Ge ditt innehåll ett lyft med Canons senaste kamera i EOS R-systemet

Stockholm, 2023-02-08 – Canon presenterar nya EOS R50 – den perfekta vägen in i EOS R sortimentet för innehållsskapare som vill höja ribban från att fotografera med en smartphone. Den här mångsidiga kameran klarar det mesta – med filminspelning i 4k, imponerande ljud och skarpa stillbilder. Användargränssnittet är enkelt, ergonomin likaså och med de avancerade nya automatlägena blir resultaten professionella. EOS R50 är perfekt för den som är en konstruktiv innehållsskapare och som letar efter en speciell kamera som kan förbättra den egna stilen, både i stillbilder och film. Tillsammans med EOS R50 lanseras också objektivet RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – en kompakt telezoom speciellt framtagen för APS-C-kameror i EOS R sortimentet.

EOS R50 är en liten och lättanvänd kompakt APS-C-kamera, framtagen för innehållsskapare

EOS R50

EOS R50

Enkel hantering

Själva greppet är bekvämt och kameran är så lätt att du enkelt tar med den överallt. Med den vinklingsbara touchskärmen komponerar du bilden högt ovanifrån, lågt nerifrån eller framifrån när du vloggar eller tar selfies. EOS R50 känns intuitiv med sin touchskärm, elektroniska sökare och den enkla layouten på alla reglage.

Funktionen Creative Assist kan automatiskt ge de perfekta inställningarna för olika scenarier och den kreativa variationen skapar flera olika utseenden för varje bild. Det är allt detta som gör kameran perfekt för den som inte är så van vid systemkameror och som vill utveckla sin färdighet och stil i egen takt.

Skapa som ett proffs

Den högupplösta 24,2 megapixels APS-C-sensorn ger kontroll över skärpedjupet, tar skarpa detaljerade stillbilder med fantastiskt fina suddiga bakgrunder och spelar in UHD 4k 30p film översamplad från 6k. Automatisk sammanslagning av bilder direkt i kameran garanterar skärpa när du tar närbilder. Kameran har också reducerat digitalt brus, kontrollerad belysning vid fotografering på natten och mer kontrast där det dynamiska omfånget är stort.

Med EOS R50 kan du uträtta mer och bredda din kreativitet. Dual Pixel CMOS autofokus II upptäcker och spårar människor, djur och fordon för att snabbt få skärpa på motiven, även om de rör sig. Detta stöds av bildserietagning med 12 bilder per sekund via den elektroniska första slutarridån och den tysta elektroniska slutaren med 15 bilder per sekund. Allt för att du aldrig ska missa ett enda ögonblick.

Tack vare kompatibilitet med RF-objektiv och tillgång till hela EF- objektivserien via en adapter finns ingen begränsning för vad man kan fotografera eller spela in. Från ultravidvinkel till supertelefoto, från flexibla zoomobjektiv till fasta objektiv – EOS R50 levererar genomgående resultat med konstnärligt uttryck.

På den multifunktionella blixtskon kan du som vloggar enkelt ansluta externa tillbehör, till exempel en mikrofon som är bättre på ljudstörningar än en mikrofon ansluten via en kabel. Den multifunktionella blixtskon kan också användas för strömförsörjning från kameran till nya tillbehör. Du behöver alltså inte tänka på strömförsörjningen när du skapar innehåll i farten.

Flexibel anslutning och delning

Med den här kameran får du som ambitiös innehållsskapare möjlighet att bryta ny mark, utan att stoppa själva flödet. Anslutning via Wi-Fi® och Bluetooth®1 1 ger bild- och filmöverföring via appen Camera Connect, för direkt delning och fjärrtagning. Bluetooth-anslutningen är perfekt för att vlogga eller ta gruppbilder och den ger också enkel styrning med fjärrkontrollen BR-E1 eller en smartphone för att ta bilder eller starta och stoppa inspelning. EOS R50 kan dessutom användas som en webbkamera genom UVC/UAC via en USB-anslutning och kräver ingen ytterligare programvara för att åstadkomma livestreams och videokonferenser med professionell kvalitet.

Canon har också uppdaterat appen image.canon, för att bredda användningen för ett antal nya användare med Adobe® Lightroom® Movie och Corporate Support, som ger kompatibilitet med en hel serie tjänster, inklusive Frame.io och Google Photo AccountsTM 2.

Det perfekta zoomobjektivet för alla på språng

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM är ett kompakt och flexibelt RF-zoomobjektiv (ca 3,8x), perfekt för att fotografera motiv som befinner sig på avstånd, eller för att skapa fördelaktiga porträtt med motivseparation och suddiga bakgrunder. Objektivets bildstabilisering innebär att man kan ta skarpa foton även utan stativ och ett fokussystem med stegmotor skapar jämn och tyst autofokusering, perfekt när man filmar. Zoomobjektivet är idealiskt för att ta bilder på resor, sportevenemang och husdjur och vänder sig till alla som vill experimentera med olika inställningar och bredda räckvidden. Zoomen är ett perfekt tillägg till EOS R50 och objektivet RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM.

EOS R50 kommer att finnas tillgänglig från slutet av mars 2023, med ett rekommenderat pris inklusive moms på 9 949 kronor och objektivet RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM kommer också att finnas tillgängligt från slutet av mars 2023, med ett rekommenderat pris inklusive moms på 5 499 kronor.

EOS R50 kommer även att finnas tillgänglig tillsammans med RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM med ett rekommenderat paketpris inklusive moms på 11 399 kronor, samt med paketet RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM plus RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM med ett rekommenderat paketpris inklusive moms på 13 799 kronor.

Mer detaljer om EOS R50 finns här och för RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM här .

EOS R50 – viktiga egenskaper

• 24,2 megapixels APS-C-sensor
• Nya avancerade automatiska lägen
• Dual Pixel CMOS Autofokus II
• 3” vinklingsbar touchskärm
• UHD 4k 30p-video översamplad från 6k

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – viktiga egenskaper

• RF-S telezoom (ca 3,8x) som täcker telefotoområde motsvarande 88-336 mm i fullformat
• Ny optik som använder en asfärisk PMo-lins (Precision Molded Optics)
• Hanterar närbildsfotografering med maximal förstoring 0,28x
• Använder OIS för bildstabiliseringseffekt på 4,5 steg (CIPA-standard) och 7 steg när inbyggd bildstabilisator (IBIS) används

  1. Utrustad med energisnål Bluetooth®-teknik. Bluetooth®-märket och dess logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG, Inc., och Canon Europas användning av sådana märkningar sker på licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare. Wi-Fi® är ett registrerat varumärke som tillhör Wi-Fi Alliance. Bluetooth® ordet, märket och dess logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG Inc., och Canons användning av sådana märkningar sker på licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare.
  2. Google Play och Android är varumärken som tillhör Google LLC.