ARTICLE

"Glöm inte att fånga de genuina, vardagliga ögonblicken!"

Woman-cuddling-child-susanna-hynynen

I många hem finns en lite ”finare kamera”, den där som tas fram till födelsedagar, jul och semesterresor. Resten av tiden ligger den i ett skåp. Känner du igen dig?

Susanna-Hynynen-video

Det gör i alla fall jag. Och därför skulle jag vilja föreslå en sak: Ta med den kameran ut lite oftare, särskilt en helt vanlig vardag. Våra fotominnen borde inte bara visa de där exceptionella dagarna. Händelserna i vardagen kanske verkar ointressanta, men i efterhand är det ju de som är allra viktigast. Våra barns uppväxt, till exempel.

Första cykelturen utan stödhjul, sommarens första glass i gräset, de första lustiga orden eller första stegen, skogspromenader tillsammans, en tur till stranden fast det är kallt, en båttur med farfar eller mys i soffan hos mormor.

Vanliga, men ack så viktiga ögonblick att minnas. Tillfällen då tiden står stilla en liten, liten stund. Tillfällen som alla kommer att minnas med värme.

children-at-greenhouse-susanna-hynynen

Jag använde det kompakta, lättburna kamerahuset Canon EOS M50 Mark II och objektivet Canon EF-M 32 mm f/1.4 STM, och de gav mig både vackra bilder och högkvalitativ video. Det här är en liten kamera, lätt att bära med överallt.”

Skrivet av Susanna Hynynen