EOS R3

Kompakta systemkameror

Canon EOS R3

Flyktiga ögonblick, fångade med en kamera på sätt som du inte trodde var möjliga. Välkommen till actionfotograferingens framtid.

Specifikationer

 • Stackad sensor

  Stackad, bakbelyst sensor

 • 30 b/s serietagningshastighet

  Serietagning med upp till 30 b/s, eller 12 b/s med mekanisk slutare, med AE- och AF-spårning

 • Höghastighetstagning med upp till 195 b/s1

  Fotografera med en anpassningsbar serietagningshastighet

 • Högsta ISO 102 400

  Känslighet från ISO 100 till ISO 102 400 (kan utökas till ISO 204 800)

 • Upplösning på 24 megapixlar

  Den perfekta balansen mellan bildkvalitet, höga ISO-prestanda och filstorlek

 • Upp till 8 stegs bildstabilisering

  Stabil bildstabilisator i kamerahuset, som fungerar tillsammans med objektivets funktion

 • Ögonstyrd AF

  Välj fokuseringspunkter eller motiv att följa genom att bara titta på dem

 • Motivspårning

  Spåra människor, djur och fordon automatiskt i både foto- och filmläge

 • Vinklingsbar skärm

  Helt vinklingsbar, 8,2 cm, 4 200 000-punkters touchskärm

 • Elektronisk sökare

  Elektronisk sökare med 5 760 000 punkter utan blackout med uppdateringsfrekvens på 120 b/s och 100 % täckning

 • Wi-Fi och Bluetooth

  Trådlös anslutning för fjärrkontroll och bildöverföring

 • 6K RAW

  60 b/s med störst flexibilitet för att ändra inställningar som vitbalans i efterproduktionen

 • 4K 120 p

  Spela in slow motion-film med otroligt hög detaljrikedom

 • Full HD 240 p

  Spela in ultra slow motion-film med hög detaljrikedom

 1. AE- och AF-spårning är inte tillgängligt i läget för höghastighetstagning. Maximalt antal tagna bildrutor kan ställas in på upp till 50
Firmwareversionen den 22 juli 2022 lade till serietagning på upp till 195 b/s, 240 p Full HD-video samt ett antal andra användbara funktioner. Den kan hämtas från supportsidan.
Läs mer Visa den fullständiga specifikationen Få support

ÖVERSIKT

Vi presenterar nästa kapitel i EOS

EOS R3 kommer att förändra din syn på systemkameror. En bakbelyst, stackad sensor kan frysa händelserna vid 1/64 000 och ger serietagning med upp till 30 b/s, som kan utökas till 195 b/s1. Ögonstyrd AF känner igen och följer motiv på ett intelligent sätt när du fotograferar – perfekt för sport-, nyhets- och naturfotografering.

EOS R3 i en ögonblicksbild

 • Explosiv hastighet med 30 b/s

  Upplev en maximal slutartid på 1/64 000 sek och serietagning med 30 b/s med samtidig AF-/AE-spårning.

 • Bemästra rörelse

  EOS R3 fångar flyktiga ögonblick med 30 b/s och avslöjar detaljer som inte uppfattas med blotta ögat.

 • Se. Reagera. Agera

  Med vår nästa generations teknik för ögonstyrd autofokus fokuserar EOS R3 var du än tittar.

 • Skapad för filmerna

  EOS R3 är en professionell hybrid som kan spela in bioliknande film av broadcastkvalitet och ta sensationella stillbilder.

 • Byggd för yrkesfotografer

  EOS R3 är byggd för att klara de krav som ställs vid daglig yrkesmässig användning, oavsett vad den utsätts för.

 • Avancerade anslutningar

  EOS R3 har ett uttag för fast nätverk och 2,4/5 GHz för kommunikation med datornätverk, bärbara datorer och mobila enheter för snabb, enkel bilddelning och fjärrstyrning av kameror.

Bemästra rörelse

EOS R3 fångar flyktiga ögonblick med 30 b/s, vilket kan utökas till upp till 195 b/s1, och den avslöjar detaljer som inte uppfattas med blotta ögat.

Kamerans bakbelysta, stackade sensor är så snabb att fotografer kan använda en elektronisk slutare för att frysa snabba rörelser utan att behöva oroa sig för distorsion från rullande slutare. Upplev en slutartid på upp till 1/64 000 sek. samt fotografering med 30 b/s med samtidig AF-/AE-spårning för upp till 420 bilder, vid fotografering av Raw-filer.

Vill du ha mer? Med anpassad snabb serietagning kan EOS R3 fotografera sekvenser med anpassningsbara bildhastigheter på upp till 195 b/s och fånga små detaljer hos rörliga motiv. Upp till 50 bilder kan tas i enstaka serier med bilder som lagras som JPEG, HEIF eller RAW.

För att hjälpa dig att balansera dagsljus och blixt i ljusa förhållanden, eller frysa snabba motiv, är blixtsynkronisering nu möjlig när du använder kamerans elektroniska slutare – både med Canon Speedlite-blixtar och blixtaggregat för studioanvändning från tredje part.

EOS R3

Avancerad ögonstyrd AF

Har du någon gång använt en kamera som känns som att den läser dina tankar? Med vår nästa generations teknik för ögonstyrd autofokus fokuserar EOS R3 var du än tittar. Den här oöverträffade styrningen av AF gör att kameran reagerar lika snabbt som du, så att du kan agera snabbt på rörliga motiv.

EOS R3

Vår bästa motivspårning hittills

Med hjälp av deep-learning artificiell intelligens och tusentals verkliga bilder har vi lärt EOS R3 att känna igen människor, djur och fordon korrekt och tryggt – var de än rör sig i bilden.

Människor kan spåras även om de har på sig en mask, hjälm eller solglasögon. När du fotograferar motorsport kan EOS R3 känna igen motorcyklar och racerbilar, och till och med skilja mellan stängda och öppna cockpits, genom att markera en förares hjälm när den syns.
EOS R3

En kombination av film- och stillbildsprestanda

EOS R3 är en professionell hybrid som kan spela in bioliknande film av broadcastkvalitet och ta sensationella stillbilder. Kameran har funktioner som gör att filmskapare kan nå nya nivåer av kreativitet och spela in översamplade filmer i 4K och 6K RAW internt på ett CFexpress-kort. Canon Log 3 erbjuder möjligheter till större dynamiskt omfång och färggradering.

Dessutom är samma motivigenkänning för stillbildsfotografer tillgängliga för filmare, så att du kan följa rörliga motiv i hela bilden och behålla skarpt fokus hela tiden.
EOS R3

Ansluten till världen

Anslutningsmöjligheter är avgörande för sport- och nyhetsfotografer. EOS R3 har ett uttag för fast nätverk och 2,4/5 GHz Wi-Fi för kommunikation med datornätverk, bärbara datorer och mobila enheter för snabb, enkel bilddelning och fjärrstyrning av kameror. EOS R3 är dessutom kompatibel med vår Mobile File Transfer-app som gör att proffsfotografer kan lägga till metadata och överföra bilder från en smartphone genom att använda antingen Wi-Fi eller mobiltelefondata.

EOS R3 har även en ny multifunktionell tillbehörssko som ger datakommunikation och ström till nya tillbehör, samt fungerar som en blixtsko för befintliga Speedlite-blixtar och utlösare.
EOS R3

Konstruerad och byggd för yrkesfotografer

EOS R3 är byggd för att klara de krav som ställs vid daglig yrkesmässig användning, oavsett vad den utsätts för.

Den har ett tåligt kamerahus i magnesiumlegering som är damm- och vattentätat i samma grad som våra legendariska kameror i EOS-1D-serien. Känn dig trygg med att fortsätta att fotografera, oavsett förhållanden.

EOS R3

Passar perfekt i ditt befintliga system

EOS R3 passar perfekt i ditt befintliga system och fungerar tillsammans med dina andra systemkameror eller spegelreflexkameror.

Den drivs av ett LP-E19-batteri med hög kapacitet – samma som i våra kameror i EOS-1DX-serien. Dina EF-objektiv fungerar precis som de ska tack vare en rad monteringsadaptrar av hög kvalitet, som även kan ge extra funktioner, bland annat en kontrollring eller drop-in-filter

EOS R3 har intuitiva kontroller och ergonomisk överlägsenhet och är resultatet av tre årtionden av utveckling, med kontinuerlig information om kraven från professionella fotografer. Upplev oöverträffad ergonomi med ett välbekant, intuitivt gränssnitt.

EOS R3

Responsiva anpassningsbara kontroller

EOS R3 är en professionell kamera av toppkvalitet. Dess form liknar den hos våra kameror i EOS-1DX-serien, men är mindre och lättare, med utformningsprinciperna från EOS R-systemets systemkameror för suverän hantering.

Kameran har flera olika kontroller, där både multi-kontrollen och den smarta kontrollen känns instinktivt placerade inom räckhåll för tummen. Tre anpassningsbara rattar på kamerahuset och en objektivkontrollring på alla objektiv med RF-fattning gör att du kan justera slutartid, bländare, ISO och exponeringskompensation med kameran mot ögat. En snabb digital telekonverter på 1,6x är dessutom tillgänglig via en knapptryckning, för utökad räckvidd. Den är särskilt användbar vid omedelbar beskärning, med minskat behov av efterbehandling.

EOS R3 är även utrustad med en vinklingsbar skärm med hög upplösning med fyra miljoner punkter som är tydlig och klar, även i ljusa förhållanden. Det gör att du enkelt kan komponera ur kreativa perspektiv. Dubbla kortplatser gör att bildfiler och filmer skrivas till allmänt tillgängliga SD-kort (med stöd för UHS-II) eller nästa generations supersnabba CFexpress-media.

EOS R3

Använd en elektronisk slutare med blixt

För att hjälpa dig att balansera dagsljus och blixt även i ljusa förhållanden, eller frysa snabba motiv, är blixtsynkronisering nu möjlig när du använder kamerans elektroniska slutare – både med Canon Speedlite-blixtar och blixtaggregat för studioanvändning från tredje part.

EOS R3

”VI BEHÖVER HASTIGHET. VI BEHÖVER LIGGA STEGET FÖRE OCH PRESTERA LITE BÄTTRE. DÄRFÖR ANVÄNDER VI DEN HÄR KAMERAN.”

Photographer looking down view finder

Canon har som mål att uppnå netto noll koldioxidutsläpp från sina affärsverksamheter före 2050

Vi tänker uppnå det genom att leverera en genomsnittlig förbättring på 3 % per år i indexet för förbättringar av koldioxidutsläpp per produkt. Det skulle innebära en minskning på ungefär 50 % från 2008 till 2030. Detta är i linje med den minskningsnivå som anges i Parisavtalet.

Vi fortsätter att genomföra målgranskningar ur ett långsiktigt perspektiv som ett sätt att kontrollera vårt bidrag till ett samhälle med lägre koldioxidutsläpp.

Vill du bli kontaktad av en Canon-representant?

Fyll i formuläret nedan så kontaktas ni av en representant från Canon.

EOS R3-jämförelse

Se hur EOS R3 står sig jämfört med Canons andra professionella fullformatskameror.

Funktioner

EOS R FF

EOS R3

EOS R FF

EOS R5

Effektiva pixlar (cirka MP)

24,1 megapixels
20,1 megapixlar
45,0 megapixels

Inbyggd bildstabilisator

Ja, upp till åtta steg, beroende på vilket objektiv som används 1
Ej tillämpligt
Ja, upp till åtta steg, beroende på vilket objektiv som används 1

Motivigenkänning

Ansikte, ögon, djur och fordon
Personer
Kropp, ansikte, ögon, djur

AF i svagt ljus

Känslig till -7,5 EV 2
Känslig till -4 EV eller -6 EV med Live View 2
Känslig till -6 EV 2

Serietagningshastighet (b/s)

12 b/s med Servo AF
30 b/s med elektronisk, tyst slutare och Servo AF 3
195 b/s, fast AF/AE
20 b/s med mekanisk slutare, Servo AF
20 b/s med elektronisk, tyst slutare och Servo AF
12 b/s med Servo AF
20 b/s med elektronisk, tyst slutare och Servo AF 3

Filmer

6K 12-bitars RAW (RAW/RAW Light) med upp till 60 b/s
4K med upp till 120 b/s
Full HD med upp till 240 b/s
Canon Log 3/HDR PQ 10-bitars 4:2:2 intern
All-I-/IPB-/IPB Light-komprimering 10-bitars 4:2:2 okomprimerad 4K 60 p till extern inspelare
5.5K 12-bitars RAW (RAW/RAW Light) med upp till 60 b/s.
4K med upp till 60 b/s
Full HD upp till 120 b/s
Canon Log 1/Log 3/HDR PQ [7] 10-bitars 4:2:2 intern
All-I-/IPB-komprimering 10-bitars 4:2:2 okomprimerad 4K 60 p till extern inspelare
8K med upp till 30 b/s
4K med upp till 120 b/s
Full HD upp till 120 b/s
4K timelapseläge
Canon Log 1/Log 3 [7]/HDR PQ 10-bitars 4:2:2 intern inspelning
All-I-/IPB-/IPB Light-komprimering 10-bitars 4:2:2 okomprimerad 4K 60 p till extern inspelare
Fullformat i 8K eller beskuren 5k ProRes
RAW spelas in externt via HDMI till
Atomos Ninja V+

Inmatningsrattar

Inmatningsratt
Bakre inmatningsratt 1
Bakre inmatningsratt 2
AF Multi-kontroll
Smart kontroll
Kontrollpanel på ovansidan
Inmatningsratt
Bakre inmatningsratt
AF Multi-kontroll
Smart kontroll
Kontrollpanel på ovansidan
Inmatningsratt
Bakre inmatningsratt 1
Bakre inmatningsratt 2
AF Multi-kontroll
Kontrollpanel på ovansidan

LCD-skärm

8 cm/3,2 tums
LCD med 4,15 miljoner punkter
Vinklingsbar touchskärm
8 cm/3,15 tums
LCD med 2,1 miljoner punkter
Fast
8 cm/3,15 tums
LCD med 2,1 miljoner punkter
Vinklingsbar touchskärm

Sökare

Elektronisk sökare av 0,5-typ
0,5-typ
OLED med 5,76 miljoner punkter
23 mm ögonavstånd/0,76x 4 förstoring Upp till 120 b/s
Optisk sökare
20 mm ögonavstånd/0,76x förstoring
Elektronisk sökare av 0,5-typ
OLED med 5,76 miljoner punkter
23 mm ögonavstånd/0,76x förstoring
Upp till 120 b/s

Nätverk

5 GHz/2,4 GHz och Bluetooth™
5.0, funktioner som stöds – EOS Utility, smartphone, överföring till image.canon, trådlös utskrift, Ethernet-port
2,4 GHz inbyggd Wi-Fi och Bluetooth™
Trådlös sändare WFT-E9 på 5 GHz som tillval
Ethernet-port
5 GHz och 2,4 GHz inbyggd Wi-Fi och Bluetooth™ [9]
Trådlös sändare WFT-R10 som tillval

Kamerahusets vikt (med batteri och minneskort)

1 015 g
1 440 g
738 g

Kortplatser

1x CFexpress typ B
1x SD/SDHC/SDXC och UHS-II
2x CFexpress
1 CFexpress
1 UHS-II SD

Batteri

LP-E19
USB-laddning via PD-E1
LP-E19
LP-E6NH
USB-laddning via PD-E1

Batteriets kapacitet

620 bilder (elektronisk sökare i energisparläge)
860 (LCD i energisparläge)
2 850 bilder med fotografering via sökaren
610 bilder med Live View-fotografering
320 bilder (elektronisk sökare i energisparläge)
490 bilder (LCD i energisparläge)

 1. Åtta steg baserat på CIPA-standarden med RF 24-105mm F4 L IS USM med en brännvidd på 105 mm.
 2. AF vid svagast ljus är tillgängligt med ett f/1,2-objektiv, centrerad AF-punkt, One-Shot AF, vid 23 °C, ISO 100 Med undantag för RF-objektiv med DS-beläggning (Defocus Smoothing).
 3. Vid Servo AF kan endast RF-objektiv och vissa EF-objektiv användas för serietagning med maximal inställning. Mer information om objektiv som stöds finns på Canons officiella webbplats.
  Serietagningshastigheten kan minskas på grund av objektivet, slutartiden, bländaren, blixten, flimmerreduceringen, motivets förhållanden och ljusstyrkan (till exempel när du fotograferar på en mörk plats).
 4. Med 50 mm objektiv vid oändligt, -1m-1 dpt.
 5. Baserat på CIPA-standarden och med det batteri som följer med kameran, förutom där så anges. I energisparläge.
EOS R3

Medföljer leveransen

 • EOS R3 kamerahus

 • Liten ögonmussla ER-h

 • ER-SC1 skydd till tillbehörssko (damm- och vattentåligt)

 • Skyddslock R-F-5

 • Rem ER-L1

 • Batteriladdare LC-E19

 • Batteri LP-E19

 • Batteriskydd

 • Nätkabel (EU)

 • Gränssnittskabel IFC-100U (utan kärna)

 • Gränssnittskabelskydd IFC-100U

 • Användarhandbok (EU1)

Tillbehör

 • Speedlite-blixt

  Speedlite EL-5

  En kraftfull, avancerad blixt med snabb återhämtning, utmärkt kreativ kontroll och enastående prestanda för alla situationer.
 • DM-E1D
  Om du vill ha rent och klart digitalt ljud väljer du den riktade stereomikrofonen DM-E1D för multifunktionella blixtskor för dess tillförlitlighet och snabba åtkomst till inställningar via en kompatibel kameras LCD-skärm.
 • Multi-Function Shoe Adapter AD-E1
  Den här adaptern bibehåller väderbeständigheten och konverterar Speedlite-blixtar med ett traditionellt 5-stiftsfäste, för användning på kameror med en multifunktionell tillbehörssko.
 • Speedlite ST-E10
  En ultrakompakt Speedlite-sändare med avancerade trådlösa funktioner och kontroll av upp till 15 kompatibla blixtaggregat.
 • ER-He

  Ögonmussla ER-hE

  En stor, omslutande ögonmussla som passar användning av vänster eller höger öga, vilket gör att användare med glasögon helt och hållet kan ta del av ögonstyrd fokus på EOS R3.
 • EOS R3
  Anslut din smartphone via den här multifunktionella tillbehörsskon för att få en suverän integrering mellan kamera och appar för nya arbetsflödesmöjligheter.
 • I händerna på proffs

 • ARTICLE

  Kan Canon EOS R3 hålla jämna steg med den lilla och blixtsnabba svartbenta strandpiparen?

  Den italienska naturfotografen Bruno D'Amicis sätter EOS R3 på prov och fotograferar en sällsynt och otroligt snabb fågel på Abruzzos stränder.

 • ARTICLE

  Köra i terräng med Canon EOS R3

  ”Den överträffar absolut allt jag har arbetat med tidigare!” Motorsportfotografen Vladimir Rys provar Canon EOS R3 på sin första fotografering av ett rally med elbilar.

 • ARTICLE

  Livet i omkörningsfilen med Canons superteleobjektiv

  Motorsportfotografen Vladimir Rys får upp farten med Canon RF 400mm F2.8L IS USM- och RF 600mm F4L IS USM-objektiven på en fotografering av ett rally med snabba rörelser med Canon EOS R3.

 • ARTICLE

  Förklaring av ögonstyrd AF

  Läs mer om Canons fantastiska ögonstyrda AF-system som ställer in eller växlar AF-punkt genom att känna av det du tittar på.

 • Relaterade produkter

 • Kompakta systemkameror

  EOS R5

  Tänk om gällande vad du vet om kompakta systemkameror. EOS R5:s kompromisslösa prestanda revolutionerar din fotografering och ditt filmskapande.
 • Kompakta systemkameror

  EOS R6

  Med EOS R6 kan du vara kreativ på sätt du inte trodde var möjliga, oavsett vad du fotograferar och hur du fotograferar det.
 • Spegelreflexkameror

  EOS-1D X Mark III

  Livet är fullt av ögonblick som inte kommer tillbaka. Fånga mer av dem med EOS-1D X Mark III och berätta din visuella historia för hela världen.