A man stands under a city centre bridge beside a road to take a photo with a Canon camera.

Tips och tekniker

12 tips för bebisfotografering

Dessa 12 smarta tekniker säkerställer att du och din bebis får en trevlig stund och hjälper dig att ta de mest minnesvärda bilderna.

Läs mer

12 tips for photographing babies

Våra tips och tekniker

Vill du lära dig grunderna inom fotografering, prova en ny kreativ teknik eller förbättra dina resultat? Låt våra experttips och -guider ge dig självförtroendet och färdigheterna redan idag för att lyckas.

Letar du efter något särskilt? Förfina din sökning
Filtrera efter

star trails over mountain

För det mesta är det en fördel att ha kameran till hands så att du kan agera snabbt och få den perfekta bilden, men det finns även tillfällen när det är fördelaktigt att placera kameran på ett stativ och använda fjärrstyrning.

Läs mer

motorbike riding through desert

Ibland kan motivet i en actionbild verka stillastående och sakna den dramatik och fart som fanns i verkligheten. En enkel teknik som kan göra bilden mer spännande är panorering.

Läs mer

See the difference with a specialist action lens

Ett populärt sätt att få högkvalitativa action bilder är att fylla ramen med händelsen och visa motivet i detalj på nära håll. Detta kan uppnås med ett särskilt objektiv som gör att du kommer närmare, utan att vara närmare. Se våra tips kring hur du tar den bästa bilden, med det bästa objektivet.

Läs mer

kayaker in water

Surfing, kajakpaddling och andra vattensporter kan bli fantastiska motiv. Här kommer några tips om hur du kan ta bättre bilder och sedan skriva ut dem på bästa sätt.

Läs mer

A close-up of table tennis player Rhikesh Taucoory with the ball appearing to hover just in front of his face. Photo by Mark Kolbe.

Älskar du sport och vill ha tips och inspiration för hur du tar bra sportbilder Fem proffsfotografer avslöjar tekniker de använder för att ta sina favoritbilder.

Läs mer

corgi running

Fotografering av action handlar om att föreviga blixtsnabba ögonblick. Du måste hålla jämna steg med matchen, följa dina snowboardåkande vänner eller vara redo på att fånga stadens surfare när de åker på vågorna. Men om du är förberedd behöver du inte alltid vara på hugget.

Läs mer

studio portrait of man in sunglasses

Porträttfoton är enkla att ta men svåra att bemästra. Vi har tagit fram några användbara grundläggande tips för att förvandla dina bra bilder till fantastiska bilder.

Läs mer

dirt bikes perform jumps

Ska du ta fantastiska actionbilder, på t.ex. urbana flodsurfare, snowboardåkare eller löpare, måste du tänka framåt. Först och främst måste du fundera över vad du vill fånga, hur snabbt motivet rör sig och var du ska fotografera från.

Läs mer

children running through finish line of race

Vi vill alla kunna fånga våra barns sportsliga prestationer, när de gör mål eller korsar mållinjen, och för oss fotografer ligger pressen på att ta den vinnande bilden.

Läs mer

Mirror Photography Tips

Med hjälp av speglar lägger du snabbt och enkelt till en ny dimension i porträttfoton. Läs våra tips om spegelfotografering som hjälper dig ta häftiga bilder.

Läs mer

long exposure of Ferris wheel

För att fånga rörelser i foton måste du välja mellan att frysa händelsen eller tillåta en kreativ oskärpa som ger ett intryck av rörelse i bilden. Canons handledare Brian Worley delar med sig av sina bästa tips om hur du fångar rörelser.

Läs mer

time lapse of night sky

Du har säkert sett fantastiska timelapsefilmer av Vintergatans väg på natthimlen eller på trafiken som rusar genom en stadsscen. I den här korta videon och guiden får du lära dig grunderna inom tidsintervallfotografering.

Läs mer

man in front of green wall

Att ta vackra porträttfoton, speciellt ute på gatan, kan vara en utmaning. Vi hoppas att de här fem tipsen hjälper dig att ta bättre bilder av människor – oavsett om det är vänner, familj eller okända personer du möter på gatan.

Läs mer

child holding autumn leaf

Från fylliga färger till mjukt gyllene solljus och morgondimma – hösten är en vacker årstid. Läs våra bästa tips på hur du tar höstfotograferingen till nästa nivå.

Läs mer

light swirls

Du behöver inte specialistutrustning för att måla med ljus, allt som krävs är lite övning. Ta reda på hur du kan bli kreativ med ljus på kvällen.

Läs mer

Intresserad av en viss fotograferingsteknik?

Canons app Photo Companion

Med anpassat innehåll, utmaningar och inspiration som vägleder dig längs din resa är vår Photo Companion-app den perfekta partnern för alla som vill skapa en visuell berättelse.

Hämta appen

A man stands on rocks in front of a bright blue mountain river, taking a photo on a Canon camera.

Kolla in våra stories

Hitta intervjuer och inspirerande stories från passionerade människor

SE STORIES

Fotografen Richard Walch blickar ut över en kustlinje och tar en bild med sin Canon-kamera.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få alla de senaste nyheterna och produktinformationen

REGISTRERA DIG NU