Grey goods

Kompromissa inte med din Canon-upplevelse

Upptäck de dolda kostnaderna med "grå" varor >

Nöj dig inte med mindre

Se till att du får den kompletta Canon-upplevelsen – med Canon-produkter som är avsedda för din region

Ibland importeras Canon-produkter till din region, som Canon aldrig avsett att sälja där. De kallas även ”grå varor” och säljs ofta till lägre priser, men nackdelen är att de kan kosta dig mycket mer på lång sikt.

De dolda kostnaderna för produkter som Canon inte avsett för din region

Canon lägger stor vikt vid att garantera att alla Canon-produkter är omsorgsfullt lokaliserade till den region som Canon avser för försäljning och allmän användning. Genom noggrant övervägande ser Canon till att lämplig maskinvara, programvara, handböcker i relevanta språk, tillbehör (kontakter och väskor) och garanti finns för en viss region.


Grå varor kan verka som en bra affär vid första anblicken, men säljare lokaliserar ofta de grå varorna på ett konstlat sätt genom att själva lägga till, ändra eller ta bort tillbehör, handböcker och garantier. På så sätt riskerar du att få en sämre Canon-upplevelse. Vissa online-återförsäljare kan påstå sig vara baserade i din region fast de inte är det, så det lönar sig att vara uppmärksam.


Här är ett axplock av de risker, problem och merkostnader du kan drabbas av om du väljer att köpa grå varor:


 1. Extra tullar och avgifter – Detta kan läggas till det angivna priset för den grå varan.
 2. Återbetalningar och returer kan vara svåra eller omöjliga – eftersom säljare utanför din region kanske inte omfattas av lokal konsumentlagstiftning om produktreturer.
 3. Kundgaranti kanske inte är tillgänglig – Grå varor omfattas inte av Canons lokala garantisupport. Det är upp till återförsäljaren att tillhandahålla garantisupport för grå varor. Om säljaren befinner sig utanför din region kanske du inte får den hjälp du förväntar dig, eftersom säljaren inte omfattas av lokal konsumentlagstiftning om garantier. Om garantiservice tillhandahålls av säljaren kanske den tillhandahålls av oberoende serviceanläggningar, vars garantiservice inte uppfyller Canons standard.
 4. Farliga eller undermåliga strömkablar eller nätadaptrar som inte kommer från Canon – osäkra tredjepartsprodukter kan ingå, som inte är godkända av Canon och som inte uppfyller lokala föreskrifter.
 5. Felaktiga programvaruskivor – som kanske inte fungerar i din region.
 6. Undermåliga handböcker – ”Grå” återförsäljare tillhandahåller ofta ingen lokal handbok eller oläsliga kopior.
 7. Ingen återbetalning – Du kanske inte är berättigad att göra anspråk på återbetalning (om det erbjuds) eller dra nytta av andra lokala Canon-kampanjer.

Fördelarna med att köpa Canon-produkter som är avsedda för din region

Du kan undvika alla dessa problem genom att köpa produkter som Canon avsett för din region, från välkända återförsäljare i ditt område. De är särskilt konfigurerade för din region och levereras med full support, godkända tillbehör och konsumentskydd som bara Canon kan tillhandahålla – så att du får en komplett Canon-upplevelse och maximal glädje av ditt köp. Dessutom kan du dra fördel av Canons återbetalningserbjudanden och andra kampanjer (när sådana sker) för att spara pengar.

Hitta en ansedd Canon-återförsäljare i din region

För att säkerställa att Canon-produkten du köper är avsedd för din region rekommenderar vi att du besöker vår sida ”Hitta återförsäljare”.Hitta återförsäljare >Om Canon-produkten kräver internationell leverans – till exempel från Asien eller USA – eller om säljaren är baserad utanför din region kan det handla om grå varor.

Så här vet du om en Canon-produkt är en grå vara

Följande kännetecken och språkegenskaper kan hjälpa dig att fastställa om en produkt är en grå vara:Kompakta digitalkameror – IXUS och PowerShot

Om någon av följande egenskaper saknas kan produkten vara en grå vara:

 1. språken engelska, franska, italienska, tyska, spanska och ryska ska vara angivna på förpackningen.

  Languages-IXUS_PowerShot

 2. En Canongaranti för din region ska medfölja i förpackningen.
 3. Produkten ska ha namnet IXUS eller PowerShot. Canon-produkter kan ha olika namn på olika marknader. Kameror med namnet IXY Digital ELPH är inte avsedda för din region av Canon.


Videoprodukter

Om någon av följande egenskaper saknas kan produkten vara en grå vara:

 1. språken engelska, franska, italienska, tyska, spanska och ryska ska vara angivna på förpackningen.
 2. PAL-logotypen ska finnas på förpackningen. PAL är videoformatet för Europa, medan NTSC främst är avsett för den amerikanska marknaden.

  PAL

 3. Produkten ska ha namnet Legria. Produkter kan ha olika namn i olika regioner. Videokameror med namnet VIXIA är till exempel inte avsedda för din region
 4. EAC- och CE-logotyperna ska finnas på förpackningen och produkten i din region.

  EAC-CESystemkameror

Om någon av följande egenskaper saknas kan produkten vara en grå vara:

 1. språken engelska, franska, italienska, tyska, spanska och ryska ska vara angivna på förpackningen.

  Languages

 2. Produkten ska ha namnet EOS. Systemkameror med namnen Kiss och Rebel är inte avsedda för din region.
 3. IRISTA-logotypen ska vara angiven på förpackningen.

Kontrollera serienumret

Om du fortfarande är osäker på om din Canon-produkt är avsedd att säljas i din region kan du helt enkelt skicka modellnamnet och serienumret till ipr.info@canon-europe.com. Det kan ta några dagar för oss att kontrollera och svara via e-post. Notera också att den här frågetjänsten är begränsad till digitala kompaktkameror, systemkameror, EF-objektiv och videokameror.


Om en produkt som du köper inte är vad du förväntat dig, kan lokala konsumentskyddslagar ge dig rätt att tillsammans med kvittot returnera oskadade och oanvända produkter till säljaren inom en viss tid efter köpet.


Information efter produkttyp och region >