Canon påannonserar RF-objektivprodukter för år 2020 och lanserar det kompakta, flexibla och lätta objektivet RF 24 105mm F4-7.1 IS STM

Canon lanserar idag RF 24-105mm F4-7.1 IS STM och tillkännager samtidigt utvecklingen av RF 100 500mm F4.5-7.1 L IS USM, Extender RF 1.4x och Extender RF 2x. Canon förstärker sitt åtagande för EOS R-systemet och RF-fattningen och kommer att lansera ytterligare fem nya RF-objektiv i år, alltså totalt nio nya RF-objektiv under 2020.

Årets första tillskott blir RF 24-105mm F4-7.1 IS STM som är en lätt, kompakt och flexibel zoom, perfekt för äventyrsentusiaster. Med sin stora brännvidd är objektivet en unik kombination av flexibilitet och storlek för den här kategorin och möjliggör många olika tagningar i enastående kvalitet. Det är ett idealiskt allroundobjektiv och en perfekt medresenär.


Ett utmärkt resesällskap


Med brännvidd 24-105 mm, vikt 395 gram och måtten 88,8 x 76,6 mm är objektivet utomordentligt för alla som vill ha en brännvidd med stor flexibilitet – men som inte tar så stor plats i väskan och som inte är så tungt att bära med sig. Nog så viktigt för resefotografer. Tillsammans väger RF 24-105mm F4-7.1 IS STM och EOS RP endast 880 g . Balansen mellan objektiv och kamera gör det bekvämt att ta högkvalitativa stillbilder och filmsekvenser i fullformat på resande fot.


Objektivet har inte bara naturlig 0,4x förstoring, utan också ett av Canon nyutvecklat makroläge för 0,5x central fokus. I det läget ges hög förstoring vid 24 mm, som resulterar i ett extremt nära 13 cm minimalt fokusavstånd. Objekt i bildens mitt blir knivskarpa, visar fina dolda detaljer och bildens kanter blir snyggt suddiga. En perfekt möjlighet att testa sina kreativa gränser.


Högpresterande vid stillbilder och filmsekvenser


RF 24-105mm F4-7.1 IS STM bygger på Canons optiska expertkunskaper och den snabba kommunikationen mellan kamera och objektiv i RF-serien. Med stort bakre linselement och Canons Super Spectra antireflexbehandling får fotograferna hög optisk prestanda över hela bildrutan, med minimala reflexer och ljusslöjor. En detalj som delas bland alla Canons RF objektiv är att RF 24-105mm F4-7.1 IS STM också ståtar med sin egen digitala objektivoptimeringsprofil (DLO), för att användarna ska kunna ta fantastiska bilder med minimalt efterbearbetningsbehov.


Stegmotorn (STM) för autofokusering ger dessutom snabb autofokusering för stillbilder och vid filmning blir hanteringen jämn och tyst. Objektivet har bildstabilisering i 5 steg så att man kan ta stadiga stillbilder och filma i rörelse.


Canons starka åtagande när det gäller objektivfattningen RF tydliggörs i och med introduktionen av RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, utvecklingen av RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, Extender RF 1.4x och Extender RF 2x, och meddelandet att fem ytterligare RF objektiv kommer att släppas under 2020. Idag meddelar Canon också att EOS R5 är under utveckling. Det är en fullformatskamera som kommer att omdefiniera professionella kompaktkameror, något som återigen påvisar Canons engagemang för nya, befintliga och framtida användare av EOS-systemet. Ett system som ger mängder av möjligheter för användarna, oavsett vilka kreativa ambitioner de har.


Rekommenderat pris inkl. moms:
RF 24-105mm F4-7.1 IS STM: 5890 kr


Anm. till utgivare


Länk till Canons globala tillkännagivande: https://global.canon/en/news/2020/20200213.htmli EOS RP väger 485 gram, inklusive minneskort och batteri