ARTIKEL

Nu behöver du inte längre outsourca designjobb: Skapa affischer, banderoller och flygblad för ditt företag med de här fyra enkla stegen

Har du en Canon-skrivare? Börja skapa idag med PosterArtist, den kostnadsfria och enkla designprogramvaran

Oavsett om det är en detaljhandelsbroschyr med glättat material, flygblad för en nyöppnad restaurang eller en informativ affisch från en vårdgivare spelar tryckt material en stor roll i kommunikationsstrategier för många branscher. Faktum är att nyligen genomförd forskning tyder på att detaljhandel, tillverkning, sjukvård och den offentliga sektorn spenderar 50 % av sin kommunikationsbudget på tryckt material1, och andra ligger inte långt efter.

Det kan dock vara dyrt att skapa effektfullt marknadsföringsmaterial, särskilt eftersom 95 % av företagen outsourcar sina behov för tryckt marknadsföring till en specialiserad tjänsteleverantör. Det beror oftast på att de vill ha professionell kvalitet och inte har de resurser som krävs för att hantera det internt.

Det är inte bara den slutliga tryckta produkten du behöver tänka på. Företag som saknar ett kompetent, internt designteam väljer ofta att outsourca hela processen från design till produktion. Även om outsourcing kan ge stordriftsfördelar kan organisationer som bara vill producera ad hoc-material snabbt uppleva frustration kring tiden och kostnaden för produktionen.

Eftersom marknadsföringsbudgeten är snävare än någonsin är organisationer pressade att sänka kostnaderna, men tack vare nya lösningar som PosterArtist på marknaden behöver företag inte kompromissa med tryckt material. Organisationer med en Canon-enhet har nu bättre verktyg för att designa och producera marknadsföringsmaterial internt i de fall det inte är kostnadseffektivt att outsourca.

Vad är PosterArtist?

PosterArtist är ett webbaserat verktyg från Canon för design och tryck som gör det enkelt för alla att utforma marknadsföringsmaterial på bara några minuter. Den är utformad för att alla användare – med eller utan designkunskaper – ska kunna producera material snabbt, enkelt och till en hög standard.

Om du är en yrkesverksam person och har ont om tid kan du använda programvaran för att skapa material från grunden, och du får även de resurser du behöver för att spara tid och förverkliga din idé. Fri åtkomst till en rad fotobibliotek, bland annat Pixabay, Unsplash och Pexels, innebär att du kan hitta de bilder som bäst marknadsför ditt företag. Under tiden kan du anpassa teckensnitt, färger och strukturer för att uttrycka din varumärkesstil och fånga kundernas uppmärksamhet.

Inte alla ser sig själva som en naturlig designer eller har en tydlig vision för vad de vill uppnå. Därför erbjuder PosterArtist även hundratals fördefinierade mallar som du kan välja bland, ordnade efter bransch för att hjälpa dig att hitta de mest lämpliga färdiga alternativen. Mallarna kan enkelt anpassas efter tillämpning.

Så skapar du en affisch

Steg 1: Välj en mall eller börja från grunden

PosterArtist är en webbaserad programvara, vilket innebär att du inte behöver installera något. Gå bara tillbaka till webbsidan och starta programvaran. Ange ett lösenord för att skapa ett konto och komma igång.

Du får ett meddelande på startskärmen med ikoner som representerar många olika tillämpningar att välja bland, bland annat en affisch, banderoll, meny, kalender och flygblad. Välj objektet du vill skapa. Sedan kan du gå vidare till affärsområden som detaljhandel, mat och dryck, skola och utbildning samt teman som event. På den tredje nivån hittar du miniatyrbilder av färdiga mallar att välja bland.

PosterArtist article 1

Välj antingen en befintlig mall från alternativuppsättningen eller gå till startskärmen och välj ”Skapa ny”.

Steg 2: Anpassa bakgrund, teckensnitt och färger

Om du har valt en fördefinierad mall kan du nu redigera enskilda element i designen. Börja med att fundera på bakgrunden. Mallalternativ ger dig en standardbakgrund, men du kan ändra färgen eller ta bort den om du vill. Du kan även använda verktyget för former och välja de former du vill ha – expandera, ordna och färglägg dem på mallen eller den tomma arbetsytan för att skapa bakgrunden.

Fundera sedan på texten. Du kan antingen redigera malltexten efter dina behov eller välja egna nyckelfraser och information som du vill förmedla om du börjar från grunden. Redigera sedan teckensnitt, vikt, placering och färg för texten.

Vill du lägga till en lyxig effekt? Välj funktionen Struktur guld/silver för att skapa en effekt av en metallisk bakgrund med struktur på textrutor och logotyper.

Om du vill ha hjälp med att ordna ett eget urval av text och bilder kan du använda den smarta funktionen Automatisk design. Du väljer bara din affischkategori, dina bilder och anger titlar, så ger programvaran dig användbara idéer om hur du kan förbättra din design.

PosterArtist article image 3

PosterArtist är utformad för att vara kompatibel med alla Canon-skrivare. Det innebär att du kan dra nytta av enhetens specifika funktioner, till exempel lägga till fluorescerande rosa dekorfärger med imagePROGRAF GP-serien.

PosterArtist article image 5

Steg 3: Välj bilder

Om du använder en färdig mall ingår redan vissa bilder, men de kan enkelt bytas ut. Du kan importera bilder direkt, så att du kan överföra bilder som du har tagit själv. Om du redan har sparat bilder och logotyper visas de i området Arkiv, redo att läggas till i din design.

Du kan även använda bildbankerna för att bläddra bland tusentals potentiella bilder och foton som kan fungera med din design. Alla bilder kan redigeras – du kan ändra storlek på, flytta om, skala och lägga till effekter som skuggor eller ramar.

PosterArtist article image 6

Steg 2: Skriv ut

PosterArtist är kompatibel med skrivare från hela Canon-sortimentet, så oavsett om du använder PIXMA hemma, imageRUNNER ADVANCE eller i-SENSYS på kontoret eller imagePRESS eller imagePROGRAF i ditt professionella utskriftsrum kan du vara säker på att utskriften stämmer med det du ser på datorskärmen. Klicka bara på knappen Fortsätt till utskrift och se hur din design får liv.

Vill du ha mer support om hur du använder PosterArtist? Titta på videon med stegvisa funktioner här.

Skicka information

  1. Canon Insight Report, Skapa kundvärde, 2020