Photographer Richard Walch looks out over a coastline, taking a photo with his Canon camera.

Stories

Från pristagare till proffs

Två Young Wildlife Photographer of the Year-vinnare om vad tidig framgång innebar för dem.

Läs mer

Young Wildlife Photographer of the Year to pro

Våra stories

Intervjuer med ledande fotografer, inspirerande stories från passionerade människor och en informativ syn på olika kreativa genrer – du hittar allt här, i stories.

Letar du efter något särskilt? Förfina din sökning
Filtrera efter

Margarita Sheremet & Moments

Canons 15 Second Film Festival gav innehållskreatörer och videoentusiaster i hela Norden en möjlighet att bli Canons allra första Nordic Filmmaker. Nu berättar vinnaren Margarita Sheremet om sin passion för video och Canons kameror i en intervju.

Läs mer

Magnus-Wennman-EOS-R

När Canon-ambassadören och fotojournalisten Magnus Wennman reste till Irak i oktober 2019 med uppdrag att bevaka flyktingsituationen i norra Syrien, utrustade Canon honom med en EOS R-kamera och RF objektiver.

Läs mer

portrait of Günter Tolar

Christian Anderl, en entusiastisk musiker och begåvad kock, är även en internationell fotograf som specialiserat sig på kommersiell porträttfotografering. Här delar vi med oss av hans syn på fotografering och hur han arbetar med sina motiv för att skapa intressanta porträtt.

Läs mer

girl poses with leaf

Maja Topčagićs stil av kreativa porträtt har genererat en hel del intresse på nätet, i synnerhet hennes enastående bilder av rödhåriga personer. Titta på Maja när hon rör sig runt i sina hemstäder Bihac och Sarajevo och fotograferar sina vänner.

Läs mer

children stand on stool in kitchen

Vi pratade med Caroline Holt om hennes väg till världen av familjefotografering. Vi frågade hur hon gör för att fånga vardagslivets skönhet och varför det är så viktigt att umgås med en familj för att kunna porträttera deras story.

Läs mer

busy road in Cuba

För de flesta av oss låter det som en önskedröm att under sju år få resa över hela världen och fotografera. Vi pratade med Jeroen om hans resa, om att resa jorden runt och om hans utställning i vad som tidigare var en dödsfabrik.

Läs mer

couple ride through town on scooter

Alla vet att det är svårt att ta intressanta porträttbilder och därför är det viktigt att lämna sin trygghetszon. Vi pratar med stadsfotografen Emmanuel Cole och om hans arbete med att utforska Londons mest excentriska och intressanta personer och landskap.

Läs mer

snowboarder performs jump on slope of mountain

I en exklusiv intervju möter Lorenz Holder CPN-skribenten Steve Fairclough för att diskutera sitt arbete, sitt sätt att skapa bilder och varför han tycker om att arbeta med Canons spegelreflexkameror i EOS-serien och EF-objektiv.

Läs mer

cars driving in rain

Sarah Caron är en fransk fotojournalist som är verksam i Paris. Vi stämde träff med henne i Kuba, där hon tog ett avbrott från en hektisk modefotografering för att pröva på EOS M5 och berätta lite för oss om sin karriär och hur hon gör för att fotografera fantastiska bilder.

Läs mer

shadows cast on wall

Hem

Den självlärda fotojournalisten Christopher Anderson föddes i Kanada, växte upp i Texas och har bott i New York nästan hela sitt vuxna liv. Vi träffade honom när han utforskade sin nya hemstad för att få veta mer om hans tankar om vad ”hemma” egentligen innebär.

Läs mer

scuba diver swimming with shark

Franco Banfi, Canon Explorer och prisbelönt naturfotograf, berättar om sin kärlek till undervattensfotografering och hur det är att försöka få den perfekta bilden när man omges av blåhajar.

Läs mer

RNLI worker

Clive Booth är känd för sin säregna stil med selektivt fokus i naturliga, tillgängliga ljussättningar, vilket ger hans verk en atmosfärisk och eterisk kvalitet. Vi frågade honom hur belysningen har format hans fotograferande.

Läs mer

Intresserad av ett visst område?

Kolla in våra tips och tekniker

Känner du dig inspirerad att prova? Låt våra expertguider ge dig självförtroendet att prova en ny kreativ teknik idag

SE TIPS OCH TEKNIKER

En man står under en stadsbro bredvid en väg och tar en bild med en Canon-kamera.

Bli inspirerad, registrera dig nu

Missa aldrig nya erbjudanden från Canon, tips och lektioner, nyheter och inbjudningar till lokala evenemang.

Registrera dig nu