Canon PowerShot G1 X Mark II

PowerShot G1 X Mark II

Med sin stora sensor och f/2-zoomobjektiv ger PowerShot G1 X Mark II prestanda och mångsidighet av systemkamerakvalitet i en kompaktkameras storlek.

PowerShot G1 X Mark II

Fördelar

 • Stor Canon CMOS-sensor av 1,5-typ som mäter 18,7 x 14,0 mm med multiaspektfotografering
 • Du kan ta 12,8-megapixelbilder (3:2)* och Full HD-filmer av systemkamerakvalitet
 • Du kan vara kreativ med skärpedjupet med det ljusstarka f/2–3,9-objektivet på 24 mm och 5x zoom och den niobladiga bländaren
 • Snabb bildbehandling och snabb respons med DIGIC 6
 • Med HS System och ett högsta ISO-tal på 12800 kan du ta bra bilder även i svagt ljus
 • Bildstabiliseringsfunktionen Intelligent IS skyddar mot kameraskakningar
 • 31-punkters precisions-AiAF. Exakt manuell fokusering med funktionen för MF-peaking
 • Två programmerbara kontrollringar och lättförståelig pekskärm för skräddarsydd hantering
 • Wi-Fi och bildsynkronisering för enkel överföring och säkerhetskopiering av bilder. Anslutning till smartphones eller surfplattor för fjärrstyrd bildtagning
 • Elektronisk sökare som tillval för traditionell hantering
 • 14-bitars RAW och DPP-programvara som integreras sömlöst i alla typer av arbetsflöden

Alla egenskaper

Ta en mer detaljerad titt på Canon PowerShot G1 X Mark II

En kompaktkamera med en systemkameras bildkvalitet


Den stora sensorn av 1,5-typ i PowerShot G1 X Mark II har en yta som mäter 18,7 x 14,0 mm – nästan lika stor som en APS-C-sensor. En upplösning på 12,8 megapixel (3:2) och Canons CMOS-teknik ger bildkvalitet som på en systemkamera. Med multiaspektsensorn kan du ta antingen 12,8-megapixelbilder med ett sidförhållande på 3:2 eller 13,1-megapixelbilder med ett sidförhållande på 4:3 med samma effektiva brännvidd.*

Utmärkta prestanda i svagt ljus


Med sensorn av 1,5-typ och DIGIC 6-processorn i PowerShot G1 X Mark II får du utmärkta resultat hela vägen upp till ISO 12 800. Med HS System i kombination med ett ljuskänsligt f/2–3,9-objektiv kan du få ut det mesta av det omgivande ljuset för utmärkt klarhet och färg under alla förhållanden. Intelligent IS väljer det optimala optiska bildstabilisatorläget bland åtta alternativ och minskar kameraskakningar och suddighet.

Precisionsobjektiv med 5x zoom


PowerShot G1 X Mark II har ett objektiv med ultravidvinkel på 24 mm och 5x optisk zoom. Canons precisionsteknik och avancerade kunskap om objektiv utnyttjas för att ge skarpa, högupplösta bilder. Med en sensor av 1,5-typ i kombination med en ljusstark niobladig f/2–3,9-bländare avskärmas motivet perfekt mot en jämn och suddig bakgrund.

Fånga ögonblicket


Med en DIGIC 6-processor behandlas bilderna snabbt så att du alltid kan vara beredd och fånga det där mest avgörande ögonblicket. AiAF-funktionen med 31 punkter låser snabbt och exakt fokus på motivet, samtidigt som manuell fokusering kan göras med en av kamerans två kontrollringar som sitter runt objektivet. Med MF-peaking med färgmarkering av de områden som är i fokus blir inställningen ännu mer exakt.

Trådlös fjärrstyrd fotografering och bildsynkronisering


Du kan upprätta en trådlös anslutning mellan PowerShot G1 X Mark II och en kompatibel smart enhet med hjälp av kamerans särskilda knapp för anslutning till mobila enheter eller NFC. När anslutning är upprättad går det att styra PowerShot G1 X Mark II trådlöst på upp till fem meters avstånd med hjälp av appen Canon CameraWindow. Knappen för anslutning till mobila enheter kan även användas för bildsynkronisering så att du via image.canon kan säkerhetskopiera bilder och filmer till en registrerad dator, Flickr™ och Google Drive™.**

Utformad just för dig


Du kan skräddarsy PowerShot G1 X Mark II så att den passar det sätt som du arbetar på. Funktioner som används ofta kan läggas i en meny med egna funktioner så att de är lättare att hitta när du behöver dem. De två kontrollringarna som sitter runt objektivet kan programmeras så att du kan göra olika inställningar med dem.

Ingen vinkel är för svår


LCD-pekskärmen av hög kvalitet har en upplösning på 1 040 000 punkter och sRGB-färgåtergivning, vilket gör att färgerna ser naturliga ut och bilderna blir tydliga med bra kontrast. PowerShot G1 X Mark II har en vinklingsbar skärm och lättförståeliga reglage, vilket gör kameran användarvänlig även vid bildtagning i ovanliga vinklar. Om du vill ha en kamera med mer traditionell hantering finns en elektronisk sökare som tillbehör.

Nya kreativa möjligheter


Experimentera med avancerade fotograferingslägen och upptäck nya kreativa möjligheter. I lägena för HDR utan stativ och Bakgrundsoskärpa tas flera bilder i snabb följd som sedan sätts ihop till en bild med professionellt utseende. Med stjärnläget är det enkelt att börja ta häpnadsväckande astrofoton.

Smidigt arbetsflöde


Med 14-bitars RAW-filer och Canons DPP-programvara får bilderna högsta möjliga kvalitet i efterbehandlingen som passar in sömlöst i dina nuvarande redigerings- och utskriftsrutiner.

Ergonomisk hantering


PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition (finns i Europa, Mellanöstern och Afrika) har ett stort ergonomiskt grepp för förbättrad hantering.

*Med multiaspektfotografering tas 12,8-megapixelbilder med ett sidförhållande på 3:2 med standardinställningar. 13,1-megapixelbilder med ett sidförhållande på 4:3 kan tas med samma effektiva brännvidd.

**Möjligheten att använda Wi-Fi varierar beroende på enhet och region. Mer information finns på www.canon-europe.com/wirelesscompacts
För direktöverföring till internet, bildsynkronisering och överföring via server måste du ha ett image.canon-konto. image.canon kan kanske inte användas i alla länder. Besök gärna www.canon-europe.com/cig för mer information.
Facebook och F-logotypen är registrerade varumärken som tillhör Facebook Inc.
Google Drive™ är ett registrerat varumärke som tillhör Google Inc.
Twitter är ett registrerat varumärke som tillhör Twitter Inc.
FLICKR-märket är ett registrerat varumärke som tillhör Yahoo! Inc.

Utmärkelser

Produktspecifikationer

Ta reda på mer om Canon PowerShot G1 X Mark II, dess funktioner och vad den kan göra.

1.5 type CMOS

Stor sensor i nära APS-C-storlek som på systemkameror

f2.0-3.9

Stor bländare i hela zoomintervallet

12.8MP CMOS 3-2 aspect ratio

CMOS med 12,8 megapixel med sidförhållande på 3:2

Dual Control Rings

Två programmerbara objektivringar

Powerful DIGIC processing

Kraftfull DIGIC-bearbetning

Great low-light shots

Fantastiska bilder i svagt ljus

5x optical zoom, ultra wide-angle

5x optisk zoom, ultravidvinkel

Steady shots in every situation

Stadiga bilder och filmer varje gång

Share and backup images wirelessly

Dela och säkerhetskopiera bilder trådlöst

NFC simplifies smartphone sharing

Med NFC blir smartphone-delning enklare

Remote Shooting WiFi

Styr kameran med en smartphone

Tilt to shoot up high or down low

Vinkla för att fotografera högt eller lågt

14-bit RAW

Mjuka nyanser med 14-bitars RAW

Aperture and shutter speed control

Kontroll över bländare och slutartid

High maximum ISO sensitivity

Hög maximal ISO-känslighet

1080p movies

1080p-filmer

Create SLR style background blur

Skapa bakgrundsoskärpa i SLR-stil

Capture starry skies with ease

Fånga enkelt stjärnhimlen

Handheld_HDR

HDR utan stativ

Neutral Density Filter

ND-filter

 • PowerShot G1 X Mark II

 • Batteri NB-12L

 • Batteriladdare CB-2LGE

 • Kamerarem NS-DC11

 • Växelströmskabel

 • Användarhandbokssats

Stor sensor med hög känslighet som ger resultat av systemkamera kvalitet

För den bästa bildkvaliteten har PowerShot G1 X Mark II en stor multiaspektsensor av typen 1,5. Med ett effektivt område som är ungefär dubbelt så stort som sensorer av 1,0-typ och 5,7 gånger större än sensorer av 1/1,7-typ, som ofta används i avancerade kompaktkameror, har den kvaliteten hos en digital systemkamera i kompakt format. Sensorn av 1,5-typ ger även fotografen mer kontroll över skärpedjupet och väldigt låga brusnivåer, även när fotograferingen sker med höga ISO-tal i situationer med svagt ljus.

sensor-range.jpg