Skrivare för snabb, förstklassig CAD- och affischproduktion – nya Canon imagePROGRAF TX-serien

Stockholm 2021-02-25 – Canon tar CAD-, GIS- och affischutskrifter till en ny produktivitetsnivå. Nu uppdateras den framgångsrika skrivarserien för storformat, imagePROGRAF TX med fem nya modeller: TX 2100 (24 tum), TX-3100 (36 tum) och TX-4100 (44 tum) och de multifunktionella modellerna TX-3100 MFP Z36 och TX-4100 MFP Z36. De här nya snabba, multifunktionella enheterna har hög kapacitet, levererar oöverträffad utskriftskvalitet, förbättrad mediahantering, avancerad säkerhet och har ett välbekant arbetsflöde – perfekt för AEC-verksamheter (Architecture, Engineering and Construction), detaljhandel och interntryckerier.

Produktivitet på ny en nivå


Den nya imagePROGRAF TX-serien levererar kantfria utskrifter med en knapptryckning, antingen från en PC eller direkt från ett USB-minne – oavsett om det gäller livfulla, högkvalitativa affischer eller flera kopior av förstklassiga CAD-ritningar. Snabb starttid och snabb bearbetning eliminerar förseningar och ger möjlighet till oavbruten, snabb utskrift på upp till 3,2 sidor per minut, utan behov av trimning.


Serien är framtagen med enkel hantering i åtanke. När mediarullen placeras i mataren känner skrivaren automatiskt av materialets typ och bredd. Och den intuitiva kontrollpanelen med 4,3 tums touchskärm visar snabbt korrekt information om materialet.


För större jobbvolymer finns modellalternativ med dubbla rullar, som kan bytas under körning. Bläckbehållare med hög kapacitet ger upp till 350 meters kontinuerlig utskrift från två rullar med samma media, eller om så behövs kan skrivaren växla mellan två rullar med olika mediatyper. Som tillval finns en frontmatad avläggare med hög kapacitet. Den rymmer upp till 100 A0-utskrifter och kan enkelt fällas in för att spara utrymme när den inte används.


Precisionsutskrift och livfull färg


Den nya imagePROGRAF TX-serien ger oöverträffad utskriftskvalitet genom att kombinera Canons skrivhuvuden och pigmentbaserat LUCIA TD-bläck i fem färger för att leverera fina linjer, knivskarp text och livfulla färger även på vanligt papper – perfekt för avancerade CAD-ritningar och för affischer. För utskrifter som ska användas utomhus ger bläcken vädertålighet tillsammans med Canons vattenavvisande utskriftsmaterial.


Scanna och skriv ut


De multifunktionella modellerna imagePROGRAF TX-3100 MFP Z36 och TX-4100 MFP Z36 har en nyutvecklad, lätt Z36-scanner som använder SingleSensor™-teknik, och ger snabb, effektiv scanning och utskrift. Den här nyheten sparar tid och scannar korrekt och jämnt över hela bredden, utan behov av skarvning eller kalibrering.


Tomas Lagerberg, produktchef för Large Format Printers på Canon Svenska: ”Den ursprungliga imagePROGRAF TX-serien har varit enormt populär bland kunderna. Med växande efterfrågan på snabb och flexibel leverans av utskrifter on-demand, har den här förbättrade serien nu optimerats efter kundernas skiftande behov – med enastående produktivitetsfunktioner som möjliggör snabbare och mer effektiv utskrift av affischer och CAD/GIS-ritningar. Vi är övertygande om att i den nya imagePROGRAF TX‑serien finns det en modell för alla företag och deras olika behov av storformatsutskrifter.”


Försäljningen av imagePROGRAF TX-serien  startar i mars 2021 via Canons egna säljorganisationer och återförsäljare. Mer information om imagePROGRAF TX-serien finns på: https://www.canon.se/business-printers-and-faxes/poster-printers/