Canon presenterar robotkamerasystemet CR-S700R – för fjärrhantering av EOS-kameror

Canon tillkännager lansering av ett fjärrstyrningssystem för stillbildsfotografering. Vid sportfotografering och i nyhetsmedier används i stor utsträckning fjärrtagning för att fånga stillbilder från olika utsiktspunkter och vinklar som inte kan åstadkommas med konventionella fotograferingsmetoder. Lanseringen av robotkamerasystemet CR-S700R är alltså ett resultat av yrkesfotografernas behov av att kunna fjärrstyra kameror och leverera stillbilder till nyhetsmedierna. Och systemet utgör självklart också en del av Canons engagemang för att leverera bekväma lösningar.

Robotkamerasystemet kan installeras upprättstående (vänster) eller underliggande (höger)

Fjärrstyrningslösning för EOS-kameror

Robotkamerasystemet CR-S700R vrider sig runt ett fjärrstyrt panoreringshuvud som kan användas för att fjärrstyra och ta stillbilder med en kompatibel EOS-kamera*. Systemet innehåller en liten och lätt gateway-box – IP-kamerastyrenheten CR-G100. Via applikationen Camera Remote CR-A100 (säljs separat) kan användarna styra flera kameror från en PC, skapa direktvisning av bilder, fjärrutlösa en kamera eller använda flera kameror för samtidig tagning.

Huvudfunktioner och komponenter

Det fjärrstyrda panoreringshuvudet har en centralbaserad roterande axel som gör kamerans optiska axel vinkelrät mot huvudets rotationsaxel. Resultatet blir en smidig fjärrhantering för att till exempel zooma, panorera, vinkla och rulla. Det fjärrstyrda panoreringshuvudet är perfekt när man vill följa objekt som rör sig snabbt vid sportevenemang. Designen är kompakt, det har en svängradie på cirka 260 mm och kan användas upprättstående eller underliggande.

IP-kamerastyrenheten CR-G100 är en gateway-enhet för att ansluta kameran och det fjärrstyrda panoreringshuvudet. Enheten ansluts enkelt till en PC för fjärrhantering med bara en LAN-kabel (Ethernet). Den extremt kompakta och lätta designen är utvecklad speciellt för stillbildstagning. Olika kontakter (digitala, Ethernet, fjärrkontroll etc.) som behövs för att ansluta till kameror, panoreringshuvuden m.m. har placerats tillsammans för att underlätta tidigare komplicerade och klumpiga kabelbaserade anslutningar.

IP-kamerastyrenheten CR-G100

Programvaran i applikationen Camera Remote CR-A100 (säljs även separat) styr robotkamerasystemet CR-S700R och kamerorna via en PC. Den tar hand om direktvisningen av bilder från flera kameror via IP-kamerastyrenheten CR-G100 och kan styra en enstaka kamera eller göra samtidiga tagningar med flera angivna kameror och strömlinjeforma arbetsflödet för stillbildstagning på nyhetsplatsen.

Säljstart för robotkamerasystemet CR-S700R

Från mitten av februari 2020 kommer robotkamerasystemet CR-S700R och applikationen Camera Remote CR-A100 att finnas tillgängliga.

Mer information och detaljer om produktspecifikationer finns på: https://www.canon-europe.com/cameras/ptz-camera-system/cr-s700r-remote-pan-tilt-power-head/


* Per den 7 januari 2020, kompatibel med EOS-1D X Mark III och EOS-1D X Mark II. Kompatibla utbytbara objektiv: EF11-24mm F4L USM, EF16-35mm F2.8L III USM, EF24-70mm F2.8L II USM, EF70-200mm F2.8L IS II USM, EF24-105mm F4L IS II USM, och EF100-400mm F4.5 -5.6L IS II USM.

Ytterligare information