Canon utökar sin uppmärksamhet på informationssäkerhet och lanserar webbplatsen PSIRT

Stockholm 2022-12-15 – Canon, marknadsledare inom digital bild, har lanserat den globala webbplatsen Canon PSIRT (Product Security Incident Response Team), som ska hantera sårbarhetsrapportering av Canons konsument- och B2B-produkter – direkt till Canons IT-säkerhetsteam.

Canon Psirt

Canon har alltid lagt stor vikt vid produktsäkerhet. Nu vidareutvecklas processen för att identifiera och hantera all sårbarhet genom ett samarbete med den bredare säkerhetsbranschen. Ett eget säkerhetsteam byggs också upp. Canons PSIRT-webbplats fungerar som en central hubb där sårbarhet för produkter och tjänster kan anges av tredje part och detta granskas sedan av Canons PSIRT-team. För att säkerställa högsta produktsäkerhetsnivå kommer teamet att använda de bästa branschmetoderna och kontinuerligt förbättra säkerhetsnivåerna, speciellt för alla som använder deras B2B-produkter och tjänster.

”Lanseringen av vår globala webbplats Canon PSIRT är nästa steg i Canons arbete med branschen och kunderna för att påvisa en ledande roll inom informationssäkerhet”, säger Quentyn Taylor, Senior Director, Information Security på Canon EMEA, som aktivt medverkat till att bygga upp och leda Canon PSIRT.

”Tanken är att vi vill genom vårt samarbete med olika aktörer inom branschen, säkerställa högsta säkerhetsnivå för våra produkter och tillsammans med våra säkerhetstjänster, leverera en helhet som är trygg, kontinuerligt uppdaterad och säker i kundens miljö.”, säger Erik Strandskog, produktchef på Canon Svenska.

Canon har placerat säkerheten för både produkter och företagsinformation under samma ledarroll, för att säkerställa att alla deras kunder ska få samma högkvalitativa service. Det här steget innebär att Canons interna säkerhetsteam kommer närmare tredje part, som identifierar sårbarheter och utgör ett mänskligt inslag för bearbetning av produktsäkerhet. I och med den här lanseringen ser Canon fram emot att utöka sitt cybersäkerhetsteam med de bästa talangerna, för att fortsätta leverera högsta produktsäkerhetsstandard till sina kunder.

Inlämning relaterad till Canons sårbarhetsinformation för produkter/tjänster sker via: https://psirt.canon.