RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

VIRTUELL VERKLIGHET

Ett nytt sätt att se. Välkommen till Canons EOS VR-SYSTEM

Upptäck hur du skapar uppslukande tredimensionellt innehåll med en kompatibel EOS-kamera i fullformat och RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE-objektivet, samtidigt som du anammar ett effektivare och enklare arbetsflöde med EOS VR-SYSTEMET.

Vill du bli kontaktad av en Canon-representant?

Fyll i det korta formuläret så kontaktas du av en produktspecialist från Canon.

Fånga stereoskopisk 180° VR med EOS

Canons innovativa lösning för 180° VR-tagning förenklar och effektiviserar hela processen. Den utnyttjar fördelarna med den nya RF-fattningen för att konstruera ett kompakt dubbelt fisheye-objektiv som projicerar stereoskopiska bilder för vänster och höger öga på en enda fullformatssensor. Den här innovativa designen eliminerar effektivt problem med objektivjustering och bildsynkronisering och registrerar direkt en dubbel fisheye-bild sida vid sida till en enda fil. Det gör processen med att konvertera och exportera till en slutgiltig ekvirektangulär VR-bild enklare och mer robust.
RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Fotografera

Med kompatibla fullformatskameror med RF-fattning, som EOS R5/R5 C och dess enastående sensor med hög upplösning, är det nu enklare att ställa in och fotografera för stereoskopisk 180° VR. Montera bara RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE-objektivet på en kamera som stöds med rätt firmware, välj önskade kamerainställningar och låt dig uppslukas av en helt ny värld av virtuellt innehåll.

Fjärrstyrd fotografering

Använd de senaste versionerna av Canons EOS Utility (för anslutning via kabel) eller Camera Connect (för mobil trådlös anslutning) för fjärrinställning och -styrning av kameran, samtidigt som du kan se en dubbel fisheye-bild sida vid sida eller ekvirektangulär förhandsgranskning i realtid.

Camera Connect
EOS VR Utility

Konvertera

Det som tidigare var en komplex process för anpassning, synkronisering och sammanfogning med flera kamera-/filsystem har nu blivit oändligt mycket enklare tack vare Canons EOS VR Utility1 (med stöd för Canon RAW hos kameror som stöds, bland annat 8K RAW LT/60P från EOS R5 C). Det gör konvertering av stereoskopiska filmer och stillbilder för redigering och uppspelning till en mycket effektivare process. Du kan till och med importera och automatiskt konvertera Canons VR-tagningar (MP4) direkt till Adobe Premiere Pro1 med hjälp av Canons EOS VR-plug-in.

Redigera

Canons EOS VR Utility kan utföra grundläggande beskärning av dina Canon VR-filmfiler före konvertering. Om du vill ha större kontroll över klassificeringen och redigeringen samt kunna skapa mer professionella produktioner kan du använda Adobe Premiere Pro och importera de konverterade filerna från EOS VR Utility, eller helt enkelt använda EOS VR-plug-in för Adobe Premiere Pro för att importera och konvertera dina EOS VR-filer i en process.

Plug-in för Adobe Premiere Pro VR

Fördelarna med Canon EOS VR-SYSTEMET

Canons EOS VR-SYSTEM erbjuder ett snabbare och mer effektivt sätt från inmatning till utmatning för att skapa enastående, professionellt stereoskopiskt 180° VR-innehåll.

 • TEKNIK

  Två objektiv, en sensor

  Möjliggör att kompatibla högupplösta kameror med RF-fattning, till exempel EOS R5/R5 C2, kan registrera två bilder på sin fullformatssensor för en snabbare, enklare och mer robust kamerainställning som inte kräver någon justering och synkronisering av kamera eller objektiv. Dessutom innebär användningen av ett enda sensorsystem på en enda kamera att båda bilderna har samma färgrespons och exponeringsegenskaper. Dessutom är alla kamerainställningar som standard exakt likadana, vilket innebär att mindre tid behövs för att få vänster och höger bild att matcha vid efterbehandlingen.

 • TEKNIK

  Effektiv hantering och konvertering av enstaka filer

  Genom att registrera bilderna för både vänster och höger öga på en sensor kan du registrera de redan justerade och synkroniserade bilderna i en enda fil. Det förenklar filhanteringen för ekvirektangulär konvertering (kräver inga ytterligare processer för sammanfogning av flera bilder/filer) och export till olika professionella kodek, redo för uppspelning eller ytterligare redigering på en NLE-tidslinje.

 • TEKNIK

  EOS-kamerasystem

  Med hjälp av en EOS-kamera som EOS R5/R5 C med 8K-sensor kan användarna filma med ett mer välbekant och flexibelt kamerasystem och samtidigt ha möjlighet att spela in Canon Log/Log 3, vilket ger tagningar med både hög upplösning och brett dynamiskt omfång för en mer uppslukande och realistisk känsla i slutresultatet.

Relaterad programvara

Relaterade produkter

BEHÖVER DU HJÄLP?

Vill du veta mer om Canons EOS VR-system?

 1. EOS VR Utility och EOS VR-plug-in för Adobe Premiere Pro krävs för att utföra den ekvirektangulära projektionen med lagrade 180° VR-bilder från en kompatibel Canon-kamera. Version 1.2 eller senare av EOS VR Utility möjliggör konvertering av Canon RAW-filer som stöds, däribland 8K RAW LT/60P från EOS R5 C (kompatibla RAW-format kan variera beroende på kamera), plus stöd för Apple Silicon och GPU-acceleration. En avgiftsbelagd prenumeration kan krävas för att konvertera videor som är längre än 2 minuter, vilket kräver ett Canon-ID. Installation av ett specifikt HEVC Activator för kameran som används krävs även.
 2. Kan kräva den senaste uppdateringen av firmware för VR-kompatibilitet.

  OBS! DEN HÄR VR-SYSTEMPROGRAMVARAN KAN SKILJA SIG FRÅN DEN KOMMERSIELLA PRODUKTEN.