Uppdatering V1.21 av firmware för Canon EOS R3

Få nya funktioner och uppgraderad prestanda för din EOS R3 och ta din kreativitet till nya nivåer. Firmwareuppdatering V1.21 är tillgänglig för kostnadsfri hämtning och den är enkel att installera på bara några minuter. [hämta här]

Serietagning med full upplösning på upp till 195 b/s

Version 1.21 av denna firmware innehåller ett anpassat läge för fotografering med hög hastighet, vilket gör att hastigheten för serietagning kan utökas till mer än 30 b/s – ända upp till otroliga 195 b/s. 1 Det passar perfekt för att avslöja dolda detaljer i snabbrörliga objekt, som annars skulle förbli osynliga på en vanlig tidsskala.

Bildfrekvensen kan ställas in på mellan 30 och 195 b/s och antalet bildrutor som tas i en sekvens kan ställas in på mellan 2 och 50 stycken, med hjälp av kamerans meny. Du kan fotografera JPEG-, HEIF- och RAW-filer i full upplösning på det här sättet, vilket ger dig den flexibilitet du behöver oavsett hur du föredrar att jobba.

EOS R3

240 p Full HD-video

Utöver de fantastiska alternativen för 4K och 6K hos EOS R3 möjliggör version 1.21 av denna firmware även Full HD-inspelning med en supersnabb bildfrekvens på 240 p – perfekt för silkeslena slow motion-effekter som avslöjar detaljerna hos rörliga motiv.

240p Full HD video

Djupkomposition i kameran

När skärpedjupet är kort kan EOS R3 automatiskt variera fokus från nära till långt bort vid fotografering av en bildsekvens. När dessa bilder sammanfogas blir resultatet ett perfekt skärpedjup för motivet.

Med firmwareuppdateringen V1.21 kan den här bildsekvensen sammanfogas i kameran och skapa ett perfekt resultat. Funktionen kan även användas som en omedelbar förhandsgranskning av vad som kan uppnås senare under efterbehandlingen, vilket ger dig tryggheten att veta att du har det du behöver.

Djupkomponeringen är utmärkt vid fotografering på nära håll eller vid makrofotografering, när skärpedjupet är begränsat. Den gör det även möjligt för fotografer att minska tiden som läggs på efterbehandling av bilder från flera bildrutor och gör att de kan uppnå ett snabbt resultat i kameran.

In-camera depth compositing

Bearbetning av RAW-filer i molnet

För bästa möjliga bildkvalitet gör firmwareuppdateringen V1.21 det möjligt att överföra RAW-filer till image.canon-molnet för bearbetning.

Härifrån kan de omvandlas till HEIF- eller JPEG-filer i molnet, med hjälp av djupgående algoritmer för färgåterskapande och hög ISO-brusreduktion. Resultaten är fantastiska, med färre artefakter i detaljerade områden och mindre bildbrus vid fotografering med höga ISO-tal.

RAW file processing in the cloud

Professionell timelapse-filminspelning

EOS R3 är ett utmärkt alternativ för timelapse-sekvenser och du kan ställa in kameran så att den tar bilder med intervall på mellan 2 sekunder och 99 timmar, 59 minuter och 59 sekunder, för upp till 3 600 bilder. I slutet av sekvensen kombineras bilderna för att skapa en HD-film, utan att extra programvara behövs. Du kan dessutom konfigurera utan bekymmer – om strömmen bryts eller batteriet tar slut kan kameran fortsätta där den slutade när strömförsörjningen återställs, utan att du behöver konfigurera alla inställningar för timelapse på nytt.

Kom närmare med en knapptryckning

Efter återkoppling från proffs som fotograferar med EOS R3 har vi lagt till alternativet med en 1,6x digital beskärning eller förhållandena 1:1, 4:3 och 16:9, som kan tilldelas ett av kamerans anpassningsbara reglage. På så sätt kan du få närmare beskärning av avlägsna motiv utan att ta bort kameran från ögat – perfekt när du är stressad och vill ha det perfekta resultatet i kameran som du snabbt kan skicka till din arbetsgivare.

Get close at the touch of a button
  1. AE- och AF-spårning är inte tillgängligt i läget för höghastighetstagning. Maximalt antal tagna bildrutor kan ställas in på upp till 50