Canon Europe presenterar tre europeiska premiärer på FESPA 2022

Stockholm 2022-05-31 – Canon Europe introducerar idag tre europeiska premiärer:

• FLXfinish+, den unika UVgel-funktionen som med en enda bläckuppsättning kan producera matta eller blanka utskrifter på samma utskriftsmaterial – eller blandat matt och blankt


• Canons senaste flatbäddsskrivare i Arizona-sortimentet – serien Arizona 6100 Mark II


• PRISMA XL Suite, en programvara för arbetsflödet som hjälper grafiska designers och utskriftsleverantörer inom storformatsgrafik att skapa oöverträffade och inspirerande utskriftstillämpningar


Ett klick, två ytbehandlingar – på en enda utskrift med FLXfinish+
Canons rullmatade Colorado-serie är välkänd för att ge kunderna valmöjligheter mellan sammetslen matt eller livfull blank yta, med hjälp av endast en bläckuppsättning. På FESPA 2022 introduceras nästa steg för Colorado-serien: FLXfinish+, den unika möjligheten att få en utskrift med blandad matt och glättad yta – med en enda knapptryckning.


Med båda ytbehandlingarna på samma utskrift kan utskriftsleverantörerna ta sina tillämpningar till nästa nivå – från att låta varumärken sticka ut från mängden i säljmaterial och butiksannonser, till att skapa effektfulla etiketter och dekaler med glättade detaljer och enastående effekter för tillämpningar inom inredningsdekor.


Det är den patenterade UVgel-tekniken som möjliggör den här unika effekten, utan att en extra lackeringskanal eller någon förbrukningsartikel behöver användas. Och allt detta sker i en enda helautomatiserad process, utan övervakning och utan extra driftskostnader.


Härdningstekniken FLXfinish+ ingår som standard i alla Colorado 1650-modeller och som tillval i samtliga Colorado 1630-modeller. Den finns också som en uppgradering för samtliga 1630- och 1650-enheter som redan installerats hos kunderna – och understryker Canons åtagande att erbjuda kunderna smarta investeringslösningar.


Nya Arizona 6100 Mark II, den snabbaste flatbädden i Arizona-sortimentet
Arizona 6100 Mark II är den senaste nästa-generations-modellen i Arizona-familjen och flaggskeppsmodell för en pålitlig och enkelt anslutningsbar flatbäddsskrivare. Den riktar sig till producenter med stora volymer storformatsgrafik. Serien Arizona 6100 Mark II är den snabbaste flatbäddsskrivaren i den världsledande Arizona-familjen, med en utskriftshastighet på upp till 220 m²/tim och lämplig för utskriftsmiljöer med volymer på 20 000 m² upp till 300 000 m² per år.


Serien innehåller två modeller. Den första är Arizona 6100 XTS Mark II, framtagen för utskriftsleverantörer som använder ett mer varierat material, eftersom den kan skriva ut på nästan alla fasta material. I versionen XTS med sin oberoende kontroll av vakuumzoner kan kunderna samtidigt hantera flera material med ovanliga former och uppsatta/aktuella jobb för oavbruten utskrift.


Den andra modellen är Arizona 6100 XTHF Mark II, som stöds av Arizona High-FLOW-teknik. Den här versionen vänder sig till utskriftsleverantörer och tryckerier inom storformatsgrafik som specialiserar sig på förpackningar eller tryck på mer utmanande material – till exempel porös wellpapp eller riktigt skeva material som plywood — som inte kan försegla vakuumområdet tillräckligt. Med Arizona High-FLOW-tekniken tyngs materialet effektivt ned med en sugkraft som är 15 ggr starkare än det vakuumtryck som används i Arizona XTS.


Arizona 6100 Mark II-serien har de senaste tekniska innovationerna för kunder som vill förbättra produktionen via automatisering. Med framtidsanpassade programmeringsgränssnitt (API) för redovisning och automatisering kan användarna enkelt integrera med tredjepartssystem som hanteringsrapportering och skapa ett arbetsflöde för ökad produktivitet genom robotisering, från början till slut.


’Make It BIG’ med PRISMA XL Suite
Canon bygger vidare på den framgångsrika PRISMA-programvaran för utskrifts- och produktionsarbetsflöde och idag introduceras också PRISMA XL Suite, skapad som hjälp för grafiska designers och utskriftsleverantörer inom storformat att leverera utskriftstillämpningar med mervärde och att automatisera produktionen av komplexa jobb – samtidigt som den maximerar driftstiden i deras maskinpark.


PRISMA XL Suite består av:
PRISMAguide XL, efterträdaren till Arizona Xpert och finns även för Colorados rullmatade skrivare. PRISMAguide XL säljs redan nu och är en kraftfull och lättanvänd programvara för design och jobbautomatisering. Den automatiserar och förenklar förberedelserna för jobbets utskriftsfiler. Det intuitiva prepress-programmet lagrar filinställningarna i ett ”recept” och förbereder på så sätt framtida jobb snabbare och enklare, gång på gång och med långsiktig produktionseffektivitet.
PRISMA Remote App – Säkerställer att kunderna inte bara kan övervaka sina rullmatade Colorado-skrivare, utan att de också meddelas om åtgärder krävs för dygnet runt-körning.
PRISMAservice – En ny molnbaserad plattform som ger snabbare, mer ändamålsenlig och effektiv kundsupport för Arizona- och Colorado-skrivare. PRISMAservice är också tillgänglig för partner som sköter service och underhåll på maskiner ute på fältet.


Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group på Canon Europe: ”Utskriftsleverantörer och tryckerier inom storformatsgrafik måste kunna svara på de senaste konsumenttrenderna, till exempel det större behovet av personalisering och skräddarsydda applikationer och säkerställa att anpassning är ekonomiskt genomförbart, även för prov och enstaka beställningar. Våra kunder vill alltid leverera mervärde till sina kunder och erbjuda det där lilla extra som skiljer sig från mängden. Samtidigt kräver leveranstiderna allt mer vad gäller produktion dygnet runt och med färre operatörer. Kunderna måste alltså integrera automatisering av arbetsflödet i sina aktiviteter – genom smarta tekniska lösningar.”


”Det är därför vi idag presenterar våra tre europeiska premiärer här på FESPA 2022. Med FLXfinish+ i Colorado-serien, med vår senaste nästa-generations-teknik i Arizona 6100 Mark II-serien, och med PRISMA XL Suite, vill vi hjälpa våra kunder upptäcka nya affärsmöjligheter, producera kommersiellt gångbara applikationer på ett enkelt sätt och hjälpa dem omvandla dessa möjligheter till framgångsrika verksamheter.”