FIRMWARE FÖR PTZ

Firmwareuppdateringar och tilläggsprogram för Canon PTZ-kameror

Canon söker ständigt nya och intuitiva sätt att förbättra funktionaliteten hos sina befintliga PTZ-kameror. Upptäck alla de senaste versionerna av firmware och program som du kan ha på dina Canon PTZ-kameror här. Oavsett om det gäller automatisk följning eller det högt efterfrågade protokollet för SRT eller FreeD har Canon ett brett utbud av kostnadsfria uppdateringar så att du kan förvandla dina produktioner.

Välj din PTZ-kameramodell för att visa tillgängliga hämtningar av firmware. Mer information om firmwareuppdateringar och tilläggsprogram finns nedan. Kontakta din lokala Canon-återförsäljare om du vill ha information om köp av tilläggsprogram.

April 2023: Applikation för automatisk följning (RA-AT001)

Frigör potentialen att automatiskt följa huvudtalaren med huvud-/ansiktsigenkänning när den rör sig på scenen. Utnyttja kraften i utmärkta 4K PTZ-bilder med enkel automatisering för att ge dina produktioner en ny dimension. Automatisk följning är en inbyggd (edge) applikation som inte är datorbaserad, vilket innebär enkel installation utan behov av datorer med kraftfulla processorer.

Smidig och exakt följning
Canons avancerade drivmekanism gör det möjligt för PTZ-kameran att följa personer oavsett om de rör sig långsamt eller snabbt.

Prioriterat visningsområde
Följer motivet, men ser till att tavlor, bilder eller skärmar fortfarande är i bildvinkeln.

Stoppområde för panorering/lutning
Förhindrar oönskad panorerings- och lutningskontroll som följer små svajande rörelser hos ett motiv på sin plats.

Flexibel komposition
Justera kompositionen för motivet du följer, t.ex. kroppsstorlek, för att säkerställa den perfekta vinkeln.

Område för fast visningsvinkel
Välj ett område för att avsluta följningen när motivet är i den zonen för att bibehålla en specifik vinkel.

Återställning till ursprunglig position
När du tappar bort motivet som du följer flyttas bildvinkeln till en förinställd ursprunglig position för att säkerställa att något relevant alltid fångas på bild.

Dynamisk skärpeföljningskänslighet
Finjustera de tio känslighetsnivåerna för långsamma eller snabba rörelser. Ju högre siffra, desto smidigare blir PTZ-kamerans följning, vilket innebär att även dynamiska rörelser kan fångas.

Intelligent igenkänning av människor
Väljer automatiskt en människa att följa inom ett inställt område för snabb identifiering av motivet. Du kan även manuellt välja ett motiv för en mer exakt identifiering.

Undantagsområde för automatiskt val
Skapa undantagszoner för att se till att oönskade personer inte följs, vilket säkerställer att fokus ligger på det önskade motivet.

Programmet för automatisk följning är tillgängligt på CR-N700 från och med april 2023 och förväntas vara tillgängligt på CR-N500 och CR-N300 under det tredje kvartalet 2023.

Kontakta din lokala Canon-återförsäljare eller ditt lokala Canon-kontor för information om hur du köper programmet för automatisk följning.

Programvara för automatisk följning
kamerakonfiguration

April 2023: Appen för automatisk loop (RA-A001)

Programmera upprepade kamerarörelser för panorering, lutning och zoomning för att följa upprepade livehändelser, konsekvent och exakt. Automatisk loop är en inbyggd (edge) app som inte är datorbaserad, vilket innebär enkel installation utan behov av datorer med kraftfulla processorer.

Flexibel programmering av rörelser
Kan initiera en loop fram och tillbaka som programmerad rörelse, vilket innebär att ingen behöver styra kameran manuellt.

Smidig och exakt kontroll
Med hjälp av kraften hos Canons avancerade drivmekanism möjliggör den automatiska loopfunktionen exakt automatisk kontroll av PTZ-kamerans rörelser.

Anpassningsbara positioner och rutter
Ställ in fem separata förprogrammerade loopar som var och en kan ha maximalt fyra positioner. Det passar perfekt för en mängd olika produktioner.

Två intuitiva looplägen
Kontinuerliga och växelverkande looplägen ger full flexibilitet för hur kameran rör sig. Kontinuerlig loop gör att kameran kan röra sig kontinuerligt från läge A-B-C på en slinga, medan den växelverkande loopen gör att kameran kan röra sig från läge A-B-C till läge B-A-B till C-B-A.

Enkel inställning av användargränssnitt
Fem automatiska rörelserutter kan registreras och är enkla att skapa/anpassa från användargränssnittet med förhandsvisningsvideo.

Autospårningsappen är tillgänglig på CR-N700 från och med april 2023 och förväntas vara tillgänglig på CR-N500 och CR-X300 under det tredje kvartalet 2023.

Kontakta din lokala Canon-återförsäljare eller ditt lokala Canon-kontor för information om hur du köper appen för automatisk loop.

Bilder med automatisk loop
Programvarugränssnitt för automatisk loop

April 2023: Protokoll för SRT och FreeD

Två nya protokoll har även lanserats i Canon PTZ-sortimentet, vilket gör det enkelt och smidigt att integrera dem i arbetsflöden som förlitar sig mycket på broadcasting och VR/AR. Firmware är tillgänglig för nedladdning för CR-N300- och CR-N500 PTZ-kameror. CR-X300 blir tillgänglig senare under 2023.

SRT
SRT-protokollet (Secure Reliable Transport) är ett videoöverföringsprotokoll som är mycket populärt på fjärrproduktionsmarknaden och kan ge säker videoöverföring med hög kvalitet och låg latens, även vid oförutsägbara nätverksförhållanden. Det är ett vanligt protokoll inom sändningsbranschen och gäller för närvarande Canons PTZ-kameror CR-N300, CR-N500 och CR-X300.

FreeD
FreeD-protokollet används ofta i virtuella studior och i VR/AR-produktioner. Canons CR-N500, CR-N300 och CR-X300 kan nu enkelt integreras i virtuella produktionstillämpningar, som nyheter, väderprognoser, sport och liveevent, tack vare det här protokollet som gör att de direkt kan strömma panorering, lutning, zoom, fokus och bländare samt PTZ-kamerans position i realtid på en virtuell plattform, till exempel Unreal Engine.

April 2022: Webcam Driver för PTZ-kameror

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Efterfrågan på fjärrstyrda kameror för att streama liveevent samt för videokonferenser på kontor och i företagsmiljöer har ökat enormt mycket sedan pandemin startade. Många sektorer har anammat de nya möjligheterna som erbjuds av en PTZ-infrastruktur, till exempel inom högre utbildning, konserter, teater och religionsutövning.

Tack vare Canons nya drivrutin för webbkameror1, som är tillgänglig i operativsystemet Windows, är det enkelt att konfigurera PTZ-kameror för högkvalitativ streaming, webbkamerafunktioner, längre kabelalternativ via LAN, automatisk kameradetektering och möjlighet att registrera flera kameror.

Resultat i 4K 30 p
Via LAN och den nya USB-drivrutinen kan användare nu använda CR-N300, CR-N500 och CR-X300 för videostreaming i upp till 4K 30 p2, med ytterligare flexibilitet när det gäller var kameran kan placeras när den är ansluten till en dator.

Automatisk kameradetektering
Den nya programvaran identifierar kompatibla Canon PTZ-kameror som finns i samma nätverk som datorn. Det gör det möjligt för användare att enkelt konfigurera kamerorna och identifiera vilka kameror de vill registrera i programvaran.

Registrera flera kameror
Du kan registrera upp till fem kameror i programvaran, så beroende på installationen är det enkelt att välja vilken som ska användas från datorn.

USB-C v LAN

4K 30 P2-bildkvaliteten är nu en verklig möjlighet tack vare utmatning via LAN. USB är begränsad på grund av kabelns maximala längd (vanligen 3 m). En LAN-anslutning har däremot en betydligt längre kabelbana, vilket gör den perfekt för större platser i det professionella AV-utrymmet. Ta ett universitet som exempel: Istället för att vara begränsade till en 3 m lång USB-anslutning mellan en bärbar dator och en PTZ-kamera kan användarna tack vare Canons nya drivrutin för webbkameror installera den i den bakre delen av en stor hörsal utan att offra tillförlitlighet eller kvalitet.

En lösning för alla typer av scenarier

Upptäck hur Canons PTZ-lösningar kan användas i en mängd olika tillämpningar med hjälp av vår utmärkta bildhanteringsteknik.

 • Sändning och TV-studio

  Sändning och TV-studio

 • Liveevenemang och musikframträdanden

  Liveevenemang och musikframträdanden

 • Företagsevenemang och presentationer

  Företagsevenemang och presentationer

 • Högre utbildning

  Högre utbildning

 • Kyrkan House of Worship

  Gudstjänstlokaler

 • Sändning utomhus och sportsändning

  Sändning utomhus och sportsändning

 • Relaterade produkter

  När övervakning verkligen är viktigt, kan Canons sortiment av nätverkskameror erbjuda en lösning. Kompakta, men med rejäla prestanda, ger de en enastående bildkvalitet, även i svagt ljus där säkerhetsriskerna är större.

  • PTZ-kameror

   CR-N700

   En exceptionell professionell 4K60P PTZ-kamera med 12G-SDI-anslutning och klassledande autofokus med alternativet intelligent automatisk följning.
  • PTZ-kameror

   CR-N500

   Med 15x optisk zoom, 4K UHD-inspelningsfunktioner och Dual Pixel-autofokus med alternativet för intelligent automatisk följning ger CR-N500 exakt kontroll och smidig IP-streaming med enastående resultat.
  • PTZ-kameror

   CR-N300

   Med 4K UHD-upplösning, 20x optisk zoom, Hybrid Auto Focus med alternativet för intelligent automatisk följning och flera IP-streamings- och kontrollprotokoll kan du engagera din publik på nya sätt.
  • PTZ-kameror

   CR-X300

   En kompakt IP65-klassad PTZ-kamera med 4K-upplösning, 20x optisk zoom och IP-streaming och -kontroll för en mängd olika tillämpningar.
  1. Gäller endast för CR-N500, CR-N300 och CR-X300
  2. Resultatets upplösning beror på vilket program som används