-streaming med enastående resultat.
  • PTZ-kameror

   CR-N300

   Med 4K UHD-upplösning, 20x optisk zoom, Hybrid Auto Focus och flera IP-streamings- och kontrollprotokoll kan du engagera din publik på nya sätt.
  • PTZ-kameror

   CR-X300

   En kompakt IP65-klassad PTZ-kamera med 4K-upplösning, 20x optisk zoom och IP-streaming och -kontroll för en mängd olika tillämpningar.
  1. Gäller endast för CR-N500, CR-N300 och CR-X300
  2. Resultatets upplösning beror på vilket program som används