Canon möter ”skokartongstrenden” med fotoscannern imageformula RS40

Skapar tillväxtmöjligheter på nya bildhanteringsmarknader Stockholm 2022-06-01: Canon lanserar idag fotoscannern imageFORMULA RS40, som stärker försäljningsmöjligheterna för partners både inom specialistfototjänster och hos online butiker. Fotoscannern imageFORMULA RS40 är perfekt för att återställa och digitalisera gamla fotografier – med bara några enkla klick. Den är också en av de första i sitt slag som kan erbjuda batchscanning med upp till 40 foton och 60 dokument i en körning – på hemmaplan eller i butik.

En lösning för nya växande marknader


På konsumentmarknaden ökar ”skokartongstrenden”, alltså när familjer vill bevara framkallade fotografier tagna innan den digitala eran – fotografier som oftast förvarats i skokartonger. Genom att scanna och dela dessa bilder kan de nu uppleva fina minnen med släkt och vänner på nytt, genom sociala medier och vid speciella tillfällen. imageFORMULA RS40 skapar ett perfekt tillfälle för våra partners att sikta in sig på den här trenden och erbjuda kunder hos både fotoföretag och online-butiker en snabb och pålitlig lösning. En lösning som innehåller all den tillförlitlighet och bildkvalitet de förväntar sig av Canon.


Hiro Imamura, Marketing & Innovation Vice President, Digital Printing & Solutions på Canon Europe: ”En av våra viktigaste uppgifter för att ständigt stötta våra partners är att finnas med i toppen på branschtrenderna och använda den informationen för att skapa tillväxt. Fotoscannern imageFORMULA RS40 kommer med en ny lockande lösning för att hämta in och nyttja denna affärsmöjlighet inom bildbehandling och digitalisering.


Enkel och snabb batchscanning av fotografier


Med Canons ledande scanningsteknik kan imageFORMULA RS40 hantera satsvis scanning av foton med upp till 30 foton per minut och mataren rymmer upp till 40 foton. Det blir en enorm tidsbesparing, jämfört med en traditionell flatbäddsscanner eller smartphones som bara klarar av ett foto i taget.


Installationen av programvaran är okomplicerad och det är enkelt att göra inställningar och börja scanna tack vare videon som steg för steg går igenom allt.


Funktioner som ger nöjda slutanvändare


Enkel användning till ett bra pris – fotoscannern imageFORMULA RS40 kompromissar varken med funktioner eller kvalitet. Den stöder olika slags foto- och dokumentformat, från panoraman till kvitton, och uppfyller många olika digitaliseringsbehov. Ett rakt transportband minimerar risken med inmatningsproblem och ser till att viktiga foton eller dokument förblir intakta när de matas igenom.


Ett stort antal bildbehandlingsfunktioner levererar ett förstklassigt resultat och ökar kundnöjdheten. Autofix-funktionen analyserar fotografiet och korrigerar sedan automatiskt för att göra bilden ljusare eller bättre, så att den blir perfekt för bildskärmsvisning. Scannern har också flera ansiktsbehandlingsfunktioner, inklusive hudutjämning, ansiktsskärpa och korrigering av röda ögon. Dessutom sker korrigeringsinställningar för både papperskvalitet och färgåterskapning.


Mer information finns på
https://www.canon.se/business/products/scanners/


Anm. till utgivare


Viktiga egenskaper – imageFORMULA RS40


  • Snabb och effektiv batchscanning – digitalisering av gamla foton, ritningar eller bilder behöver inte vara tidskrävande. Med RS40 scannar man upp till 40 foton i en körning med Easy Scan-funktionen, i en hastighet av 30 bilder per minut. Ett problemfritt sätt att återuppliva gamla minnen.
  • Livfulla och klara färger – lätta upp digitala kopior av foton med avancerade bildbehandlingsfunktioner, inklusive Auto Photo Fix, korrigering av röda ögon, digital hudutjämning och färgåterskapning. Man kan också spara både förbättrade filer och originalfiler om man vill behålla ursprungsutseendet och själva känslan.
  • Lättanvänd, inget fastnar – problemfri scanning varje gång tack vare intuitivt användargränssnitt, med tre förinställda scanningsalternativ för att få optimala detaljer med bara några klick. Smarta ultraljudssensorer upptäcker överlappande sidor och frigöringsfunktionen för dubbelmatning (DFR, Double Feed Release) startar snabbt om scannern om ett stopp skulle inträffa.
  • Dela med släkt och vänner – med RS40 delas enkelt gamla minnen, bilder och filer genom några få klick. Välj filtyp efter behov, från små JPEG till stora TIFF för maximal bildkvalitet, och dela via e-post eller molnplattformar med vår intuitiva programvara CaptureOnTouch.
  • Enkel installation, enkla inställningar – enkelt att göra inställningar och börja scanna – integrerad Installer och lättanvänd genomgång via video gör det enklare än någonsin att lära känna enheten.
  • Värnar om miljön – miljöanpassning genom en energieffektiv enhet som bara använder 19 W vid scanning och 0,1 W i viloläge – ett smart sätt att minimera allas vårt koldioxidavtryck.