Kontaktinformation_B2B local.jpg


Vägen till schysst bildhantering i sociala medier – en guide av Canon och Bris


Hämta guiden här

Ladda ner Guiden till schysst bildhantering i sociala medier

Ladda ner Affischen om schysst bildhantering i sociala medier

Det finns mycket kärlek på nätet men också en massa elakheter, särskilt kring bilder i sociala medier. Tänk om vi kunde få slippa det senare. Eller i alla fall få lite mindre av det. Canon och Bris har därför tagit fram en guide för en schysst bildhantering i sociala medier. Guiden riktar sig till vuxna och barn som använder sociala medier och målsättningen är att den ska spridas vidare till exempelvis skolor och idrottsföreningar.

Det postas miljontals bilder i sociala medier varje dag. Och varje gång det sker är det inte alltid helt genomtänkt. Många glömmer att fråga dem som syns på bilden om de får lägga upp dem eller tagga dem. Många lägger också upp bilder utan att tänka på vem som kan komma att se dem i framtiden. Vissa kommenterar bilder på ett sätt som de kanske ångrar i efterhand.


Fakta om guiden

Den här guiden är framtagen i ett samarbete mellan Canon och Bris för att förbättra kunskapen om bildhantering på sociala medier. Bakgrunden till guiden är en undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Canon. Undersökningen genomfördes under perioden 4 juni 2018 – 10 juni 2018 och omfattade 1000 intervjuer med föräldrar mellan 25 och 60 är med hemmavarande barn i åldern 8 -16 år. Illustrationer Åsa Törnquist.