Nya automatiserade alternativ för imagePRESS C10010VP-serien ger avancerad kvalitetskontroll och exakt övervakning

Stockholm 2021-05-17 Canon lanserar två nya avancerade automatiseringsalternativ – en avkänningsenhet och en inspektionsenhet – för digitala färgpressar i imagePRESS C10010VP-serien. Dagens lanseringar ger kunder inom tryckproduktion ytterligare stöd för att uppnå högsta kvalitet, på kortare tid och utan manuella operatörsåtgärder.

Den nya avkänningsenheten sparar tid eftersom den inte behöver manuell kalibrering. Enheten övervakar registrering av fram- och baksida och färgton innan och under utskrift, och under körningen justerar den automatiskt för att säkerställa överensstämmelse med jobbinställningarna – från första till sista arket. Förutom justering av utskrivet material i realtid levereras hög färgkontroll på intern bildöverföring till media via Multi D.A.T-tekniken, något som är en standardfunktion för imagePRESS C10010VP-serien.


För kunder som vill minska manuell inspektion ger den nya inspektionsenheten en viktig möjlighet till automatisering. Enheten övervakar varje utskriven och den identifierar defekter som streck och smuts på utskriftsmaterialet. Kunderna kan välja att radera och automatiskt skriva om felaktiga sidor och få ett perfekt resultat utan att kompromissa med produktiviteten. Alternativt kan skadade sidor antingen raderas utan omtryck eller så kan operatören helt enkelt få en logg på de sidor som inte motsvarade förinställt riktvärde för kvaliteten.


Inspektionsenheten upptäcker defekter som är så små som 0,2 mm i diameter utan att påverka produktiviteten och känslighetsnivåerna kan skräddarsys efter de speciella behoven för varje jobb. Operatören kan definiera upp till 64 zoner på varje sida som ska kontrolleras mot inspektionskriterierna, där varje zon har nio känslighetsnivåer.  Kanske vill man till exempel ha en högre kvalitetsstandard för företagslogotyper, viktiga produktbilder och människors ansikten, med mindre strikta kontroller för bakgrundsbilder.


De två nya automatiseringsmodulerna kan väljas individuellt eller i kombination, och de är kompatibla med befintliga funktioner i C10010VP-serien. Båda kan drivas antingen via PRISMAsync eller Fiery Rippar.


Tomas Lagerberg, Produktchef Industrial & Production Solutions på Canon Svenska AB, kommenterar: ”imagePRESS C10010VP-serien sätter redan högsta standard vad gäller kvalitet och produktivitet och uppfyller förväntningarna även hos de mest krävande trycksaksinköparna. Den nya utvecklingen tar bort behovet av manuell kalibrering och inspektion, som annars kräver ytterligare tid, visuella kontroller och subjektiv bedömning.”


”Utvecklingen av de här automatiserade alternativen visar tydligt att vi lyssnar på och bemöter våra kunders behov. Vi vet hur viktigt effektivitet är för våra kunder och här får de nu möjlighet att helautomatisera dessa inspektions- och kalibreringsprocesser. De kan producera felfria utskrifter och omfördela personal och kunskap till andra värdeskapande områden. Med de här nya teknikerna kan kunderna stärka sin produktivitet och lönsamhet, minimera spill och kostsamma omtryck, förkorta omloppstiderna för jobben och koncentrera operatörskunskaperna till områden som ger mest mervärde.


Mer information om de nyligen lanserade automatiserade alternativen för imagePRESS C10010VP-serien finns på https://www.canon.se/business-printers-and-faxes/imagepress-c10010vp-series/