A man stands under a city centre bridge beside a road to take a photo with a Canon camera.

Tips och tekniker

TEKNIK

APS-C kontra fullformat – en förklaring

Vad är skillnaden mellan APS-C- och fullformatskameror, och vilken passar dig?

Läs mer

APS-C vs full-frame

Våra tips och tekniker

Vill du lära dig grunderna inom fotografering, prova en ny kreativ teknik eller förbättra dina resultat? Låt våra experttips och -guider ge dig självförtroendet och färdigheterna redan idag för att lyckas.

Letar du efter något särskilt? Förfina din sökning
Filtrera efter

Travel scrapbooking made simple

Förvandla dina semesterbilder från Canon Zoemini S2 till en anpassad kreativ dagbok som du kommer att uppskatta i många år framöver.

Läs mer

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

Vilken typ av skrivare är bäst? Vilket papper ska jag använda? Frågor om skrivare, bläck och papper besvaras av Canon-experten Suhaib Hussain.

Läs mer

A woman dressed in a bright red winter jacket walks towards the Skógafoss waterfall in Iceland, as heavy snow falls around her.

Landskapsfotografen och influencern Ása Steinars från Island delar med sig av tips om hur du tar natursköna selfies till en ny nivå.

Läs mer

Reach for new heights with the Canon IVY REC

Papperskonstnären Aimee Graham avslöjar hur man kombinerar utskrift och målning för att skapa vacker fjärilskonst till hemmet.

Läs mer

A close-up of some candles on a cake, with blurred lights in the background.

Inget slår inbyggd bokeh, oavsett om den är i förgrunden eller bakgrunden. Följ dessa tips för att skapa vacker oskärpa.

Läs mer

star trails over mountain

För det mesta är det en fördel att ha kameran till hands så att du kan agera snabbt och få den perfekta bilden, men det finns även tillfällen när det är fördelaktigt att placera kameran på ett stativ och använda fjärrstyrning.

Läs mer

A close-up of table tennis player Rhikesh Taucoory with the ball appearing to hover just in front of his face. Photo by Mark Kolbe.

Älskar du sport och vill ha tips och inspiration för hur du tar bra sportbilder Fem proffsfotografer avslöjar tekniker de använder för att ta sina favoritbilder.

Läs mer

corgi running

Fotografering av action handlar om att föreviga blixtsnabba ögonblick. Du måste hålla jämna steg med matchen, följa dina snowboardåkande vänner eller vara redo på att fånga stadens surfare när de åker på vågorna. Men om du är förberedd behöver du inte alltid vara på hugget.

Läs mer

children running through finish line of race

Vi vill alla kunna fånga våra barns sportsliga prestationer, när de gör mål eller korsar mållinjen, och för oss fotografer ligger pressen på att ta den vinnande bilden.

Läs mer

time lapse of night sky

Du har säkert sett fantastiska timelapsefilmer av Vintergatans väg på natthimlen eller på trafiken som rusar genom en stadsscen. I den här korta videon och guiden får du lära dig grunderna inom tidsintervallfotografering.

Läs mer

child holding autumn leaf

Från fylliga färger till mjukt gyllene solljus och morgondimma – hösten är en vacker årstid. Läs våra bästa tips på hur du tar höstfotograferingen till nästa nivå.

Läs mer

light swirls

Du behöver inte specialistutrustning för att måla med ljus, allt som krävs är lite övning. Ta reda på hur du kan bli kreativ med ljus på kvällen.

Läs mer

Intresserad av en viss fotograferingsteknik?

Canons app Photo Companion

Med anpassat innehåll, utmaningar och inspiration som vägleder dig längs din resa är vår Photo Companion-app den perfekta partnern för alla som vill skapa en visuell berättelse.

Hämta appen

A man stands on rocks in front of a bright blue mountain river, taking a photo on a Canon camera.

Kolla in våra stories

Hitta intervjuer och inspirerande stories från passionerade människor

SE STORIES

Fotografen Richard Walch blickar ut över en kustlinje och tar en bild med sin Canon-kamera.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev

Få alla de senaste nyheterna och produktinformationen

REGISTRERA DIG NU