KREATIVA UTSKRIFTER

Skapa en lookbook för mode med Canon Zoemini S2

Alla har kläder de inte tycker om, men de kanske bara inte har hittat sin matchning. Stilinfluencern Molly Wójcik visar hur du kan använda Canons direktkamera och -skrivare för att sätta ihop nya outfits.
Stilinfluencern Molly Wójcik, iklädd en vinröd jacka och en scarf med paljetter, håller upp en Canon Zoemini S2 i roséguld för att ta en selfie.

De flesta av oss använder bara cirka tre fjärdedelar av kläderna vi äger.1 Resten hänger där, förbisedda, och samlar damm. Innan du lägger dem i en påse och skänker dem till den lokala välgörenhetsorganisationen bör du överväga att ge dina oanvända kläder en andra chans genom att skapa en lookbook för mode i blädderformat.

Den polska mode- och skönhetsinfluencern Monika Wójcik – mer känd bland sina följare som Molly – har fått hela 160 000 följare på sociala medier där hon visar upp sina outfits, som andas tidigt 2000-tal med inslag av andra detaljer. ”Jag är inspirerad av Y2K-modet”, förklarar Molly. ”Jag älskar känslan från 2000-talet, så jag anammar den ofta i mitt utseende. Min modestil domineras av ljusa nyanser, holografiska detaljer och futuristiska tyger.”

Mollys växlande förhållningssätt till mode innebär att hon står inför en rad olika alternativ varje dag, så hon har skapat ett verktyg för att vägleda henne, med hjälp av fotoskrivaren och kameran Canon Zoemini S2 i fickstorlek. ”Jag använder min lookbook för att snabbt se hur två olika klädesplagg kommer att se ut tillsammans”, förklarar hon. ”Det gör att jag enkelt kan välja stil.”

Om du vill göra en egen lookbook i blädderformat kan du följa Mollys steg-för-steg-guide och titta på hennes TikTok-video för att se hur slutresultatet blev.

Stilinfluencern Molly Wójcik håller i en Canon Zoemini S2 och är klädd i rosa byxor, en vit topp, en scarf och öronmuffar samt en stor axelväska.

Canon Zoemini S2 är perfekt för alla som alltid är ute eftersom den är lätt och har en batteritid på upp till 25 bilder. ”Det jag verkligen gillar med Canon Zoemini S2 är den kompakta designen, vilket innebär att jag alltid har med mig den”, säger Molly entusiastiskt. ”Kameran och Mini Print-appen är kul att använda och gör det möjligt för mig att fånga ögonblick på ett sätt som passar min stil, vilket gör vardagen lite roligare.”

Stilinfluencern Molly Wójcik poserar för en selfie, iklädd en rosa tröja och med en Canon Zoemini S2 i handen.

Mollys stil har alltid dragit till sig uppmärksamhet och sociala medier var ett naturligt steg framåt. ”Så länge jag kan minnas har min stil utmärkt sig, så jag bestämde mig för att börja dela med mig av mina outfits där alla kunde se dem – på internet.” Mer är mer, när det gäller hennes estetik: ”Jag väcker liv i ikoniska element från början av 2000-talet – glansiga scarves, velouroveraller, pälskappor och bälten med paljetter. När jag sminkar mig väljer jag färgglada ögonfransar, skimrande ögonskuggor och läppglans, såklart! När jag fixar naglarna visar jag ofta bilder från 2010 som inspiration.”

1. Förbered din lookbook och dina outfits

Hur många klädkombinationer du kommer att kunna ta med i din lookbook beror på hur många sidor den innehåller. Du kan använda en färdig anteckningsbok eller använda ett snöre för att sätta ihop pappark eller tjockt papper. När du vet hur många sidor du har kan du börja välja samma antal över- och underdelar.

”Jag tog kläderna som jag visste att jag skulle ha på mig den här tiden på året”, säger Molly, som skapade sin lookbook utifrån höst-/vintersäsongen. Precis som Molly kanske du har för mycket kläder: ”Jag insåg hur många plagg i min garderob som jag inte längre använder”, säger hon. Det fick Molly att rensa sin garderob. Om du gör detsamma, se till att inget hamnar på soptippen. ”Jag skulle uppmuntra dig att inte slänga kläder”, uppmanar Molly. ”Du kan skänka dem till välgörenhetsorganisationer, lägga dem i en container med begagnade varor eller registrera dem i en app för andrahandsförsäljning. Låt oss ge kläder ett andra liv!”

2. Accessoarer

Även om Mollys standard är plagg i klara och djärva färger och stilar är det inte alltid själva kläderna som får en outfit att fungera. ”Jag föredrar retrokläder, men ibland ser jag något basplagg i en butik som jag gillar, till exempel klassiska jeans eller en vit topp”, säger Molly. ”Accessoarer är det viktigaste inslaget i en individuell stil. De gör att stilen blir min egen. Lägg till en glittrig scarf, en färgglad handväska och en basker så drar till och med en vanlig outfit till sig uppmärksamhet.” Om du känner dig ambitiös kan du lägga till de här extra aspekterna i din lookbook. Prova att klippa ut dem ur Canon Zoemini S2-utskrifterna och placera dem ovanpå dina outfits för att se hur de passar till stilen.

3. Inta en pose

Molly använde en smartphone för att ta bilder till sin lookbook, men Canon Zoemini S2 har en kamera på 8 MP med spegel och ringljus för att ta så bra bilder som möjligt. ”Det är viktigt att undvika skarpa skuggor och hemligheten bakom en bra selfie är att vara vänd mot ljuset”, säger Molly, som har tagit många! För just den här uppgiften är det dock viktigt att varje bild är i linje, annars kommer dina outfits inte att kombinera på ett effektivt sätt när du bläddrar igenom sidorna i lookbooken för att byta överdelar och underdelar. ”Jag tog bilder av överkroppen först och sedan på underkroppen”, säger hon. ”Kom ihåg att ta bilderna från samma vinkel och att du poserar på liknande sätt.” Om du tar selfies med Canon Zoemini S2 kan du använda alternativet Live View i Canon Mini Print-appen för att kontrollera din position.

Ett par händer med färgglada naglar håller upp en lookbook för mode med outfits klippta på hälften så att överdelen och underdelen kan vändas var för sig.

Molly behövde en konsekvent bildserie för att hennes blädderbok skulle fungera, men generellt rekommenderar hon att experimentera med olika kompositioner när du tar selfies. ”Att visa upp en hel outfit kan framhäva din stil, men om du fokuserar på detaljer som ansiktsuttryck, accessoarer eller smink kan bilden bli ännu finare”, säger hon.

Ett par händer håller upp en lookbook för mode med outfits klippta på hälften så att överdelen och underdelen kan vändas var för sig. En Canon Zoemini S2 ligger på en hög med kuddar bredvid boken.

”Du kan till och med använda kläderna som du inte tror kommer att matcha med något annat än en vanlig vit blus”, säger Molly. ”Du kanske blir positivt överraskad!”

4. Skriv ut dina bilder och sätt ihop albumet

Nu när du har fotograferas outfits är det dags att börja pyssla. Om du föredrar att skapa din lookbook stegvis sparas bilderna på Micro SD-kortet i Canon Zoemini S2. När du har valt vilka bilder du vill använda skriver du ut dem via den lättanvända Canon Mini Print-appen. ”Appen gör det roligt att skriva ut bilder, och alternativen för anpassning gör det hela lite kreativare”, anmärker Molly, som även använde etiketterna för att dekorera fotoramar i klippboken. ”Urvalet var enormt!

Tänk på att båda bilderna ska passa ihop i mitten av boken”, säger Molly. ”Jag skrev ut alla bilder och mätte sedan exakt var utskrifterna behövde sitta och klippte pappen. Det var definitivt den mest tidskrävande delen, men i slutändan blev det helt perfekt.” Canon Zoemini S2 skriver ut på 5 x 7,6 cm ZINKTM-fotopapper med självhäftande baksida, så det går snabbt och enkelt att fästa bilderna i lookbooken. ”Ordningen på mina bilder var helt slumpmässig, men jag tror att det är bäst att sätta utskrifterna med kläderna du använder oftast först.”

Det här projektet tände Mollys kreativa gnista på fler sätt. ”För närvarande finns det många bilder tagna med Canon Zoemini S2 inramade i min lägenhet”, säger hon. ”Att skapa ett album med bilder av mina vänner blir en bra present. Jag föredrar att göra egna presenter och jag tror att mina vänner kommer att bli glada.”

Sprid stilinspirationen

Mollys lookbook är något som hon kommer att uppskatta långt in i framtiden. ”Om flera år kan jag se hur min stil och mitt utseende har förändrats”, säger hon. För Molly är mode inte bara ett medel för att uttrycka sig själv, utan en form av social kontakt. ”Jag vill uppmuntra självförtroende genom att inspirera andra att experimentera med mode och upptäcka sin egen stil. För mig är varje outfit inte bara en outfit, utan en story om vem jag är och hur jag vill uppfattas. Mode handlar om mer än bara kläder.”

Och nu är det din tur! Så hämta din Canon Zoemini S2, välj, styla, fota och dela!

Skrivet av Rachel Segal Hamilon

Relaterade produkter

 • Direktkameror och fickskrivare

  Canon Zoemini S2

  Ta dina selfies till nästa nivå med en kameraskrivare i fickstorlek, utrustad med spegel, ringljus, fjärrslutare och Live View.
 • Skrivare för hemmabruk

  Canon Zoemini 2

  Få omedelbara utskrifter från din smartphone när som helst, var som helst med den batteridrivna skrivaren Zoemini 2 i fickstorlek.
 • Skrivare för hemmabruk

  SELPHY SQUARE QX10

  Bevara din speciella minnen som vackert utformade utskrifter som du kan göra skapa var som helst, trådlöst.
 • Relaterade artiklar

 • KREATIVA UTSKRIFTER

  Visualisera din semesterstil

  Effektivisera resväskan och få ordning med Canon Zoemini 2.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Kreativa idéer med Canon Zoemini-sortimentet

  Släpp loss kreativiteten var du än är med en direktkamera och fickskrivare.

 • PORTRÄTTFOTOGRAFERING

  Uppgradera din selfie

  TikTok-användaren Nina Collins förklarar hur du tar kreativa självporträtt hemma.

 • KREATIVA UTSKRIFTER

  Gör en vision board av ditt liv

  Matcha ditt hem med din stil med hjälp av Canon SELPHY Square QX10.