Canon RC-V100

RC-V100

Canons fjärrkontroll RC-V100 ger större frihet åt filmmakaren. Vare sig du är i en studio, ute på fältet eller någon annanstans som tidigare var utom räckhåll finns nu kabelbaserad fjärrkontroll för nästan varje kamerafunktion.

Fördelar

  • Kraftfull kabelbaserad fjärrkontroll för filmkamerafunktioner
  • Intuitiv layout som passar professionella användare
  • Särskilda rattar för justering av avancerade bildparametrar
  • Direkt hanteringkontroll av viktiga kamerafunktioner som fokus, bländare och gain¹
  • Menyer för kamerahantering gör att du snabbt kan justera alla inställningar
  • Belysta knappar ger enkel hantering i svag belysning
  • Konfigurerbara knappar för användarspecifik kontroll
  • Kompatibel med Canons professionella filmkameror och Cinema EOS-kameror
  • Idealisk för användning på fältet och i studio
  • Snabbare kommunikation och upp till 100 m räckvidd, med tillvalet Canon-kabel RR-100

Alla egenskaper

Ta en mer detaljerad titt på Canon RC-V100

Kraftfull fjärrkontroll


Den här kabelbaserade fjärrkontrollen till Canons professionella filmkameror ger grundläggande och avancerad bildjustering nära till hands. Anslut via REMOTE A-uttaget med hjälp av en 3,5 mm–2,5 mm standardstereokabel på 5 m eller via REMOTE B-uttaget (med tillvalet 8-stifts RR-10- och RR-100-kablar) för bättre prestanda, samtidig drift och ökad räckvidd – upp till 10 m respektive 100 m.

Mångsidig kontroll


RC-V100 kombinerar flera av fördelarna hos en avancerad fjärrkontroll och en kamerakontrollenhet (CCU), som vanligen bara finns i studiomiljö. Nästan alla justerbara funktioner kan styras, från fokus, bländare och zoom till användarspecifika alternativ som förinställda bildstilar och specifika bildjusteringar som knäpunkt och lutning.

Spela in mer, på ett annat sätt


Vissa motiv kräver fjärrkontroll: när kameran är monterad på en kran för tagning uppifrån eller när förhållandena skiftar så att det krävs snabb justering. Sådana inspelningshinder går att lösa, tack vare fjärrstyrd åtkomst och kontroll. I kombination med RC-V100 blir Canons professionella filmkameror ännu mer mångsidiga så att du kan göra verklighet av din vision.

Intuitiv layout som ger större kontroll


Styrenhetens intuitiva layout gör det enkelt att kontrollera kamerans huvudfunktioner och bildparametrar, även om du inte är expert på just den kameran. Den har noggrant utformats för att vara enkel att förstå och att lära sig, med de viktigaste funktionerna grupperade i tre huvudsektioner. Vanliga bildparametrar styrs med rattar så att det blir otroligt enkelt att finjustera bilden med fjärrfunktionerna. Dessutom kan du tilldela funktioner till knappar, vilket ger extra flexibilitet.

Tydlig och enkel hantering, var som helst och när som helst


Knapparna är belysta så att det blir enklare att filma i svag belysning, och du kan också ange att ett pipljud ska höras när du väljer ett alternativ.

Uppdatering av firmware


Kamerans firmware kan behöva uppdateras för att bli kompatibel med RC-V100. Om RC-V100:s REMOTE B-kontakt inte redan är aktiverad kan detta göras via en serviceuppdatering med hjälp av enhetens USB-port.

¹Objektivringen kan inte styras på Cinema EOS-kameror med PL-fattning eller manuella objektiv

Produktspecifikationer

Ta reda på mer om Canon RC-V100, dess funktioner och vad den kan göra.

CPN.jpeg

Canon Professional Network

Inspiration, utbildning, produktinformation och nyhetsuppdateringar i den definitiva bevakningen för såväl professionella Canon-fotografer och -filmare som för avancerade entusiaster i hela världen.