Hero image

Så här hittar du serienumret

Placeringen av serienumret varierar mellan olika Canon-produkter. Serienumret är en kombination av siffror och/eller bokstäver, utan mellanslag eller specialtecken. Ignorera alla siffror och bokstäver som visas inom parentes.

EOS-kameror

Serienumret för EOS-kameror är i allmänhet 12 siffror långt, men för vissa äldre modeller kan serienumret vara 6 eller 10 siffror långt.

Du hittar det på följande platser som är markerade i bilderna nedan:

• På kamerans undersida, tryckt i svart, grått eller vitt
  • Bakom LCD-skärmen
  • På en vit dekal på kartongen som kameran levererades i

image007
image008
image009
image010
image009

PowerShot och IXUS

Serienumret för PowerShot- eller IXUS-kameror är i allmänhet 12 siffror långt, men för vissa äldre modeller kan serienumret vara 9 eller 10 siffror långt.

Du hittar det på följande platser som är markerade i bilderna nedan:

• På kamerans undersida, tryckt i svart
  • Bakom LCD-skärmen
  • På en vit dekal på kartongen som kameran levererades i

image007
image008
image009
image010

Speedlite

Du hittar serienumret på följande platser beroende på åldern på din Speedlite

• På en dekal som är inlagd på blixthuvudet och tryckt med svarta siffror på en bakgrund i silver/grått
  • Stämplat på blixthuvudet

image007
image008
image009

Batterihandgrepp

Serienumret på ditt batterihandgrepp består enbart av siffror och är vanligtvis 10 siffror långt. Serienumret visas på batterihandgreppets undersida. På vissa modeller föregås numret av bokstäverna "NO". På andra modeller visas endast siffror. Det ställe som serienumret kan finnas på har markerats på nedanstående bild –

image007