Färgstarkt när Canon presenterar Colorado 1630 och Arizona 135 GT på FESPA 2021

På FESPA Global Print Expo 2021 (12–15 oktober 2021 i Amsterdam, Nederländerna) finns Canon på plats i monter 1-F95. För första gången på ett internationellt event visas skrivarna Colorado 1630 och Arizona 135 GT – som är en riktigt smart investering. Här sätts strålkastarljuset på hur grafiska helhetslösningar för storformat kan ge kunderna möjlighet att expandera på nya marknader. Canon kommer att inspirera besökarna med en mängd färgstarka applikationer.

Nya Colorado 1630 visar hur skylttillverkare, kommersiella tryckerier och utskriftsleverantörer kan få UVgel-teknikens alla dokumenterade fördelar till en riktigt smart investeringsnivå. Moduluppbyggnaden i Colorado 1630 gör att användare kan konfigurera skrivaren efter sina unika affärsbehov och lägga till alternativ som FLXfinish – en LED-härdningsteknik för flexibelt val mellan matt eller blank yta på varje utskrift – en andra mediarulle och dubbelsidig utskrift, utan att servicebesök behövs.


Produktionslinjen UVgel Wallpaper Factory, med Colorado 1650 och Jumbo Roll Loader JRL 170 i kombination med Cutter XLD 170WP och Rewinder REW 162, visar en heltäckande lösning från början till slut för alla nya kunder och alla som redan använder Colorado 1650. Colorado Wallpaper Factory är designad för maximal produktivitet och med den produktionslinjen får kunderna en helautomatiserad lösning för att producera högkvalitativa egna tapeter, som idag är en av de snabbast växande tillämpningarna i branschen. Canon inser vidden av det här marknadssegmentet och har därför gått med i IGI (Global Wallcoverings Association), som är en erkänd, omfattande och officiell informationskälla för tapetbranschen.


I montern visas ytterligare en Colorado 1650 med UVgel Universal Factory. Den är ansluten till en Fotoba Jumbo Roll Rewinder och en Jumbo Roll Loader och visar hur kunderna kan skriva ut applikationer i längre serier – utan behov av operatör, med produktion dygnet runt, 365 dagar om året. Resultatet blir en snabb produktion och tiden från order till leverans förkortas. Produktionen kan också fjärrövervakas genom Canons app Remote Control i operatörens smartphone.


Flatbäddsskrivaren Arizona 135 GT lanserades i juni i år och är en annan höjdpunkt i montern. För tryckerier som vill gå in i branschen för storformatsgrafik, eller för dem som vill diversifiera verksamheten med nya tillämpningar, öppnar Arizona 135 GT upp helt nya möjligheter och levererar de beprövade fördelar som finns i Canons prisbelönta Arizona-serie – och till en smart investeringsnivå. Arizona 135 GT är den enda skrivaren i det här segmentet som har ett uppgraderingsbart alternativ för rullmedia och utskrift på flexibla material. Tillsammans med programmet Arizona Xpert produceras upphöjt tryck på många olika styva och flexibla utskriftsmaterial.


Arizona 2380 XTF visar hur kunderna kan förbättra den operativa effektiviteten och skapa tillväxtmöjligheter via nya användningsområden. Med Arizona FLOW-teknik kan användare öka produktiviteten med mer än 20 % genom att minimera behovet av maskning och tejpning och istället jobba med mer krävande media som kartong, trä och glas. Flatbäddsskrivaren skriver också ut ett antal applikationer med struktur genom att använda programmet Touchstone, som ger möjlighet att skapa värdefulla tryckta produkter, inklusive tillämpningar inom inredningsdekor, blindskrift, konstreproduktioner och skyltar som säljmaterial.


Programmet ProCare, den etablerade modellen för after-sales-service på Colorado-skrivarna, finns nu också för Arizona flatbäddsskrivare och skapar en unik och enhetlig servicemetod som är fördelaktig för slutkunder och partners. ProCare erbjuder maximal driftstid, full kostnadstransparens, hög avkastning på investeringen och har en genomsnittlig kundbelåtenhetsvärdering på 95 %.


NYTT ARIZONA-BLÄCK ÖKAR APPLIKATIONSFLEXIBILITETEN


På FESPA 2021 kommer Canon för första gången även att visa det nya LED-UV-bläckets kapacitet på Arizona 135 GT. Den nya bläckuppsättningen IJC358 har överlägsna vidhäftningsegenskaper – perfekt för industriella tillämpningar som involverar utskrift på mer komplexa material som plast. Bläckets större flexibilitet betyder också att det är mer troligt att man håller fast vid materialet både under efterbehandlingsprocesserna och vid appliceringen av det färdiga materialet på en yta som till exempel en vägg eller glas.


Bläckuppsättningen IJC358 innehåller CMYK, ljus cyan, ljus magenta och vitt och finns i samma 800 ml, 2 liters och 3 liters påsar som Canons bläckuppsättning IJC357. IJC357-bläcken ger ett mer blankt resultat och IJC358-bläcken en mer matt yta, alltså återigen något som tilltalar alla som producerar industriella tillämpningar. Och ur miljösynpunkt är IJC358 GREENGUARD Gold-certifierat och har samma miljögaranti som bläckuppsättningen IJC357.


Skrivarna i Canons monter stöds av ONYX 21 RIP och OneVision för automatiserat arbetsflöde. Ett heltäckande automatiserat arbetsflöde kommer också att demonstreras med Colorado- och Arizona-skrivare, programvaran OneVision och den digitala skärbordet Zünd S3. Allt detta finns i den närliggande OneVision-montern (1-104).


Temat för FESPA 2021 är Bringing Colour Back och i Canons monter inspirerar vi besökarna genom ett stort antal olika färggranna tillämpningar för storformatsgrafik under vår slogan The Taste of Colour – här finns affischer, banderoller, golvgrafik, dubbelsidiga bakgrundsbelysta skärmar, tapeter, förpackningar, fordonsfoliering och transferfilm för textilier.


Wouter Derichs, Sales & Marketing Director för Large Format Graphics EMEA på Canon Production Printing: ”Vi vet att många utskriftsleverantörer vill expandera på nya marknader och vi är väldigt glada över att på FESPA 2021 kunna demonstrera all den kapacitet som finns i skrivarna Colorado 1630 och Arizona 135 GT. Dessa nyligen lanserade skrivare designades utifrån feedback från kunder och partner och användarna kan nu dra nytta av starkt automatiserade och robusta tekniker till en attraktiv investeringsnivå. Vi ser dessutom fram emot att få visa besökarna den fantastiska applikationsflexibilitet som de kan uppnå med den nya bläckuppsättningen IJC358, som stärker och diversifierar deras erbjudanden.


Wouter sammanfattar: ”Det känns härligt att få återkomma till FESPA 2021 efter två långa år utan arrangemang och att få möjlighet att producera färggranna applikationer i realtid. Under det här eventet fokuserar vi på att visa kunderna Canons alla lösningar för att uppfylla deras affärsbehov och produktionsvolymer. De senaste 18 månaderna har varit utmanande för många och på Canon hjälper vi kunder och partner så att de kan koncentrera sina resurser och krafter på företagets återhämtning och skapa mervärde för sina kunder – något som i sin tur bäddar för hållbar affärstillväxt.”


Ta reda på mer om Arizona-familjens flatbäddsskrivare på:
https://www.canon.se/business-printers-and-faxes/uv-flatbed/


TTa reda på mer om Colorado-familjens rullmatade skrivare på:
https://www.canon.se/business-printers-and-faxes/uvgel-roll-tol-roll/