Uppgradera fotograferingen med Canon EOS 850D, den perfekta allround-systemkameran

Canon lanserar EOS 850D, en lätt, flexibel och ansluten systemkamera med Canons snabba och svarsvilliga DIGIC 8-processor. EOS 850D tar fylliga, detaljrika bilder med sin 24,1 megapixels Dual Pixel CMOS APS-C-sensor och enastående 4k-filminspelning. Det här är den perfekta allround-kameran för fotoentusiaster som vill uppgradera sin befintliga utrustning och släppa loss kreativiteten.

Fånga livets spontana ögonblick med större kreativ kontroll


Kamerans APS-C-sensor levererar skarpa bilder med fina mjuka bakgrunder som får objekten att framträda. 24,1 megapixlar ger tillräcklig upplösning för beskärning, även vid fotografering av snabbrörliga eller avlägsna objekt, till exempel fåglar i flykt. Sensorn producerar också högupplösta bilder utan kompromiss vid svaga ljusförhållanden – perfekt för porträttfotografering inomhus. Canons EOS-system håller världsklass. Alla EF- eller EF-S-objektiv kan användas. Och varför inte lägga till en Speedlite-blixt för kreativ ljussättning eller ansluta en extern mikrofon via 3,5 mm ljudingången? Med det flexibla objektivet EF-S 18-55mm f/4–5.6 IS STM kan fotograferna hantera mängder av tagningsförhållanden.


Precis som Canons professionella serie är EOS 850D utrustad med iTR-autofokusteknik (Intelligent Tracking and Recognition), som möjliggörs genom RGB+IR-mätningssensorn på 220 000 pixlar. Genom att utbyta högupplösta automatiska exponeringsdata med AF-sensorn ger iTR-tekniken snabb respons och noggrannhet – perfekt för sport- och naturfotografering. Den här avancerade tekniken möjliggör automatisk ansiktsspårning genom den optiska sökaren. Designen är ergonomisk och kameran har främre och bakre rattar för dubbel kontroll av både slutartid och bländare. Förbättrad design, lätt kamerahus och förstärkta anslutningsmöjligheter bidrar till den enkla användningen och gör EOS 850D till ett fantastiskt alternativ för fotoentusiaster som vill ha en kamera som både kan ge inspiration och total kreativ kontroll.


Inget ögonblick går förlorat


Den exakta ögonigenkännande autofokusen i direktvisningsläget skapar naturliga porträtt med ögon som verkligen levandegör objektet. Med bildserier på 7 bilder per sekund blir det enkelt att spåra rörliga objekt på ett korrekt sätt. Kameran har en touchskärm som kan vinklas nästan hur som helst vid krävande placeringar och för att skapa mer kreativa bildkompositioner.


Autofokusspårningen i EOS 850D är snabb och exakt tack vare 45-punkters autofokussystem med korssensorer och Dual Pixel CMOS AF. Och ansiktsigenkänningen är ännu mer tillförlitlig för att bedöma exponeringen när personer finns i bildutsnittet – perfekt för tagningar i svåra ljusförhållanden, till exempel bakgrundsbelysta objekt.


Bättre kontroll på stillbilder och filmer


DIGIC 8-processorn ser till att kameran levererar föredömlig bildkvalitet, vare sig det gäller stillbilder eller filmer. EOS 850D spelar in i Full HD upp till 60p, enastående 4k upp till 25p1 och har en mer detaljerad inställning för tidsintervallfilmer och automatiskt scenval, jämfört med sin föregångare. För att motverka skakeffekter i handhållna inspelningar har EOS 850D en Movie Digital IS i 5 axlar som stabiliserar och ger jämna, kontrollerade filmer.


Vid stillbildstagning i direktvisningsläge ges fotograferna superfin kontroll när de väljer fokuspunkt. Tack vare Dual Pixel CMOS AF erbjuds här 143 punkter i automatiskt läge eller 3 975 punkter i manuellt läge. Den fjärrstyrda direktvisningsfunktionen ger ytterligare kontroll, inklusive trådlös fjärrutlösare och möjlighet att titta från en smartphone – perfekt om fotografen behöver kliva bort från kameran. Tagningar i RAW-format innebär att all information sensorn samlat in kan användas. Tagningar i C-RAW-format ger en mindre filstorlek som nästan fördubblar den kontinuerliga tagningsbufferten från 40 till 75 bilder. Med RAW-redigering direkt i kameran kan bilderna förbättras utan att någon dator eller mobil enhet behövs.


Enkel anslutning och delning


Anslutningsalternativen ger entusiasterna fler sätt att dela sina resultat på och dessutom större säkerhet vid själva tagningen. Med 2,4 GHz Wi-Fi och Bluetooth® 2 Low Energy-anslutning kan EOS 850D anslutas till fotografernas iOS- eller Android-enhet via Canons app Camera Connect för redigering och delning av högkvalitativa bilder. Därifrån kan innehållet laddas ner till en smart enhet, granskas och postas på sociala medier eller delas med släkt och vänner. Genom den här integreringen blir det enkelt att redigera via appen DPP Express för iPad3 för att få ett fullständigt RAW-arbetsflöde på resande fot. Läget Auto Image Sync skapar också en problemfri backup av både stillbilder och filmer till användarens dator genom Image Transfer Utility 2. Inga ovärderliga bilder går förlorade.


För fotoentusiaster som vill ta nästa steg inom kreativ kontroll ger den här imponerande kameran detaljrika bilder och kraftfulla 4k-filmer. EOS 850D är svarsvillig, lätthanterlig och slitstark. Den har mängder av avancerade funktioner som ger fotograferna de verktyg som behövs för att utforska sina kreativa sidor.


Canon EOS 850D kan förhandsbeställas från Canons online-butik och säljstart sker i april 2020.


Rekommenderat pris inkl moms:


EOS 850D kamerahus: 10 199 kr
EOS 850D och objektiv 18-55mm: 11 249 kr
EOS 850D och objektiv 18-135mm: 14 599 kr


Mer information om EOS 850D eller närmaste återförsäljare finns på:


Viktiga egenskaper


  • 24,1 megapixels Dual Pixel CMOS APS-C-sensor
  • Bildserie med 7 bilder per sekund
  • 4k (Kontrast AF) 24p/25p
  • Full HD med Dual Pixel CMOS AF upp till 60p
  • System med 45 AF-punkter
  • 220 000 pixels RGB+IR-mätningssensor med flimmeravkänning (samma som 90D)
  • iTR-autofokusteknik (Intelligent Tracking and Recognition)
  • Ögonigenkännande autofokus (med spårning)
  • DIGIC 8-bildprocessor