Canon lanserar PRISMAprepare Go – en molnbaserad prepress ämnat för mindre tryckerier

Stockholm 2021-09-14 – Canon bygger vidare på den framgångsrika PRISMA-programvaran för utskrifts- och produktionsarbetsflöde och lanserar idag PRISMAprepare Go, ett säkert verktyg för arbetsflöde och förberedelser av filer för mindre interntryckerier och kommersiella utskriftsleverantörer. Verktyget erbjuds som en programvarutjänst och kunderna når den här prisvärda, molnbaserade tjänsten var som helst ifrån, förutsatt att de har tillgång till Internet och en webbläsare.

PRISMAprepare Go snabbar upp processen med att hämta in jobb, snabbt kontrollera utskriftsförberedelser och utföra grundläggande kontroller för problem som felaktiga eller saknade sidstorlekar, formateringar, teckensnitt och bildupplösning. På så sätt elimineras misstag, kostsamma feltryck minskar och värdefull tid sparas in.


Det behövs ingen IT-expertis eller specialutbildning för att konfigurera, hantera och underhålla PRISMAprepare Go. Användarna kommer igång på några minuter och tjänsten är enkel och intuitiv att använda. Appen stöder Canons produktionsskrivare, oavsett om de körs via PRISMAsync, Fiery eller Canon PDL samt tredjeparts vanliga JDF-skrivare.


Tomas Lagerberg, produktchef för Large Format Printers och Professional Print Canon Svenska AB: ”Mindre utskriftsverksamheter kämpar dagligen med att hantera en allt större variation av utskriftsjobb i korta serier och med tuffa deadlines. Samtidigt som de både ska locka till sig nya kunder, behålla dem och vara lönsamma. Genom att erbjuda PRISMAprepare Go som vår första SaaS-produkt (software-as-a-service) för arbetsflöden, så gör vi det enkelt och prisvärt för alla utskriftsverksamheter att automatisera arbetsflöden, bearbetning och produktion – utan att på plats behöva investera i komplicerad programvara eller IT-kunskaper. Med PRISMAprepare Go får interntryckerierna en ny nivå när det gäller automatisering och professionalism. Nu får de tid att utveckla nya tjänster och skapa mervärde för sina internkunder. Med månadsvis prenumeration till låg kostnad kan mindre interntryckerier och kommersiella utskriftsleverantörer nu ta ett positivt steg för att förenkla processer, förbättra sina tjänster och lättare hantera felaktigheter. Nu kan tryckerier fokusera sina resurser på att bygga kundrelationer för att skapa tillväxt. Automatisering blev just tillgängligt för alla!” 


Kunderna når PRISMAprepare Go via PRISMA Home, den nya portalen som är kärnan i alla PRISMA-molnlösningar och verktyg. PRISMA Home körs på plattformen Microsoft® Azure med dess robusta säkerhetsfunktioner. Och PRISMA Home ger en pålitlig, säker och skyddad tillgång till tjänsten och till PRISMA Cloud Storage, där användare kan lagra sina kunddata och jobbfiler. Utskriftsleverantörer kan också se sina prenumerationer, kontakta Canon och hantera sina interna användare.


Enkel uppladdning av jobbet online


PRISMAprepare Go innehåller en portal för att enkelt ladda upp jobbet. Portalen kan utskriftsleverantören personalisera med sitt varumärke och göra det väldigt lätt för kunderna att skicka jobb online. Konfigurationen är enkel. Det går snabbt att tilldela en intern administratör, operatörskonton samt individuella kundkonton.


För trycksaksinköpare eller interna aktörer på interntryckerier finns en drag-and-drop-funktion som gör det enkelt att ladda upp enstaka eller flera PDF-filer och ge ytterligare instruktioner – innan de accepteras för produktion. I portalen kan de också spåra jobbstatus online, något som helt tar bort tidskrävande e‑postmeddelanden och telefonsamtal och som frigör tid för att skapa mervärde på annat håll.


Utskriftsleverantörer kan direkt se inkommande jobb, strömlinjeforma kommunikation och helt eliminera de ofta osynliga kostnader som uppstår för att korrigera felaktiga filer. Och trycksaksinköpare kommer att värdesätta möjligheten att skicka in jobb online, som i sin tur uppmuntrar till återkommande jobb och skapar lojalitet.


PRISMAprepare Go är tillgängligt direkt från Canon eller från ackrediterade kanalpartner under hösten 2021. En heltäckande månadsprenumeration innehåller som standard 10 GB lagringsutrymme och kontinuerliga uppgraderingar av funktionaliteten.


Mer information om PRISMAprepare Go och PRISMA Home finns på
https://www.canon.se/business/products/software/