Jag är på “kontoret” – ett event som förändrar Sveriges bild av arbetsplatsen.

I diken av analoga dokument, där vägen kantas av lagkrav som GDPR, där digitaliserar Canon Business Center dagligen. Målet är att vanliga arbetsuppgifter ska kunna utföras oberoende av var medarbetaren befinner sig. Sveriges företag och organisationer har både tidsvinster att hämta hem och säkerhetsluckor att fylla.


Under maj månad står Canon Business Center värd för eventet Jag är på ”kontoret”. Företagare och organisationer på totalt 17 orter, ges chans att utforska nya möjligheter för arbetsplatsen. Fokus är hur medarbetare ska kunna utföra sitt arbete oavsett var ifrån de arbetar.


-Det har ingen betydelse om du hanterar dokument hemifrån, är på språng eller om du arbetar på en tillfällig arbetsplats för dagen. Dokumenten behöver du komma åt på ett säkert sätt. Helt i enlighet med GDPR, säger Lisa Köllerström, ansvarig för erbjudandet hos Canon Svenska AB.


Många kontorsarbetare har vant sig vid hemarbetare som pandemin medfördei och redan 2021 ville 9 av 10 tjänstemän som har arbetat hemifrån fortsätta med det efter pandeminii. En av fördelarna med en hybrid arbetsplats är flexibiliteten för individen. För arbetsgivare finns många fördelar med att erbjuda hybrida arbetssätt.


-Hos Canon ser vi en skillnad i flera nyrekryteringar efter pandemin. Fler bor nu längre ifrån arbetsplatsen. Medarbetare kan bo på annan ort, pendla färre dagar eller utföra arbetet helt på distans. Det lirar helt i linje med Canons företagsfilosofi ”Att leva och arbeta tillsammans för allas bästa” säger Lisa Köllerström.


När platsen är oväsentlig för att arbetet ska bli gjort finns tidsvinster att tjäna. Under eventet Jag är på ”kontoret” visar Canon hur arbetsplatser kan förbättra vardagen för medarbetare, utan att förlora greppet om säkerheten.


-Vi hjälper företag att ställa om sin verksamhet där arbetsuppgifter kan utföras överallt. Oavsett om arbetet görs på språng, från hemmet, kontoret eller i en co-workingyta. Den gemensamma nämnaren är att människor ska kunna arbeta effektivt och strukturerat med dokument och lagring. Oberoende av uppgift och tidpunkt, säger Lisa Köllerström.


Med en lastbil förflyttas eventet från norr till söder mellan 2–25 maj. Först ut är Umeå. Event riktar sig till alla arbetsplatser som vill ha en enklare vardag där arbetet sker effektivt och säkert på och utanför kontoret.


För pressvisning kontakta presskontakt. Se tidpunkt och datum för respektive ort via anmälningssidan.