KUNDREFERENS

Våra kunder vill ha det där lilla extra

Skräddarsydda tillämpningar på nästan alla material tack vare Arizona 1300-serien

Owner of Seriflex with Arizona 1300


Vi har blivit mer konkurrenskraftiga, även gentemot större upplagor, utan att kompromissa med kvaliteten.

Fredrik Lundberg, VD, Seriflex Grafiska

När jag såg Arizona 1300-serien för första gången vid Sign & Print Scandinavia 2019 i Stockholm tog jag genast beslutet: jag vill ha den här skrivaren. Jag såg en flexibel lösning som ger oss möjlighet att ta beställningar vid behov och samtidigt arbeta tryggt och uppmärksamma varje liten detalj. Jag insåg omedelbart att med den här skrivaren kunde vi förbättra erbjudandet till våra kunder, både i små, anpassade upplagor och i större upplagor.

Våra kunder är kvalitetsmedvetna och uppskattar det där lilla extra, som kan göra stor skillnad när det gäller att uppfylla kundernas behov, oavsett om vi skriver ut på trä, metall, plast eller kartong. Vi kan i princip skriva ut på allt”, säger Fredrik Lundberg.

Owner of Seriflex with Arizona 1300

Skräddarsydda upplagor i hög kvalitet

”Med våra nya digitala flatbäddsskrivare kan vi huvudsakligen erbjuda små, skräddarsydda upplagor med hög kvalitet. Samtidigt har vi blivit mer konkurrenskraftiga, även gentemot större upplagor, utan att kompromissa med kvaliteten. Med den här lösningen kan vi göra allt internt och har total kontroll i varje skede av processen. Vårt arbetstempo och våra kvalitetskrav är så höga att vi inte vill vara beroende av externa leverantörer. En av våra styrkor är att utveckla unikt anpassade lösningar i mindre upplagor. På grund av det är Canons lösning avgörande för vår verksamhet.”

Exempel på tillämpningar som vi skriver ut är säljarväskor, dekorerade prover och mindre upplagor såsom skyltar och skyltställ. För mindre upplagor använder vi våra skärbord istället för stansverktyg. Vi har två skärbord, ett Kongsberg och ett Zünd.

Skrivare med många fördelar

”Vår Arizona har många fördelar. Den första är LED-belysning i stället för UV-lampor, vilket gör värmen betydligt lägre och leder till att utskriftsmaterial som kartong och wellpapp inte böjs eller sväller på grund av värmen. En annan fördel är effektivare vakuumsug, vilket gör att materialet kan sugas fast bättre och ligga helt plant mot underlaget. En annan fördel är att energiförbrukningen är lägre och detta minskar våra elkostnader. En fjärde stor fördel är att maskinen är lättare att arbeta med eftersom inmatningen går mycket snabbare. Det sparar tid och tid är alltid pengar”, säger Fredrik Lundberg.

Arizona 1300 series flatbed printer

Konsekvent val av Canons lösningar

”Vi genomsöker regelbundet marknaden för att hitta de bästa lösningarna för vår verksamhet”, säger Fredrik Lundberg. ”Vi är mycket nöjda med Canon och vårt samarbete började när vi investerade i vår första flatbäddsskrivare. Det var också en skrivare i Arizona-serien och året var 2012. Mycket har hänt sedan dess, men vi har fortsatt att välja Canons lösningar. Delvis på grund av att skrivarna har den ledande tekniken och uppfyller våra kvalitetskrav. Delvis på grund av att de anställda på Canon är mycket kompetenta och lyhörda. Den kombinationen är svårslagen. Dessutom är Arizona-skrivarna säkra investeringar, tack vare uppgraderingar och alternativ som kan läggas till allteftersom företaget utvecklas”, avslutar Fredrik Lundberg.Med den här lösningen kan vi göra allt internt och har total kontroll i varje skede av processen.

Fredrik Lundberg, VD, Seriflex Grafiska

Upptäck mer

Redo att få verksamheten att växa med nya tillämpningar?

PRATA MED VÅRT TEAM