Canon EOS R10

Kompakta systemkameror

Canon EOS R10

En kamera som är så mångsidig att den klarar i stort sett vad som helst. Den perfekta resekamraten. Ett perfekt hybridverktyg för innehållsskapande. Ditt sätt att uttrycka dig kreativt.

Specifikationer

 • Dual Pixel CMOS AF II

  Autofokus som känner igen och följer människor, djur och fordon i både fotograferings- och filmläge

 • Serietagning med 15 b/s1

  Med mekanisk slutare, för ultimat resultat med hög hastighet och hög kvalitet

 • 4K/30 p

  Högkvalitativ filmöversampling från 6K

 • -4 EV-fokusering i svagt ljus2

  Exakt fokus i svagt ljus

 • Bilder med upp till ISO 32 000 och film med upp till 12 800

  Kan utökas till ISO 51 200 för bilder och ISO 25 600 för film

 • 4K/60p3

  För jämnare rörelser i film

 • Sökare med 2,36 miljoner punkter

  Med en valbar uppdateringsfrekvens på 60/120 b/s4

 • Serietagning med 23 b/s5

  Med elektronisk slutare, för ännu högre hastighet och tyst bildtagning6

 • DIGIC X-processor

  Responsiv kontroll och minimal EVF-fördröjning

 • image.canon

  Direkt trådlös anslutning för uppladdning till molntjänster

 • 7,5 cm vinklingsbar touchskärm med 1,04 miljoner punkter

  Visa motivet ur ett nytt perspektiv

 • YouTube-livestreaming

  Livestreama till din YouTube-kanal7

VI PRESENTERAR EOS R10

Ta del av kameran som ger dig mer

Se hur resebloggaren Diana Millos använder EOS R10 för att fånga 48 timmar i spanska Sevilla.
En Canon EOS R10 ligger vid foten av en keramisk, målad pelare.

Lanseringserbjudande med Canon EF-EOS R-monteringsadapter

Uppgradera enkelt från din spegelreflexkamera med vårt lanseringserbjudande som inkluderar Canon EF-EOS R-monteringsadapter. Använd befintliga EF- och EF-S-objektiv som du använt med din spegelreflexkamera och bibehåll samma kvalitet, prestanda och funktionalitet med EOS R10. Gäller endast i mån av tillgänglighet under lanseringen av EOS R7 och EOS R10.

Lanseringserbjudande med Canon EF-EOS R-monteringsadapter

Snabböversikt över EOS R10

 • Bättre skärpa

  EOS R10 inkluderar vårt välkända Dual Pixel CMOS AF II-fokussystem som programmerats med hjälp av deep-learning AI-teknik för avancerad motivigenkänning.

 • Högre hastighet

  Reagera instinktivt och fånga flyktiga ögonblick med serietagning i höga hastigheter – perfekt för natur- och sportfotografering.

 • Mer flexibilitet

  Med EOS R10 får du alltid enastående bildkvalitet, oavsett om du fotograferar, filmar eller lite av båda.

 • Mer användarvänlig och roligare att använda

  EOS R10 blir en förlängning av din kreativitet från första gången du använder den.

 • Fler anslutningsmöjligheter

  EOS R10 går att ansluta trådlöst till din smartphone, så att du kan dela din kreativitet med vänner och följare.

 • Exempelgalleri

  Se vad du kan uppnå med EOS R10.

 • Bättre skärpa

  EOS R10 inkluderar vårt välkända Dual Pixel CMOS AF II-fokussystem som programmerats med hjälp av deep-learning AI-teknik för avancerad motivigenkänning. Kameran är snabb med hög känslighet i svagt ljus som ger precision t.o.m. vid fotografering i månsken.

  Canon EOS R10 – Upplev en ny typ av autofokus

  Upplev en ny typ av autofokus

  EOS R10-kameran känner igen människor, fordon och djur – som katter, hundar och fåglar – och följer dem var de än rör sig i bildramen8. Även de snabbrörliga motiven blir knivskarpa.

  Vid fotografering av människor lägger EOS R10 fokus på ”fönstret till själen” dvs. ögonen. Om de inte syns hamnar fokus på ansiktet i stället. Om motivet vänder sig bort för ett ögonblick hamnar fokus på huvudet och i nästa hand på kroppen.

  Högre hastighet

  Reagera instinktivt och fånga flyktiga ögonblick med serietagning i höga hastigheter – perfekt för natur- och sportfotografering. Med EOS R10 kan du ta kontinuerliga bildserier med RAW-, JPEG- eller HEIF-bilder med upp till 15 bilder1 sekund (eller 23 b/s5 med kamerans elektroniska slutare). Justera fokus och exponering i enlighet med de föränderliga förhållandena medan kameran följer motivet.

  Fånga blixtsnabba ögonblick

  Fånga blixtsnabba ögonblick

  Vid serietagning i RAW-format kan du fota upp till 30 b/s med en 75-procentig beskärning. Bilderna lagras sedan i en enda filmfil för smidig hantering. De enskilda bilderna går sedan att extrahera, bearbeta och redigera med vår kostnadsfria Digital Photo Professional-programvara (DPP). När förfotografering är aktiverat i EOS R10-kameramenyn fångas 0,5 sekunder av händelsen innan du trycker ned avtryckaren, så att du aldrig missar de magiska ögonblicken.

  Snabb svarstid

  Kameran reagerar snabbt på dina kommandon, vilket ger en enorm fördel för att kunna fånga det avgörande ögonblicket. Kamerans DIGIC X-processor ger följsam hantering och minimal sökarfördröjning eller mörkläggning, så att du alltid är ett med motivet.

  Canon EOS R10 – DIGIC X-processor

  Mer flexibilitet

  Med EOS R10 får du alltid enastående bildkvalitet, oavsett om du fotograferar, filmar eller lite av båda. Med sina 429 g9 är den bärbar och kan följa med dig var du än går.

 • Ta kontrollen

  Välj mellan att fota JPEG- eller HEIF-filer eller fånga RAW-filer för maximal flexibilitet under efterbehandlingen. Med vår Dual Pixel RAW-teknik kan du förbättra dina bilder genom att mikrojustera skärpa och bokeh samt minska förekomsten av spökbilder.

 • En perfekt balans

  Med sensorn på 24,2 megapixel får du den perfekta balansen mellan detaljrikedom, hastighet och prestanda i svagt ljus. Tack vare en maximal känslighet på ISO 32 000 (kan utökas till ISO 51 200) får du fler detaljer och mindre brus vid fotografering i mörker. Det finns även en inbyggd blixt för stunder som kräver lite extra ljus.

 • Canon EOS R10 – Lägen för panoramabilder och panorering

  EOS R10 har lägen för panoramabilder och panorering, teknik som gör det enklare att uppnå fantastiska fotograferingsresultat.

  Ljus, kamera, action!

  4K som överträffar förväntningarna

  4K som överträffar förväntningarna

  Med EOS R10 kan du spela in 4K-videor som ser fantastiska ut på UHD-skärmar samt beskära och redigera projekt i Full HD utan att det påverkar kvaliteten. Välj mellan 4K/60p3 för en följsam återgivning av rörliga objekt och slow motion-effekter i dina filmer eller enastående översampling av 4K/30p-utmatning från kamerans sensor på 24,2 megapixlar. Resultaten måste ses med egna ögon.

  Mycket jämna rörelser

  Uppnå bildhastigheter på upp till 120 b/s vid inspelning i Full HD för att få ännu mer nyanserad återgivning av rörliga objekt.10 Skapa fantastiska timelapse-filmer i 4K och Full HD med slow motion i kameran och ta kreativiteten till nästa nivå.

  Mycket jämna rörelser

  Mer användarvänlig och roligare att använda

  EOS R10 blir en förlängning av din kreativitet från första gången du använder den. Knapparna och rattarna är strategiskt utplacerade under fingrarna och tummarna, och med kamerans elektroniska sökare (EVF) får du en tydlig och verklighetstrogen bild av världen omkring dig.

 • OVF-hjälpbelysning

  Det finns även simulering av optisk sökare för att underlätta för de som är vana vid kameror med optiska sökare, till exempel spegelreflexkameror.

 • Elektronisk sökare

  Med sökaren med 2,36 miljoner punkter i EOS R10 ser du exakt hur bilden kommer att se ut, från skärpedjup till vitbalans och bildstil. Den är bekväm, enkel att använda och anpassningsbar så att du får tillgång till relevant information.

 • Vinklingsbar touchskärm

  Den elektroniska sökaren har en stor och vinklingsbar touchskärm på 7,5 cm med 1,04 miljoner punkter för bildkomposition och fotografering från höga eller låga positioner för att ge dig möjlighet att fånga motivet från olika vinklar.

 • APS-C läggs till i EOS R-systemet

 • Ett system utformat för framtiden, idag

  EOS R10 är del av EOS R-systemet – en serie med kameror, objektiv och tillbehör som utformats för att tillhandahålla enastående fotografering och videoinspelning – både idag och i framtiden. Det snabbare och bredare (54 mm) objektivfästet innebär högre prestandanivåer, vilket betyder nya sätt att utveckla din kreativa ådra.

 • Integrera och utöka

  Tack vare trion av objektivadaptrar kan du använda dina befintliga EF- och EF-S-objektiv. Dessa bidrar även till ytterligare funktioner som anpassningsbara reglage eller variabelt ND-filter.

 • APS-C kontra fullformat – en jämförelse

  Fördelen med APS-C

  Eftersom EOS R10:s är uppbyggd kring en sensor i APS-C-storlek får du 1,6 gånger längre telefotoräckvidd än med liknande brännvidd på en kamera i fullformat. Kom nära djuret som du vill fotografera, fyll hela bildramen och fånga händelserika ögonblick.

  Lär dig mer och utvecklas medan du fotograferar

  Om du är nybörjare inom EOS-serien eller fotografering erbjuder kameran ett guidat användargränssnitt dig att hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och lära dig hur kameran fungerar. När du är redo att stå på egna ben finns det intuitiva, användarvänliga och knappt märkbara standardkameragränssnittet där för att hjälpa dig när det behövs.

  Lär dig mer och utvecklas medan du fotograferar

  ”JAG GILLAR VERKLIGEN KAMERAFUNKTIONERNA. DEN ÄR RIKTIGT, RIKTIGT SNABB, OCH AUTOFOKUSEN ÄR FANTASTISK!”

  Fler anslutningsmöjligheter

  EOS R10 går att ansluta trådlöst till din smartphone, så att du kan dela din kreativitet med vänner och följare. Publicera i sociala medier, skicka videoklipp till vänner och överför bilder till molnkonton, så att de är redo att redigera när du kommer hem.

  image-canon_connectivity_diagram
  Canon EOS R10 – fördel – fler anslutningsmöjligheter

  Var alltid ansluten

  Tack vare den inbyggda Bluetooth Low Energy bibehålls anslutningen och du får åtkomst till smidig Wi-Fi-bildöverföring på 2,4 GHz. Det går även att fjärrstyra kameran via din smarta enhet med Canon Camera Connect-appen: se exakt vad kameran ser, ändra inställningar, ta foton och spela in videor. Ta hjälp av den trådlösa Bluetooth-styrenheten BR-E1 för enklare fjärrstyrning.

  EOS R10 omfattar även inbyggd USB-C-laddning och fotografering som går att direktkoppla till PC-/Mac-datorer.

 • Inspirera följarna

  Vloggare och innehållsskapare kan använda EOS R10 för att streama videor i enastående kvalitet direkt till sina följare på YouTube7. Anslut kameran direkt till Wi-Fi-nätverket – ingen dator krävs. Med en vinklingsbar LCD-skärm som går att rotera för att ge rätt vinkel vid presentationer.

  EOS R10 har även stöd för vertikal videoinspelning – perfekt för att spela in innehåll för sociala medier.

 • Din kreativitet i molnet

  Med hjälp av image.canon-gateway har du alltid innehållet nära till hands. Överför bilder och filmer sömlöst direkt från kameran till image.canon-molnet via Wi-Fi. Härifrån kan du sedan spara dem till andra molnplattformar eller hämta till din PC- eller Mac-dator för redigering.

 • Canon har som mål att uppnå netto noll koldioxidutsläpp från sina affärsverksamheter före 2050

  Vi tänker uppnå det genom att leverera en genomsnittlig förbättring på 3 % per år i indexet för förbättringar av koldioxidutsläpp per produkt. Det skulle innebära en minskning på ungefär 50 % från 2008 till 2030. Detta är i linje med den minskningsnivå som anges i Parisavtalet.

  Vi fortsätter att genomföra målgranskningar ur ett långsiktigt perspektiv som ett sätt att kontrollera vårt bidrag till ett samhälle med lägre koldioxidutsläpp.

  Photographer looking down view finder
  EOS R10-kit

  INKÖPSALTERNATIV

  Inställningar som passar dina behov

  Välj bland en mängd olika paketalternativ för att hitta det som passar bäst för dig.

  Canon EOS R10 – medföljer leveransen

  Medföljer leveransen

  Allt du behöver för att gå vidare inom fotografering och filmning.

  • EOS R10 kamerahus

  • Skyddslock R-F-5

  • Kamerarem ER-R10

  • Skydd för fäste ER-SC2

  • Batteriladdare LC-E17E

  • Batteri LP-E17

  • Batteriskydd

  • Nätkabel

  • Användarhandbokssats

  Objektiv och tillbehör

 • RF-S-objektiv

  RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM

  Ett APS-C standardzoomobjektiv för EOS R-serien som är perfekt för vardagssituationer som familj, livsstil, porträtt och helgdagar.
 • RF-S-objektiv

  RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM

  Ett APS-C-zoomobjektiv med vidvinkel- till telefunktion i EOS R-serien som är perfekt för resor, natur, sport och livsstil.
 • RF-objektiv

  RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM

  Ett litet och lätt zoomobjektiv med ultravidvinkel och en mångsidig brännvidd på 10–18 mm, perfekt för resor, vloggande och landskapsfotografering.
 • Canons stativhandtag HG-100TBR

  Stativ

  Tripod Grip HG-100TBR

  HG-100TBR-stativgreppet är ett litet, lätt och mycket mångsidigt verktyg för trådlös fjärrkontrollsstyrning.
 • Tillbehör

  Riktad stereomikrofon DM-E1D

  Om du vill ha rent och klart digitalt ljud väljer du den riktade stereomikrofonen DM-E1D för multifunktionella blixtskor för dess tillförlitlighet och snabba åtkomst till inställningar via en kompatibel kameras LCD-skärm.
 • Monteringsadapter EF-EOS R

  Objektiv för EOS R

  Mount Adapter EF-EOS R

  Med standardadaptern EF-EOS R kan du smidigt använda EF-S- och EF-objektiv på EOS R-kameror.
 • EF-EOS R adapter med kontrollring

  EOS-tillbehör

  Control Ring Mount Adapter EF-EOS R

  Adaptern med kontrollring EF-EOS R erbjuder samma konvertering av objektivfattning som standardadaptern EF-EOS R, men lägger dessutom till en objektivkontrollring.
 • Tillbehör

  Multifunktionell tillbehörsskoadapter för smartphone-länk AD-P1

  Anslut din smartphone till kameran med den här flerfunktionella adaptern för att utvidga arbetsmöjligheterna

  • Designad för EOS R3-kameran
  • Anslut din Android-smartphone och kamera
  • Liten, kompakt, lätt
 • Relaterade artiklar

 • RESEFOTOGRAFERING

  10 tips för resefotografering

  Fotografen och bloggaren Diana Millos delar med sig av sina bästa tips för fantastiska resebilder.

 • RESEFOTOGRAFERING

  En rundtur i Sevilla med EOS R10

  Bloggaren Diana Millos upptäcker varför den här kreativa kameran är den perfekta resekamraten.

 • UTRUSTNING

  EOS R7 eller EOS R10 – vilken passar dig bäst?

  Upptäck viktiga likheter och skillnader mellan nästa generations APS-C-kameror i sortimentet med EOS R-systemkameror.

 • TEKNIK

  APS-C kontra fullformat – en förklaring

  Vad är skillnaden mellan APS-C- och fullformatskameror, och vilken passar dig?

 • Relaterade produkter

  Canon EOS R10
  Betyg och recensioner

  1. Serietagningshastigheten kan vara lägre beroende på motiv/fotograferingsförhållanden, batteritillstånd, kamerainställningar eller vilket objektiv som används osv. Mer information finns i handboken för avancerad användning. Gå till Kompletterande information för EOS R10 på ”cam.start.canon” för mer information om vilka objektiv som har stöd för den högsta bildfrekvensen för serietagning.
  2. Vid fotografering av stillbilder, med ett f/1.2-objektiv, Central AF-punkt, One-Shot AF, vid 23 °C/73 °F, ISO100. Gäller ej för RF-objektiv med Defocus Smoothing-beläggning.
  3. 4K 60 p-filmläge beskärs till 64 % av det horisontella området.
  4. Den maximala bildhastigheten vid AF, en halv tryckning på avtryckaren eller serietagning är 59,94 b/s. Observera att skärmens bildhastighet kan vara lägre beroende på vilket objektiv du använder och fotograferingsförhållandena.
  5. Serietagningshastigheten kan vara lägre beroende på motiv/fotograferingsförhållanden, kamerainställningar eller vilket objektiv som används osv. Mer information finns i handboken för avancerad användning. Gå till Kompletterande information för EOS R10 på ”cam.start.canon” för mer information om vilka objektiv som har stöd för den högsta bildfrekvensen för serietagning. Beroende på motivet eller fotograferingsförhållandena kan rolling shutter förvrängning uppstå.
  6. Andra ljud än slutaren (bländare, fokusljud från objektivdrift och elektroniskt ljud osv.) kan genereras.
  7. Kamerans livestreamingfunktion stöder endast livestreaming på YouTube. Registrering på image.canon krävs innan du kan använda livestreaming. Besök YouTube för att se uppdaterade krav. Livestreaming på YouTube kan ändras, stoppas eller upphöra utan föregående meddelande. Canon tar inget ansvar för tjänster som tillhandahålls av tredje part, däribland direktdistribution på YouTube.
  8. Gäller när motivramen visas under spårning och ett kompatibelt objektiv är anslutet till kameran när hela AF-intervallet är aktivt eller om motivet upptäcks i ett annat områdesläge. Mer information om vilka objektiv som stöds finns i [Kompletterande information] för EOS R på ”cam.start.canon”.
  9. Med minneskort och batteri baserade på CIPA:s riktlinjer.
  10. I filmläge med hög bildhastighet spelas inte ljud in.