KREATIVA UTSKRIFTER

Visa upp din stil – så skapar du ett hem där du kan visa upp din personlighet

Innehållsskaparen Susannah Arul använde skrivaren Canon SELPHY Square QX10 för att ge liv åt sin personliga stil genom att skapa enastående heminredning. Här delar hon med sig av sina tips, bland annat hur du uppdaterar inredningen när din stil förändras.
En bild uppifrån av en Canon SELPHY Square QX10-skrivare på ett skrivbord, omgiven av små utskrifter, kontorsmaterial, en liten lampa, en vas med blommor och en växt.

I och med våra hektiska liv och allt snävare budgetar är det lätt att förbise vikten av utrymmet runt omkring oss. Oavsett om det handlar om ett vardagsrum där vi tillbringar större delen av kvällarna, ett sovrum vi använder för mysig vila, eller ett rum på universitetet som representerar en plats som verkligen är vår egen, kan vår omgivning ha stor inverkan på huruvida vi känner oss trygga, hemma och om vi kan vara oss själva.

Designern och innehållsskaparen Susannah Arul är införstådd med vikten av att snabbt och kostnadseffektivt kunna sätta sin prägel på ett hem, utan att kompromissa med stilen. ”Jag har precis studerat klart vid universitetet, där jag flyttade hela tiden och sedan flyttade tillbaka hem och sedan ut igen, så jag inredde om och om igen”, förklarar hon.

Susannah har en examen i textildesign från Nottingham Trent University och arbetar för närvarande som grafisk formgivare. Hon skapar inrednings- och livsstilsinnehåll på sociala medier, där hennes TikTok-videor har fått mer än 1,3 miljoner gilla-markeringar. Susannah skapade sitt senaste inredningsprojekt med hjälp av Canon SELPHY Square QX10. ”Den här mobila skrivaren ger en perfekt möjlighet att skapa ett utrymme som känns personligt”, säger hon. ”Jag önskar att jag hade haft den på universitetet, för att kunna skapa en känsla av hem och förtrolighet.”

Med SELPHY Square QX10 kunde Susannah skriva ut bilder som fångade uppmärksamheten direkt från sin smartphone via appen Canon SELPHY Photo Layout. Resultatet? En konstnärlig vision board för det kommande året som återspeglar hennes liv och stil, samt ger inspiration. Här berättar hon hur du kan göra detsamma.

Uttryck din stil

En grön Canon SELPHY Square QX10 skriver ut en färgglad bild. På skrivbordet runt omkring ligger flera utskrifter samt en pennburk, blommor, tre färgglada lådor och en krukväxt.

Canon SELPHY Square QX10 är kompakt – endast 14,3 x 10,2 x 3,1 cm – och finns i fyra färger: svart, vit, rosa och grön. Den hjälper inte bara till att skapa spännande heminredning, utan är dessutom tillräckligt liten för att passa in i alla utrymmen och tillräckligt snygg för att passa alla färger.

Susannah beskriver sin nuvarande inredning som eklektisk, färgstark och maximalistisk. ”Jag har mycket krukväxter, mönster och konsttryck, glimrande discobollar och massor av verk som jag har tillverkat eller målat själv”, säger hon. ”Jag har alltid känt att det är viktigt att slå på stort när jag inreder för att få rummen att kännas som mina egna. Men om din stil är minimalistisk så ska du satsa på det som gör dig lycklig.

Jag skrev ut bilder av några av mina gladaste och stoltaste ögonblick från föregående år och samlade dem på en gallerivägg som kan få mig att tänka positivt”, fortsätter hon. ”Jag skrev även ut ’estetiska’ bilder från Pinterest och min kamerarulle, med fina färgpaletter och mönster som hjälper mig att hålla den kreativa inspirationen uppe för mitt designjobb. Det resulterade i att jag skapade ett bildgalleri som inte bara är inspirerande för mig, utan som även kompletterar estetiken i rummet.

”När inspirationen slår till bör du utnyttja den så snart som möjligt och samla ihop allt som ger dig glädje”, råder Susannah blivande innehållsskapare och designers. ”Och när du sätter ihop allt blir det fullt av liv.”

”Färgpaletter och stilar kommer att börja dyka upp”, lägger Susannah till. ”Du kan sedan översätta det till det verkliga livet med hjälp av skrivaren Canon SELPHY Square QX10.”

Förändra saker och ting

En närbild av en person som redigerar ett fotografi i appen Canon SELPHY Photo Layout.

När du har hämtat appen Canon SELPHY Photo Layout är den enkel att använda. Du kan anpassa layouter och välja mellan sex ytbehandlingar innan du trycker på Skriv ut. Dessutom ansluts den direkt till Canon SELPHY Square QX10 via Wi-Fi, vilket innebär att inga trassliga kablar behövs.

En person fäster en liten utskrift på en gräddfärgad vägg, bredvid en färgglad affisch. På skrivbordet framför väggen står en Canon SELPHY Square QX10 samt kontorsmaterial och en krukväxt.

Canon SELPHY Square QX10 är ett utmärkt sätt att experimentera och hitta din stil, som du kan förändra om och när din smak och dina intressen förändras. ”Jag håller mig inte direkt till någon särskild inredningsstil, några regler eller Feng Shui”, säger Susannah. ”Jag omger mig helt enkelt med saker jag älskar och det ger mig glädje.”

När nya minnen skapas och nya idéer tas i bruk gör Canon SELPHY Square QX10 det enkelt att ändra bilderna som används, beroende på humör eller tid på året. Du kan börja med positivitet och inspiration, som Susannah, och eventuellt övergå till en energisk sommarkänsla följt av ett varmt, nostalgiskt utseende när vintermånaderna drar in. Det inbyggda batteriet i Canon SELPHY Square QX10 kan producera upp till 20 utskrifter under en laddning, så att skapa din egen inredning med Canon SELPHY Square QX10 är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att sätta prägel på ditt hem utan långa shoppingturer och för stora ekonomiska investeringar.

”Jag gillar att skrivaren är så enkel att använda, och när du känner dig inspirerad kan du utnyttja det omedelbart och skapa vad du vill”, säger Susannah.

Med appen Canon SELPHY Photo Layout kan du även anpassa dina skapelser på många olika sätt, till exempel i form av stämplar, kantlinjer, text, överlägg och layouter. Och tack vare SELPHY Square QX10 kan du skriva ut bilder som har kanter med plats för bildtext och få ett minnesvärt utseende. ”Jag använde text för att skriva över bilder och framhäva glada minnen och stämplarna för att lägga till små krumelurer på bilderna. Jag skrev även datum på några stycken”, säger Susannah.

Dela resan

En vägg täckt av konstnärliga affischer, små utskrifter av människor som har kul och inspirerande vykort.

Inspirationen kan slå till när som helst, så var förberedd för nya kreativa influenser, råder Susannah. ”Oavsett om det handlar om att spara bilder som du ser på sociala medier, ett slumpmässigt vykort med ett snyggt tryck eller en färgpalett som inspirerar dig”, säger hon.

Tillsammans erbjuder skrivaren Canon SELPHY Square QX10 och appen Canon SELPHY Photo Layout massor av potential för innehåll till sociala medier, vilket passade utmärkt för Susannahs projekt. ”Jag tror att skrivaren är det perfekta verktyget för att väcka liv i sociala medier”, säger hon. ”Istället för att samla inspirerande bilder på en virtuell tavla kan du skapa en riktig. Jag kan sedan dela min inspiration med mina följare och de vackra kollage som jag har skapat i mitt rum innehåller alltid rätt bilder.”

Varje SELPHY Square QX10-skrivare levereras med en förpackning Canon XS-20L Square-fotopapper med självhäftande baksida. Det innebär att du enkelt kan fästa bilder på väggar, bärbara datorer eller anteckningsblock och ta bort dem när du vill ha en förändring eller får ny inspiration som du vill dela med dina följare, som Susannah gjorde i sin TikTok-video. ”Etiketterna gör det ännu enklare och du kan visa upp bilderna direkt”, säger hon entusiastiskt.

Slutresultatet

En rosa spegel täckt av små utskrifter står lutad mot en gräddfärgad vägg som även är täckt av utskrifter, samt flera färgglada affischer.

”Som designer samlar jag alltid ihop små saker som inspirerar mig och det här projektet var det perfekta tillfället för mig att samla ihop, skriva ut och visa upp dem på ett och samma ställe”, säger Susannah.

En grön Canon SELPHY Square QX10-skrivare står på ett skrivbord, framför en lampa och en spegel. Väggen ovanför är täckt av färgglada affischer och utskrifter.

Canon SELPHY Square QX10 skriver ut levande bilder på 68 x 68 mm, på fotopapper av hög kvalitet med ett vattenbeständigt skyddslager och kanter med plats för bildtext.

”Det sista verket ser redan ut att vara en del av inredningen – färgerna och motiven och den maximalistiska designen kompletterar rummet perfekt. Jag gillar att det fungerar både som en vision board och som ett dekorativt konstverk”, säger Susannah. ”Jag valde ett utrymme som jag visste att jag skulle använda varje dag. Galleriväggen är utspridd runt mitt skrivbord – den plats där jag arbetar som designer, som innehållsskapare på sociala medier och där jag dessutom gör mig redo på morgonen. Bilderna flödar från väggen och runt sminkbordets spegel, så om jag känner mig mindre självsäker eller motiverad kan jag titta på bilderna av mina stoltaste ögonblick från det föregående året. Varje dag när jag sitter vid skrivbordet, oavsett vad jag gör, kommer jag att bli inspirerad.”

Susannahs roliga och snygga vision board passar fint ihop med hennes befintliga inredning och skapar inte bara inspiration för henne, utan även hennes följare. Och oavsett om du är en professionell designer eller om du precis har börjat och letar efter ett enkelt sätt att utforska din konstnärliga sida är Canon SELPHY Square QX10 ett utmärkt sätt att omfamna och omedelbart visa upp din kreativitet, med möjlighet att göra ändringar när nya idéer tas i bruk.

Kat Halstead

Relaterade produkter

Relaterade artiklar