mirrorless range
alt text goes here

KOMPAKTA
SYSTEMKAMEROR

Det finns stories överallt, var beredd med en kompakt systemkamera som du alltid kan ha med dig.

UPPTÄCK UTBUDET

Hög kvalitet,
liten systemkamera

Fantastiska stories utspelar sig överallt runt omkring oss hela tiden.
Du behöver bara en kompakt systemkamera för att dokumentera och spara alla unika ögonblick.

Canon EOS M50

EOS M50

En elegant klassiker som inspirerar dig till att skapa minnesvärda stories tack vare en sensor i systemkamerastorlek, 4K-video och enkla anslutningar.

Utforska nu

London river panorama at night.
Tagen med EOS M50
  • f/4.0
  • 1/160
  • 8000

Vad är en kompakt systemkamera?

Till skillnad från en systemkamera som använder en spegel som reflekterar ljuset i en sökare, innehåller kompakta systemkameror inte någon spegel eller optisk sökare, vilket oftast gör dem mindre än spegelreflexkameror.

I stället för att titta genom objektivet för att komponera bilden via sökaren, kan du i kompakta systemkameror förhandsgranska bilden på en skärm på kamerans baksida. Trots skillnaden i design kan du med en kompakt systemkamera ändå vara kreativ med objektiven – precis som med spegelreflexkameror.

eos m10 lifestyle alina

Fantastisk kvalitet

Våra kompakta systemkameror kombinerar det bästa hos Canons kompaktkameror och systemkameror. De ger foton av bästa kvalitet och detaljrika filmer som återger skarpa färger och stämning även i svagt ljus.

stunning quality

Kompakta systemkameror jämfört med spegelreflexkameror

Kompakta systemkameror har många av spegelreflexkamerornas fördelar, som möjligheten att byta objektiv. Men kompakta systemkameror har dessutom fördelen med en betydligt mindre fysisk storlek.

spegelreflexkameror utnyttjar dock många års utvecklingsarbete, som gör användningen av en traditionell sökare både trevlig och bekväm. De här kamerorna har förmåga att fånga även riktigt svåra objekt, tack vare avancerade autofokussystem.

Välja rätt kamera

eos m10 lifestyle holly
eos m5 cinc lifestyle system

Kan jag använda olika objektiv?

Med våra kompakta systemkameror kan du enkelt byta objektiv och vyer. Utöver ett exklusivt utbud av mångsidiga, kompakta EF-M-objektiv kan du använda Canons monteringsadapter EF-EOS M. Den passar ihop med ett stort utbud av över 80 EF-S- och EF-objektiv för systemkameror, bland annat specialobjektiv som makro och fisheye.

Läs mer

Vad är EF-M-objektiv?

EF-M-objektiv är små, lätta objektiv som har utvecklats exklusivt för EOS M-kameror. Utforska din kreativitet med olika typer av objektiv, från ultravidvinkel- och telezoomobjektiv till små pannkaksobjektiv.

Läs mer

eos m3 ambient system

Upptäck systemkameror

Fin bildkvalitet och avancerad prestanda. Med systemkameror kan du utforska din kreativa potential.

Visa hela sortimentet

Upptäck systemkameror