DIGITALTRYCK AV BÖCKER

Bläckstråleteknik öppnar upp en hel värld av färger

Two male Digiforce employees at the book printing office

Affärerna blomstrar för digitaltryck av böcker

Företaget Digiforce har sin bas i Nederländerna och specialiserar sig på digitalt boktryck för akademiska och pedagogiska förlag över hela Europa. Varje år producerar deras automatiserade arbetsflöde 500 000–600 000 böcker i korta serier och i lösnummer för kunder i Nederländerna, Belgien och Tyskland.

Woman and man in front of large inkjet production printers, examining book pages to be printed

Kombinera svartvitt med färg

Det är dyrt att publicera böcker med sidor i både färg och svartvitt om man måste skriva ut sidor i färg och i svartvitt på olika skrivare. Det betyder också att risken är större för ojämn utskriftskvalitet.

Digiforce behövde en tillförlitlig lösning som kunde skriva ut svartvita sidor och färgsidor på en enda enhet. Och den enheten skulle vara pålitlig dygnet runt.

Back of a man wearing a jumper with the Digiforce name and logo using an inkjet printing press

Investering i teknik för bläckstråleutskrift

Efter att ha arbetat tillsammans med Canon i många år visste Digiforce vilken kvalitet och tillförlitlighet de kunde förvänta sig. Så när projektkoordinatorn Frank van Boxtel hörde talas om Canons nya arkmatade bläckstråleteknik i VarioPrint i300 visste han omedelbart att det var en kraftfull utskriftslösning.

Genom att framställa böcker med både svartvita sidor och färgsidor på en bläckstråletryckpress kan Digiforce utveckla sin affärsidé och förse sina kunder med färggladare tryckmöjligheter.

Stack of printed paperback books produced by Digiforce with inkjet printer ink


… HELA BOKEN HÅLLER EN JÄMN KVALITET OCH KOSTNADSEFFEKTIVITETEN INNEBÄR ATT VI KAN ERBJUDA MER TILL VÅRA KUNDER.

Frank van Boxtel,
Projektkoordinator på Digiforce

Bättre effektivitet skapar nya möjligheter

Canons VarioPrint i300-skrivare har revolutionerat tryckningen av enstaka böcker hos Digiforce. De blandade utskrifterna ger effektiviteten ett rejält lyft, och tillförlitligheten dygnet runt skapar mer driftstid. Med ökad produktivitet och jämnt resultatet tryckte Digiforce 16 miljoner boksidor på bara sju veckor.

Kombinationen av högkvalitativt tryck med minskade operatörskostnader och kortare tid har gett Digiforce nya intäktsmöjligheter. Företaget kunde lansera en ny 4-timmars boktryckstjänst och VarioPrint i300-skrivarens hastighet betyder att kunderna kan beställa på morgonen och få sina böcker samma dag.EN AV VÄRLDENS BÄSTA MASKINER.

Upptäck hur våra tjänster för digitaltryck av böcker kan förändra din verksamhet

Prata med vårt team