APS-C-systemkameror och -spegelreflexkameror

Hög kvalitet, liten storlek
UPPTÄCK UTBUDET
jämförelse av eos r10 aps-c exempel

ÖVERSIKT

Vad är APS-C?

Sensorn i en APS-C-kamera är mindre än sensorn i en fullformatskamera. En APS-C-kamera registrerar inte hela bredden av bilden som samma objektiv skulle producera på en fullformatskamera – det finns en ”beskärningsfaktor” på ungefär 1,6x, vilket leder till en inzoomningseffekt på motivet eftersom motivet blir så mycket större i bilden. Det innebär att du kan använda ett objektiv på 200 mm på en APS-C-kamera och få ett synfält som motsvarar ett objektiv på 320 mm på en fullformatskamera. Den ”effektiva brännvidden” blir med andra ord 1,6 gånger större.

APS-C EOS R-systemkameror

APS-C-sortimentet av systemkameror erbjuder det allra bästa från EOS R-seriens teknik och ger alla kreativitet.

APS-C-kameror i EOS M-serien

Var alltid redo med en kompakt, lätt och liten APS-C-kamera med utbytbart objektiv med spegelreflexkamerakvalitet.

APS-C EOS-spegelreflexkameror

EOS-systemkameror av APS-C-typ erbjuder en traditionell fotografering med ett större kamerahus, utbytbara objektiv och en optisk sökare så att du kan se exakt vad du fotograferar direkt genom objektivet.

Varför välja APS-C?

Jämförelse av EOS R10 i fullformat och aps-c

Kom närmare

Beskärningsfaktorn hos en APS-C-sensor gör mindre eller mer avlägsna föremål större i bilden, vilket i sin tur ökar den effektiva brännvidden på ett objektiv med 1,6x. Det kan vara en stor fördel inom genrer som naturfotografering, action- och sportfotografering. Med ett högpresterande men ändå prisvärt objektiv som Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM på en APS-C-kamera får du ett effektivt zoomintervall på 112–480 mm, vilket kan jämföras med supertelefoto.

Upprätthåll kvaliteten

Du kan beskära bilder från en fullformatskamera för att skapa samma effekt av räckvidd, men antalet megapixlar minskas, så att de resulterande bilderna blir mindre och därmed mindre skarpa när de förstoras igen. När du fotograferar med en kamera i APS-C-format sparar du även tid och ansträngning eftersom du slipper beskära bilder i redigeringssteget manuellt.

jämförelse av eos r7 i fullformat och aps-c
EOS 850D

Kompakt och lätt

Eftersom APS-C-sensorerna är mindre kan kamerorna göras kompaktare och lättare, vilket är perfekt för gatufotografering och resefotografering. Eftersom en mindre bildcirkel krävs hos ett objektiv som är utformat för APS-C-kameror kan objektivet vara mindre och lättare och därmed mer prisvärt.

Objektivkompatibilitet

Ta reda på mer om olika typer av objektiv till Canon-kameror och hur du avgör om de passar din kamera.

201211 150million RFEFlens poster Nologo