BÄTTRE EFFEKTIVITET OCH FÅ FART PÅ TILLVÄXTEN MED CANONS NYA COLORSTREAM 8000-SERIE

Canon presenterar ColorStream 8000-serien, inkjetpressar med rullmatning. Ett tillskott till den marknadsledande ColorStream-familjen och ett nytt flaggskepp som representerar nästa steg i plattformens utveckling. Här sätts ny standard för miljöer med stora produktionsvolymer och här kombineras fördelar inom produktivitet, utskriftskvalitet och flexibla applikationer.

ColorStream 8000-serien bygger på tio års ständiga innovationer som svar på direkt feedback från kunderna. Serien har tagits fram för att uppfylla nuvarande och framtida produktionsutmaningar för företag, interntryckerier inom den offentliga sektorn, utskrifts- och kommunikationstjänster (transaktionstryck och direktutskick) och för leverantörer och specialiserade kommersiella tryckerier – till exempel sådana som producerar böcker, handböcker eller farmaceutiska bipacksedlar. Med avancerad teknik når ColorStream upp till nya nivåer för kvalitet, effektivitet och produktivitet. Nu kan användarna producera mer på kortare tid, bredda sina applikationsmöjligheter, undersöka nya marknader och uppnå större intäktsmöjligheter.


Produktiviteten lyfts till nästa nivå


ColorStream 8000-serien består av två modeller med beteckningarna ColorStream 8133 och 8160, som hänvisar till deras respektive maximala utskriftshastighet – 133 meter per minut och 160 meter per minut. Enheterna skriver ut upp till 2 152 A4-tryck per minut (15 – 70 miljoner A4-sidor per månad), ett enkelt sätt att klara alla arbetstoppar. Genom att sammanföra volymer från offset och inkjetpressar med rullmatning får man den kapacitet som behövs för att minska både arbets- och driftskostnader. Produktiviteten har förbättrats ännu mer – allt som kan automatiseras har blivit automatiserat. Det gör serien fantastiskt enkel att hantera och frigör operatörstid till andra viktigare aktiviteter. Resultatet av de många automatiserade uppgifterna ger en enastående tillgänglighet för ColorStream 8000-serien på mer än 90 % – en pålitlig lösning som användarna kan känna sig trygga med.


Produktionsplaneringen blir också säkrare eftersom proaktivt underhåll används och driftstopp kan undvikas under produktion.


Utskriftskvaliteten lyfts till nästa nivå


Med nya skrivhuvuden på 1 200 dpi uppnås en fantastisk och konsekvent utskriftskvalitet – även med högsta hastighet – från första till sista utskrift. Övergångarna blir mjukare, nyanserna homogena, detaljerna skarpare och inkjet-teknikens vanliga svagheter minimeras. ColorStream 8000-serien använder också ett nytt vatten- och pigmentbaserat bläck med latexpolymer, som levererar ett mycket stort färgomfång och uppfyller Fograprocessens standard, ger perfekt droppbildning, djup svart färg och livfulla färger på obestruket papper utan någon förbehandling.


Applikationsflexibiliteten lyfts till nästa nivå


För att vara fortsatt konkurrenskraftig på en marknad där allt händer mycket snabbt, kan det vara avgörande att hitta nya applikationer. Med ColorStream 8000-seriens förbättrade utskriftskvalitet och möjlighet att som standard skriva ut på en mängd olika obestrukna och återvunna papper samt inkjetbestruket papper, från 40 till 160 g/m2 (och vissa papper upp till 220 g/m2), kan leverantörer av utskrifts- och kommunikationstjänster nu proaktivt bemöta alla utmaningar på dagens marknad. Och erbjuda tillämpningar för högkvalitativa reklam- och transaktionstryck, direktutskick och böcker (i svartvitt och i färg). Den kapaciteten förstärks ytterligare via pressens papperstranport med en maximal utskriftsbredd på 560 mm – som möjliggör flexiblare utskjutning och att kunna skapa fantastiska reklammaterial och maximera bokformaten.


De första kunderna med ColorStream 8000-serien


DATEV eG är den tredje största leverantören av företagsprogramvaror i Tyskland, en av de största europeiska leverantörerna av IT-tjänster och Canons första kund som installerade en press i ColorStream 8000-serien. Skattekonsultkooperativet jobbar med totalt 2,5 miljoner företag, egenföretagare, kommuner, föreningar och institutioner och hanterar hela produktionen av kundernas affärsdokument som heltäckande leverantör. De driver ett högpresterande, modernt och mycket säkert center i Nürnberg, Digital & Print Solution Center (DPSC), och producerar i genomsnitt över 1,1 miljarder sidor per år. Med allt från reklammaterial och informativa utskick till fakturor och påminnelser, kontoutdrag och försäkringsbrev.


Gunther Ruffing, produktionschef på DPSC, DATEV, säger så här om deras ColorStream 8160: ”ColorStream 8160 installerades och kördes igång otroligt snabbt. Vi kunde producera åtta miljoner sidor med systemet på bara fyra veckor. De första applikationerna med individualiserade dokument var perfekta för maskinen och för digitalt tryck. För oss är det också viktigt att lyfta fram den höga hastigheten på 160 meter per minut – det är bara med hög kvalitet och snabb hastighet som vi kan producera på ett ekonomiskt sätt."


Matteus Celinski, Country Director Canon Svenska AB, kommenterar: ”Ända sedan 2010 när ColorStream-familjen introducerades har kunder runt om i världen uppmärksammat den som en mycket produktiv och pålitlig lösning. 8000-serien är en ny plattform som utnyttjar kunskapen från den befintliga ColorStream-familjen och plattformen tar användarna till nästa nivå vad gäller produktivitet, utskriftskvalitet och effektivitet. ColorStream 8000-serien är den senaste milstolpen i produktfamiljens utveckling, och jag är övertygad om att den kommer att bli lika populär, om inte ännu mer, som tidigare modeller. Och att den kommer att ha en framträdande roll under den fortsatta överflyttningen av utskriftsvolymer till digital inkjet-teknik.”


Kunderna efterfrågar den snabbaste ColorStream-versionen och säljstart för ColorStream 8160 sker därför samma dag som lanseringen, den 12 maj. Modellen ColorStream 8133 kommer i början av andra halvåret 2021. Båda modellerna finns för svartvitt och för färg.


På Customer Experience Centre i Poing, Tyskland, visas nya ColorStream 8000-serien för kunderna, eller via virtuell demo.


Mer information om ColorStream 8000-serien samt virtuell demo finns på: http://canon.sm/new-cs8000