EOS R-systemet

EOS R-SYSTEMET

Med vår intelligenta AF-teknik och ett otroligt sortiment av RF-objektiv erbjuder det prisbelönta EOS R-systemet ett mycket intuitivt sätt att fotografera och spela in film som fungerar smidigt med dig för att hålla dig fokuserad på motivet och ditt hantverk.

”EOS R gör det enklare för mig att fokusera på att vara kreativ”

Brent Stirton, Canon-ambassadör
EOS R by Brent Stirton, Canon Ambassador

Byggd kring dig. För dig.

 • Eftersom vi förstår dig

  Vi utformar och bygger flexibla, responsiva bildbehandlingstekniker som hjälper dig att fånga din värld.

 • Teknik som hjälper dig att utmärka dig

  Smart deep learning-teknik och optisk design som ger dig full kontroll.

 • Redo för framtiden. Just nu.

  Ett system som tillgodoser dina kreativa behov, inte bara idag, utan för framtiden.

The new EOS generation

Den nya EOS-generationen. Hur den började, vart den är på väg.

Upptäck hur Canons tekniker har utvecklat EOS R-serien och dess revolutionerande objektivfattning – med större diameter, kort registreringsavstånd och snabbare kommunikation – och gå bakom kulisserna i det här unika systemet som ger den bästa balansen mellan mekanisk, elektrisk och optisk design, allt med obegränsade möjligheter för framtiden.
Läs hela historien

Banbrytande teknik som tänjer på gränserna

Förstå de viktigaste fördelarna med EOS R-systemet och upptäck hur Canons banbrytande teknik fångar det extraordinära du aldrig trodde var möjligt.

 • Fantastisk optisk överlägsenhet

  Nästa generations objektiv som bara Canon kan tillverka.

 • Snabb och tillförlitlig fokusering

  AF som är mer otrolig än någonsin tack vare Dual Pixel CMOS AF II.

 • Kraftfulla optiska och inbyggda bildstabilisatorer

  Otrolig stabilisering som kompenserar för hur du rör dig och andas – och till och med hur jorden snurrar.

 • Intuitiv och ergonomisk design

  Utmärkt, klassledande ergonomi.

Fantastisk optisk överlägsenhet

RF-objektiv erbjuder optisk överlägsenhet, otrolig design och tillförlitliga prestanda under alla förhållanden.

Stunning optical RF Lenses
RF 70-200mm F2.8L IS USM

RF 70-200mm F2.8L IS USM – kompromisslös design med enastående bildkvalitet. Allt i ett litet, kompakt format som är mindre än något annat professionellt 70–200 mm objektiv. Ingen trodde att vi kunde göra det, men vi gjorde det. Allt tack vare fördelarna med RF-fattningen.

Objektiven RF 600mm och 800mm F11 IS USM

Objektiven RF 600mm och 800mm F11 IS USM – kompakta och lätta teleobjektiv med f/11 som erbjuder kreativitet med hög förstoring till alla. Tack vare RF-designen och EOS R-systemets kameror med Dual Pixel CMOS AF är nya foto- och filmmöjligheter möjliga.

RF 50mm F1.2L USM

RF 50mm F1.2L USM – RF-objektivet som sätter ny standard för optisk konstruktion och ger överlägsen skärpa, extra kreativ kontroll och enastående prestanda i svagt ljus.

RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE – fånga världen i fantastisk virtuell verklighet i 8K med det här banbrytande objektivet i L-serien som är möjligt tack vare RF-fattningen och dess design med kort registreringsavstånd.

Snabb och tillförlitlig fokusering

Oavsett var motivet befinner sig hittar EOS R-seriens kameror det tack vare känslig och intelligent AF – oavsett förhållanden. Deep learning AI har programmerats med förmågan att känna igen människor, såväl som fordon och djur, samt att låsa fokus på ett motivs ögon, ansikte, huvud eller kropp.

Fast dependable focusing
Canon EOS R - Low Light

Low Light (Svagt ljus)

Även när ljuset blir svagare behöver du inte oroa dig för att gå miste om bilden eller sträcka dig efter en blixt som kan förstöra stämningen. Canons bildstabiliseringssystem ger enastående prestanda i de mörkaste förhållandena.

Film och stillbilder

Canon var först med Full HD-film i en spegelreflexkamera för över tio år sedan och tar nu EOS R-systemet till nya områden med 8K-film och högupplösta stillbilder, tack vare hybridkameror som utnyttjar det bästa av alla våra banbrytande tekniker.

Canon EOS R - Video and Stills 8K
Canon EOS R - Fast moving subjects

Snabbrörliga motiv

EOS R-systemet omdefinierar vad som är möjligt med autofokus. Vår teknik för motivspårning har satt standarden för kontinuerlig AF som erbjuder otroliga nivåer av fokuseringsnoggrannhet.

Vladimir Rys

”Du behöver bara rikta objektivet i rätt riktning och allt annat sköts åt dig.”

Vladimir Rys, Canon-ambassadör

Kraftfulla optiska och inbyggda bildstabilisatorer

Fotografera med självförtroende, även när förhållandena är mot dig, tack vare Canons optiska och inbyggda bildstabilisering.

Powerful Optical and In-body image stabliser
Sure and stable video

Stabila resultat på resande fot

Långa exponeringar utan stativ behöver aldrig vara något problem. Tack vare kameror med Canons inbyggd bildstabilisator (IBIS) fungerar de med kompatibla RF-objektiv för att ge stabilisering i upp till 8 steg*.

Rock Steady results on the move

Säker och stabil film

Filma med självförtroende även när förhållandena är mot dig med Movie Digital IS. I kombination med Canons optiska och inbyggda bildstabilisering gör den här extrafunktionen att dina filmer blir ännu jämnare.

Intuitiv och ergonomisk design

Processen att ta en bild ska vara intuitiv. Canons kameror i EOS R-serien har utformats för att vara i harmoni med din kropp. Vår ergonomi är världsberömd och sammanför kameran och kroppen på nya banbrytande sätt.

Intuitive, ergonomic design

Kameror som ligger bra i handen – Canons tekniker strävar efter att göra våra kameror på ett sätt så att de upplevs som en förlängning av kroppen. Det börjar med en design som har utvecklats från många olika prototyper för att komma fram till ett handgrepp som passar perfekt i dina händer.

Intuitiva kontroller som aldrig distraherar – få så smidig kontroll att du knappt är medveten om att du har den. Tack vare kamerans smarta design kan du alltid rikta uppmärksamheten mot motivet – även när du gör justeringar.

Objektivkontrollring för justeringar när du rör dig – tack vare RF-objektivens design och deras förmåga att kommunicera snabbare och mer dynamiskt med kameran ger en anpassningsbar kontrollring på objektivet ytterligare finjusteringsalternativ över kamerainställningar när du fotograferar.

Tydliga menyer för en tydlig bild – navigera enkelt i EOS-menysystemet som har förbättrats noggrant för att behålla bekanta inställningsgrupper och justeringsalternativ.

Anpassa och gör kameran till din egen – skräddarsy din filmteknik efter din kamera och finjustera de inställningar du behöver för att hjälpa dig att göra det du gör snabbare och bättre.

Vi kan hjälpa dig att hitta just din Canon-kamera

Vår kameraväljare tar dig genom hela vårt utbud av kameror och hjälper dig göra det perfekta valet för dig.
Hjälp mig välja

När stort är bäst. EOS R-kameror i fullformat

Canon-sortimentet av EOS R-systemkameror i fullformat är utformat för den ivriga kreatören och erbjuder enastående bildkvalitet tillsammans med den allra bästa tekniken för de bästa resultaten. Eftersom du inte förväntar dig mindre.

 • Kompakta systemkameror

  EOS R1

  Under utveckling: EOS R1 Med den nya tekniken med bildprocessorn DIGIC Accelerator och avancerad motivigenkänning och -följning
  Visa detaljer EOS R1
 • Kompakta systemkameror

  EOS R8

  Ta steget upp till fotografering och film i fullformat och förverkliga dina kreativa ambitioner.
 • Kompakta systemkameror

  EOS R6 Mark II

  Stillbilder eller film, action eller porträtt – EOS R6 Mark II levererar en blandning av prestanda och bildkvalitet som främjar din kreativitet
 • Kompakta systemkameror

  EOS R3

  Den här systemkameran bygger på hastighet och är kameran som professionella sport-, nyhets- och naturfotografer har väntat på.
 • Kompakta systemkameror

  EOS R5

  Tänk om gällande vad du vet om kompakta systemkameror. EOS R5:s kompromisslösa prestanda revolutionerar din fotografering och ditt filmskapande.
 • Cinema EOS-system

  EOS R5 C

  Spela in hisnande 8K-video och stillbilder med 45 MP med vår minsta Cinema EOS-kamera som är redo för allt.
 • Kompakta systemkameror

  EOS R6

  Med EOS R6 kan du vara kreativ på sätt du inte trodde var möjliga, oavsett vad du fotograferar och hur du fotograferar det.
 • Kompakta systemkameror

  EOS R

  Kompakt systemkamera med sensor i fullformat som öppnar upp för nya kreativa möjligheter för fotografer och filmskapare.
 • Kompakta systemkameror

  EOS RP

  En liten, lätt och intuitiv kompakt systemkamera i fullformat som utformats för resor och vardagsfotografering.
 • Kom längre. Fördelen med APS-C

  APS-C-formatet har många fördelar, inte minst en kamera med mindre format, vilket gör EOS R-tekniken tillgänglig för alla som vill utforska sin kreativitet.

  RF-objektiv

  RF-objektiv erbjuder optisk överlägsenhet och dynamiska prestanda under alla förhållanden medan EF till EOS R-adaptrar gör att EF-S- och EF-objektiv kan användas på EOS R-kameror
  Visa alla objektiv Visa alla adaptrar

  I händerna på proffs

  Se hur EOS R-systemet kan användas av professionella fotografer och filmskapare

 • FILMSKAPANDE

  Canon-utrustningen bakom FX:s Pistol

  Upptäck Canon-kamerorna och -objektiven som Pistol-filmfotografen Anthony Dod Mantle använde för att ta punkkulturen till skärmen.

 • ARTICLE

  Köra i terräng med Canon EOS R3

  Motorsportfotografen Vladimir Rys provar Canon EOS R3:s banbrytande AF-följning för racerbilar på sin första fotografering av ett rally med elbilar.

 • ARTICLE

  Canon EOS R5:s första bilder: fånga naturen i enastående detalj

  Ulla Lohmann och Robert Marc Lehmann berättar om hur Canon EOS R5:s sensor med 45 MP och AF-med ögonspårning hjälpte dem att ta spektakulära utomhusbilder.

 • ARTICLE

  Spela in en bioliknande film med EOS R5 C

  Så tog filmskaparen Kevin Clerc en unik bild av Madeira med Canons fullt utrustade hybridkamera.

 • ARTICLE

  Dansa in i ljuset: fotografera med Canon EOS R6

  Canon-ambassadören Wanda Martin om sin konstinspirerade modefotografering, den första stillbildsfotograferingen med Canon EOS R6.

 • ARTICLE

  Test av Canon EOS R:s gränser för svagt ljus

  Fotojournalisten Daniel Etter fotograferade mörka, föråldrade förhållanden i rumänska kolgruvor med hjälp av Canon EOS R-systemets systemkamera i fullformat.

 • ARTICLE

  Äventyrsfotografering med EOS RP

  Friluftsliv- och actionfotografen Jake Baggaley förklarar hur den lätta Canon EOS RP ger honom en kreativ fördel.

 • Relaterade produkter

  Utforska resten av Canons kamerasortiment

  • Kompakta systemkameror

   Hög kvalitet, liten storlek. Sortimentet med kompakta EOS M- och EOS R-systemkameror i fullformat ger kraften hos en spegelreflexkamera i ett kompakt kamerahus.

  • Spegelreflexkameror

   Vår EOS-serie med spegelreflexkameror ger fantastisk bildkvalitet, oavsett dina kunskaper om fotografering

  • Kompaktkameror

   Bärbara PowerShot- och IXUS-kameror med allt-i-ett, från kompaktkameror för kreativa experter till alternativ med superzoom och enkelheten med att sikta och trycka av.

  • EOS VR-systemet

   Skapa uppslukande tredimensionellt innehåll med en kompatibel EOS-kamera i fullformat och RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE-objektivet, samtidigt som du anammar ett effektivare och enklare arbetsflöde med EOS VR-SYSTEMET.

  • Cinema EOS-system

   Enastående bildkvalitet, obegränsad kreativ kontroll. Oavsett om du filmar kraftfulla indiedokumentärer, beroendeframkallande drama eller prisbelönta filmer finns det en Canon Pro Video-produkt som kan ta din kreativitet till nya höjder.

  1. * 8 steg baserat på CIPA-standarden beroende på vilket objektiv som används.