Canon lanserar nya imagePROGRAF TC-20, en kompakt A1+ storformatskrivare i bordsmodell, perfekt för mindre kontor och i hemmet

Stockholm 2023-01-04 – Canon presenterar den nya storformatskrivaren i bordsmodell – imagePROGRAF TC-20. Skrivaren inriktar sig på marknader med mycket små volymer men som levererar högkvalitativa, detaljerade ritningar i format från A4 till A1+, till exempel AEC-kontor (Architecture, Engineering and Construction), utbildningsmiljöer och besöksnäring. Skrivaren har lättanvänd design, nya 70 ml pigmentbaserade färgbläckflaskor (BK/C/M/Y) för förenklat underhåll samt en otroligt tunn, kompakt stomme med inbyggd automatisk arkmatare som standard. Allt detta gör den idealisk för mindre eller tillfälliga kontorsutrymmen och för hybridarbete hemifrån.

imagePROGRAF TC-20 AMBIENT 02

imagePROGRAF TC-20 storformatskrivare passar mindre kontor

TC series Paper tray up FSL

Nya imagePROGRAF TC-20 hanterar 100 A4-ark åt gången

TC series LIFESTYLE 04

imagePROGRAF TC-20 har designats för användning inom arkitektur, ingenjörsvetenskap, byggnation, utbildning och besöksnäring

Bordsmodellen imagePROGRAF TC-20 är en kompakt storformatskrivare som enkelt placeras på skrivbordet eller i hyllan på kontoret eller hemma. Den skriver ut 100 A4-ark eller 50 A3-ark vanligt papper i ett svep – eller på rullpapper upp till format A1+ för byggplaner, design, lantmäteriritningar och säljmaterial. Den kostnadsfria programvarulösningen Direct Print Plus är enkel att använda, säkerställer överlägsen utskriftskvalitet i paritet med de exklusivare modellerna i imagePROGRAF-serien och lösningen är också kompatibel med andra imagePROGRAF-modeller.

Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print på Canon Europe kommenterar: ”Hur vi arbetar har förändrats snabbt under de senaste åren, när många börjat införa hybridarbetssätt – att dela arbetstiden mellan kontoret och hemmet. Diversifieringen av lokaler och arbetssätt har spridit ut verksamheterna till flera arbetsplatser, något som medfört ett allt större behov av instegsmodeller för storformatskrivare – speciellt då vid övergången mellan centrala kontor, avlägset belägna kontor och hemkontor.”

”Med sin kompakta design är imagePROGRAF TC-20 det perfekta valet för det moderna arbetssättet, eftersom den lätt får plats i små utrymmen – utan att kompromissa med utskriftskvaliteten. Den levereras dessutom med ett jobbkörningsprogram som är kompatibelt med andra imagePROGRAF-modeller och stödjer hybridarbete – för enkel utskrift när man växlar mellan kontoret och hemmet. Med den bekväma designen blir användarunderhållet enkelt och den levererar detaljerade ritningar för AEC-, utbildnings- och besöksnäringsmarknaden. Företagens verksamhet blir på så sätt framtidssäkrad med smidiga och svarsvilliga lösningar.”

Storformatsutskrift i små utrymmen

Skrivarens utrymmesbesparande design är perfekt för alla som arbetar hemma och som behöver skriva ut i storformat. Med sin otroligt tunna och kompakta stomme kan den placeras på bordet eller i en hylla och allt sköts från skrivarens framsida, som påfyllning av papper och bläck. Rullpapperet är också lätt att installera, även för användare som inte är så bekanta med storformatskrivare. I motsats till andra storformatskrivare är rullhållaren utan stång, för smart installation av rullpapperet, speciellt i små utrymmen. Användarna kan på ett okomplicerat sätt sätta i och låsa rullhållarna på två sidor.

Med den kostnadsfria webbapplikationen ”PosterArtist1” skapar man enkelt affischer och reklamblad. Perfekt för till exempel restauranger och butiker där man kanske producerar sina affischer och menyer och ofta har ont om utrymme. ”PosterArtist” innehåller en stor mängd olika mallar för enkel framtagning av originalmaterial efter behov, med ändringsbara texter och bilder.

Överlägsna resultat för pappersformat från A1+ till A4 – varje gång

Precis som i de mer exklusiva modellerna i imagePROGRAF-serien medföljer den kostnadsfria programvaran Direct Print Plus, så att layout av flera filer i olika filformat kan kontrolleras, till exempel PDF, JPEG och TIFF. Med förhandsgranskning på skärmen kan resultaten skrivas ut direkt, utan att behöva starta varje särskild applikation. Genom att bara välja papperskälla via Direct Print Plus eller en alternativ skrivardrivrutin, kan man växla mellan rullpapper och arkskuret och enkelt skriva ut på många olika format, inklusive A4, A3 och A1+. Den automatiska arkmataren är inbyggd som standard och skriver ut A3- eller A4-papper i ett svep.

De fyra bläcken är pigmentbaserade färgbläck som ger överlägsen kvalitet och livfulla färger. Resultatet blir förstklassiga ritningar hemma eller på andra avlägsna platser – på samma enkla sätt som på kontoret. Genom att bara använda pigmentbaserat bläck återges både linjer och små bokstäver på ritningar mycket tydligt och högkvalitativt. Utskrivna ritningar som används utomhus blir också mer robusta tack vare det pigmentbaserade bläcket.

Övervaka förbrukningsartiklar via smartphone

imagePROGRAF TC-20 har en stor bläckbehållare som ger kontinuerlig utskrift och använder 70 ml bläckflaskor för alla fyra färgerna (BK/C/M/Y) för att man inte ska behöva fylla på bläck så ofta. Med Canons app Canon Print Inkjet/SELPHY2, kan återstående rullpapper och bläck kontrolleras via en smartphone. Det går alltså snabbt att se om papper eller bläckpåfyllning behövs och att uppdatera firmware.

Bläckflaskorna har utformats för att förhindra felaktigheter vid påfyllning. Flaskorna har olika form för varje färg och aktuell färg visas på flasköppningen. Installationen är också enkel. När flaskorna sätts in i bläckbehållaren startar bläckinsprutningen och när en viss nivå nåtts stoppas den automatiskt. En särskild mekanism hjälper också till att förhindra bläckspill vid påfyllning.

Genom att använda funktionen PIXMA Cloud Link i den här appen kan man också skriva ut dokument som arkiverats eller lagrats i molnet. En ritning som till exempel skapats hos designkontoret och lagrats i molnet kan skrivas ut via en smartphone på en tillfällig byggarbetsplats och delas med personal på fältet.

Designad med hållbarhet i åtanke

imagePROGRAF TC-20 bidrar till hållbarhetsmålen genom att erbjuda lägre strömförbrukning – 28 W eller mindre under körning. Förpackningsmaterialen har också reducerats och det är enkelt att återvinna bläckflaskorna. Tack vare de miljömässiga fördelarna, inklusive det faktum att skrivaren använder återvunnen plast i designen, har imagePROGRAF TC-20 också rankats som en Gold-produkt, den högsta noteringsnivån vad gäller utrustningsprodukter för bildbehandling, enligt USA:s EPEAT3 miljömässiga bedömningssystem.

Ta reda på mer om Canon imagePROGRAF TC-20-serien på: https://www.canon.se/business/products/wide-format-printers/imageprograf-tc-20/

Ytterligare information

  1. Kompatibel med Windows/mac OS. Upprättande av Canon-ID krävs.
  2. Separat hämtning krävs (gratis)
  3. EPEAT Gold registrerat i USA, EPEAT står för Electronic Product Environmental Assessment Tool. Ett miljömässigt bedömningssystem som upprättats av GEC (Green Electronics Council), en icke vinstdrivande organisation i USA, med syfte att utveckla och stödja marknaden för miljövänliga produkter.