Alla företag behöver tråkmånsar som tar informationssäkerhet på allvar

Informationssäkerhet är Serious Business

De arbetsplatser som tar säkerhetsfrågor på allvar är också de som får störst förtroende från både medarbetare och kunder. På Canon kan vi stötta dig i ditt arbete, med branschledande kunskap och teknik.

”Hur signalerar du till dina kunder, partners och medarbetare att deras säkerhet har högsta prioritet?”

Inte bara en IT-fråga

Informationssäkerhetsfrågor hamnar ofta på IT-chefens bord. Men riskerna angår alla delar av företaget. Allt från fysiska utskrifter till digitala dokumentflöden kan innebära risk för informationsläckor eller förlust av data.

Jobbar du inom HR? Kan medarbetare känna sig trygga med att deras personliga information hanteras på ett säkert sätt? Hur skickas, hanteras och skrivs avtal och andra känsliga dokument ut? Och följer alla medarbetare säkerhetsrutiner, även om de arbetar hemifrån eller på distans?

Arbetar du med ekonomi? Ekonomisk information är alltid känslig – och läckor kan innebära enorm skada för din arbetsplats. Att arbeta proaktivt med informationssäkerhet skapar trygghet för såväl dina medarbetare som kunder.

Canon Compliant. Ett heltäckande program för säkrare informations- och dokumenthantering.

Hur tar du dig an säkerhetsutmaningarna på din arbetsplats? Och hur signalerar du till dina kunder, partners och medarbetare att deras säkerhet har högsta prioritet? Canon Compliant är svaret. Vi på Canon möter kunder i en mängd branscher, med många olika säkerhetsutmaningar. Utifrån vår mångåriga erfarenhet skapade vi efterlevnadsprogrammet Canon Compliant, där vi ser på säkerhetsfrågor ur ett 360-perspektiv. Från hårdvara, mjukvara och molnlösningar, till drift, support och kunskap hos dina medarbetare.

Varför bli Canon Compliant?

Informationssäkerhet blir en alltmer kritisk fråga för företag och organisationer. Canon Compliant är ett intyg som vi tilldelar kunder som lever upp till våra riktlinjer. Intyget signalerar till både dina kunder och medarbetare att informationssäkerhet har högsta prioritet. Genom att leva upp till riktlinjerna i Canon Compliant kan du vara säker på att dina arbetsflöden är effektiva, trygga och uppdaterade.

Fördelar för din organisation

• Signalerar trygghet och trovärdighet för dina kunder och medarbetare
• Skräddarsytt informationssäkerhetsprogram
• En enda heltäckande leverantör
• Eliminerar felkällor
• Alltid uppdaterad kring säkerhetsfrågor
• Branschledande teknik och kunskap

Canon Camera

Så blir du Canon Compliant

Vi på Canon gör tillsammans med dig en genomlysning av dina arbetsflöden och sätter samman rekommendationer. Alla kundlösningar skräddarsys utifrån dina behov, men det finns vissa grundkrav som ska uppfyllas för att din organisation ska tilldelas Canon Compliant-intyg.

För att bli Canon Compliant ska din verksamhet ha:

• Valt säkerhetsverifierade modeller av skrivare och scanners från Canon
• Genomfört förkonfigurering av utrustning utifrån ett säkerhetsperspektiv vid installation
• Installerat ett autentiseringssystem för hämtning av utskrifter och scanning
• Implementerat säkra processer för löpande uppdatering av utskriftslösning
• Implementerat kryptering av hårddiskar i skrivare/scanners
• Skapat en informationsplan för alla användare
• Implementerat automatisk firmwareuppdatering av enheter
• Skapat system för kontrollerad scanning (dokument hamnar i utvalda mappar)
• Dedikerad funktion/kompetens för att upprätthålla säkerhetsstandard över tid
• Dokumentation av eventuella avvikelser

Vill du veta mer om hur din verksamhet kan bli Canon Compliant?

Du kan nå oss på info.cbc@canon.se eller ring +46 8 744 85 00.

Fyra hörnstenar i en säker arbetsmiljö

Inom programmet Canon Compliant arbetar vi för att skapa en säker vardag för våra kunder – genom skräddarsydda lösningar som uppfyller just dina unika behov. Vi erbjuder tjänster inom hårdvara, mjukvara/molnlösningar, drift samt support, utbildning och kunskap.

 • #1 Hårdvara

  Alla nätverks- och Internetanslutna enheter innebär risker om de inte konfigureras och implementeras rätt. Skrivare från Canon är förkonfigurerade, levererade, installerade och integrerade för att kunna användas så enkelt och säkert som möjligt.

 • #2 Mjukvara och molntjänster

  Dagens utskrifts- och scanningsmiljöer finns i molnet, i hybridmiljöer eller lokalt på kontoret. Canons programvarulösning uniFlow hanterar effektivt och säkert dina arbetsflöden. Med uniFlow Online har du dessutom stöd för molnbaserad utskrifts- och scanningshantering.

 • #3 Drift

  Canons Managed Print Services och Workspace Collaboration Solutions förbättrar effektiviteten, säkerheten och kundupplevelsen. Vi erbjuder lösningar för automatiska dokumentarbetsflöden och molnanslutning som skyddar informationsflödet i hela företaget.

 • #4 Support och kunskap

  Canon arbetar tillsammans med dig för att skapa en skräddarsydd utbildnings- och supportplan som uppfyller organisationens unika krav och maximerar värdet av dina tekniska produkter.