Transform, DWF Law discovers the benefits of going paperless using digital transformation solutions from Canon

DWF: Gör saker annorlunda

Utmaningen

DWF LLP är en av Storbritanniens framgångssagor inom juridikbranschen och har snabbt vuxit från ett företag med fyra personer till ett företag med över 2 300 anställda på 13 kontor i hela världen. Bolagets mål är att bygga vidare på denna framgång genom att klättra på juridiska topplistor för att bli ett av de 15 bästa företagen – ett mål som handlar om mycket mer än bara ekonomiska resultat.

Andrew Leaitherland, Partner och VD, menar att ”vår stora chans är att göra saker annorlunda”. Denna filosofi genomsyrar företagets tre strategiska mål: att ge bättre kundservice, att arbeta mer lönsamt och att skapa en miljö som attraherar de bästa medarbetarna samt ger dem möjlighet att arbeta till sin fulla potential. I en bransch som domineras av pappersprocesser är digital hantering av utskrift och information avgörande för att uppnå dessa mål.

”Branschen är genomsyrad av traditionella arbetsmetoder”, förklarar Janice Moores, Service Delivery and Procurement Manager vid DWF. ”Genom att övervinna de tids- och resurskrävande processer som finns i juridikbranschen får vi betydande konkurrensfördelar.” DWF beslutade därför att digitalisera sin verksamhets kärnprocesser och skapa en flexibel arbetsmiljö. Rent praktiskt behövde kostnaden och komplexiteten för att producera upp till 57 miljoner utskrivna sidor per år hanteras. Företaget behövde även följa branschens strikta regler för att skydda känslig kundinformation.

Transform, DWF Law cuts cost and waste by working to become a paperless office

"Canon tog sig tid att förstå de unika behoven och visionen i vår organisation och deras råd har hjälpt oss att identifiera områden där tekniken kan hjälpa oss att arbeta smartare."

Canons lösning

Via nära samarbete med DWF tog Canon fram en ny dokumentstrategi och såg över dess företagsövergripande infrastruktur för utskrifter. Nu infördes mobil dokumentåtkomst, mobilutskrift och en digital e-posthantering som automatiskt digitaliserar och skickar alla publicerade dokument direkt till mottagarens inkorg i e-postformat. Dokumentlösningen är utformad för att hjälpa personalen att arbeta flexibelt – oavsett om du reser eller arbetar från ett skrivbord på ett annat kontor – och den innehåller även ett system för säker identifiering och jobbpublicering för att stärka informationssäkerheten.

"Canon har utmanat oss att se bortom de typiska ramarna för den bransch vi verkar inom och ställa de svåra frågorna om vad vi vill uppnå som ett företag. Tillsammans har vi kunnat göra saker som ingen annan advokatbyrå har kunnat uppnå."

Fördelar

Den kanske största inverkan på företagets digitala omvandling har DWF:s anställda upplevt, eftersom de nu har verktygen för att arbeta effektivare oavsett var de befinner sig. Detta skiljer företaget från sina konkurrenter när det gäller den kundtjänst de kan erbjuda, som Moores förklarar: ”Genom att skapa möjligheter för våra användare att få tillgång till viktig information och företagsprocesser var de än befinner sig uppmuntrar vi till effektivitet och en känsla av att vi gör mer för våra kunder.”

DWF:s kontorsutrymme är nu en mer samarbetsinriktad miljö närmare hemmet, eftersom den nya utskriftsinfrastrukturen gör att kunderna kan arbeta på distans och skriva ut från DWF:s kontor. Moores kommenterar: ”Det faktum att våra kunder kan komma till något av våra kontor och arbeta som om det vore ett av deras egna är något som nästan ingen annan advokatbyrå kan erbjuda.”

Fördelarna med Canons digitala e-posthantering har imponerat på liknande sätt. Genom att tillåta ett mer sömlöst informationsflöde inom hela företaget förväntar sig DWF att lösningen kommer att ge en avkastning på investeringen inom två år samt löpande kostnadsbesparingar på upp till 1 miljon pund per år.

När dokument lagras digitalt, säkerhetskopieras och skyddas har även sättet på vilket människor söker efter och arkiverar information totalt förändrats. Anställda kan nu arbeta snabbare och mer effektivt och det minskade behovet av pappersdokument har lett till stora besparingar på kontoren – kostnaderna för fysisk lagring har minskat med över 50 %.

Transform, DWF Law improves information security through Canon’s digital transformation solutions

Innovationen kommer dock inte på bekostnad av säkerheten, eftersom hela lösningen är certifierad enligt den strängaste internationella standarden för informationssäkerhet, ISO 27001. Genom att stödja spårning och rapportering av miljömässiga mål hjälper det även till att minska DWF:s koldioxidutsläpp och säkerställer företagets övergripande ISO 14001-ackreditering.

Tillvägagångssättet fungerar uppenbarligen: 2014 utsåg The Financial Times företaget till ett av de mest innovativa i hela Europa. Moores sammanfattar:

"Varje beslut och lösning har hjälpt oss att förbättra den service vi erbjuder våra kunder och sättet som vår personal arbetar på, och det ger en miljö som attraherar de bästa talangerna. Canon har hjälpt oss att skapa en sömlös och fullt fungerande kontorsmiljö på över 13 kontor. Vi kan fokusera på att tillhandahålla bästa möjliga juridiska rådgivning och vi är övertygade om att vår verksamhet är i trygga händer."

Ta reda på mer

Kontakta oss

Upptäck hur vi kan hjälpa dig att förändra ditt företag

Läs mer