DISTANSARBETETS ALLT STÖRRE KRAV UNDERLÄTTAS MED IMAGERUNNER ADVANCE DX C5800-SERIEN

Stockholm 2021-02-08: Canon presenterar C5800-serien – det senaste tillskottet i den bästsäljande serien imageRUNNER ADVANCE DX. Serien är en hubb för digital transformation och skapar smidiga övergångar mellan analoga och digitala arbetsflöden till stöd för distansarbete. Nyligen lanserades imagePRESS C170-serien*, som ett alternativ lösning för företag som vill bredda sina kreativa gränser. Grundläggande för båda serierna är produktiviteten.

Förändringarna i samhället går allt snabbare. Distans- och decentraliserat arbete växer fram. Den här avgörande beteendeförändringen har påverkat kontorens roll och i slutänden vad som krävs av ny teknik för att samarbeta. imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien är framtagen för att vara mer anpassad i dagens verklighet med allt hybridarbete. Serien ökar produktiviteten i verksamheten, underlättar digital transformation och förbättrar användarupplevelsen mellan kontor och distansarbetsplatser.


Produktivitet som inspirerar


imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien utmärker sig genom att strömlinjeforma dokumentarbetsflöden. Supersnabba färgutskrifter på upp till 70 sidor per minut och utökade anslutningsmöjligheter kombineras med den senaste scanningstekniken. Perfekt för medelstora eller stora företag med större volymer som vill ha produktiva resultat. Serien är designad för att möjliggöra konsekvent, säkert, produktivt och effektivt arbete samt integration i företagets affärsprocesser.


Den här flaggskeppsmodellen kombinerar samma pålitlighet och hållbarhet som i tidigare modeller, med förbättrat underhåll, hållbara komponenter och enklare utbytesmöjligheter.  Snabb återhämtning på bara sex sekunder från viloläge och snabb start på fyra sekunder ger maximal driftstid och effektivitet. Streckreducering, avkänning av dubbelinmatning och borttagning av tomma sidor minskar bearbetningstiden ytterligare och förbättrar scanningsprestandan. Den här serien har också många olika inbyggda efterbehandlingsalternativ – allt för att spara värdefull tid och göra dokumenten redo för användning.


Stöder digital transformation


Digitalisering är avgörande för att arbetsteam ska kunna ansluta sig till varandra och samarbeta – speciellt aktuellt i dagens verklighet med hybridarbete. imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien är portföljens senaste tillskott och serien är central för kunder som påbörjar sin digitala transformationsresa.


Med inbyggd anslutning – som integreras med molnlagringstjänster som Dropbox och OneDrive – kan dokumenten nås, redigeras och delas av kollegor som sitter och jobbar var som helst. uniFLOW Online, Canons molnbaserade programvara1, utgör en enda plattform för att ansluta alla arbetsplatser. På så sätt kan företagen hantera sin maskinpark centralt, oavsett var någonstans maskinerna är placerade. Plattformen erbjuder enkel kostnadsspårning, säker scanning och robust säkerhet för maskinerna. Användare med uppgraderad uniFLOW Online har tillgång till avancerade funktioner som arkiveringshjälp, där information kan extraheras från pappersdokument och läggas in direkt och korrekt i arbetsflödets programvara.  


”Under de senaste 12 månaderna har vi fått uppleva en enorm förändring av sättet att arbeta och de krav som ställs både på företag och teknik”, säger Erik Strandskog, Produktchef affärslösningar för kontor, på Canon Svenska. ”Hybridarbetssätten fanns ju redan, men har utvecklats och accelererat under den här tiden. Med detta i åtanke har vi fortsatt utveckla vår teknik och breddat vår portfölj för att stödja kundernas krav när det gäller dokumentarbetsflödet, varhelst de än befinner sig. Från att koppla samman en spridd arbetsstyrka och möjliggöra digital transformation med imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien, till att erbjuda professionell utskrift och efterbehandling i egen regi med den nyligen lanserade imagePRESS C170-serien. Allt för våra kunders skiftande behov.


Mer än någonsin måste företagen möjliggöra för sina anställda att snabbt och effektivt kunna digitalisera dokument och kunna komma åt dem, var som helst ifrån och när som helst. Med dessa nyheter känner vi oss säkra på att vi hjälper våra kunder att bibehålla kontinuiteten och anpassa sig till de krav som hybridarbetet ställer idag.”


Mer information finns på
https://www.canon.se/business-printers-and-faxes/imagerunner-advance-dx-c5800-series/


Anm. till utgivare


*Om imagePRESS C170-serien


imagePRESS C170-serien lanserades den 1 februari 2021 – för företag som vill utforska kreativt tryck i egen regi. Serien är ett alternativ för alla som vill bredda de kreativa gränserna och ta fram högupplösta, personliga och livfulla färgutskrifter.


Med imagePRESS C170-serien blir resultaten professionella. Serien kombinerar funktioner och anslutningsmöjligheter för kontoret, breddar utskriftsmöjligheterna och utnyttjar själva investeringen.


Viktiga egenskaper – imageRUNNER ADVANCE DX C5800-serien


 • Utskriftshastighet upp till 70 sid/min (enkelsidigt)
 • Scanna upp till 270 A4-sidor per minut (300 dpi dubbelsidigt)
 • uniFLOW Online Express som standard
 • 10,1 tums helt digital touchfärgskärm
 • Förbättrad mediahantering som stöder mindre pappersformat, inklusive A5
 • Scanna, sök och lagra med OneDrive, SharePoint, Concur och Dropbox
 • 360° säkerhet med programvaran McAfee Embedded Control
 • TPM 2.0 för kraftigare krypteringsteknik
 • Tystgående dokumentmatare
 • Upp till 18 % mindre koldioxidutsläpp under hela dess livscykel
 • Förbrukar 15 % mindre energi än sin föregångare
 • Eko-häftning upp till 10 ark

Viktiga egenskaper – imagePRESS C170-serien


 • Utskriftshastighet i färg upp till 70 A4-sidor per minut och i svartvitt 80 A4-sidor per minut
 • Scannar upp till 250 A4-sidor per minut
 • Mediaformat upp till längd 1 300 mm och tjockt papper upp till 350 g/m2
 • imagePRESS R-VCSEL och utskriftsupplösning 2400 x 2400 dpi ger högkvalitativa resultat med korrekt, exakt och skarp bildkvalitet
 • 360° säkerhet med programvaran McAfee Embedded Control
 • Konsekvent kvalitet med tekniken Multi Density Adjustment för automatisk täthetskorrigering
 • MEAP-förberedd plattform (Multi-functional Embedded Application Platform) och funktioner för att skriva ut var som helst med uniFLOW Online och Mopria

1 Kontakta lokal Canon-representant ang. kompatibilitet med utvalda Canon-enheter.